maanantai 20. kesäkuuta 2011

Farkkua

Viikonloppuna oli taas Kauhavan Puukko- ja käsityöfestarit. Olimme Heleenan kanssa siellä lauantai päivän ja se olikin tosi mukava päivä :)
Viime vuonnahan me molemmat oltiin siellä pitämässä työnäytöksiä joten nyt oltiin ihan vapaalla vaan ja ehdittiin nauttia kunnolla festarien tunnelmasta. Kiertelimme tutkimassa näytteilleasettajien kojuja, ihailemassa hienoja valmiita töitä ja hymyilemässä Ufoille ja Mörvelöille..viimeksi mainitut olivat siis näyttely keskeneräisistä- (ufo) ja epäonnistuneista käsitöistä (mörvelöt)

Monta mielenkiintoista ja toteuttamiskelpoistakin ideaa festareilta jäi mieleen, Katti Matikaisen asu olis aika veikeä ja haasteellinen neulottava, mutten nyt taida sitä kuitenkaan itselleni tehdä ;D


Sensijaan mieltäni jäi vaivaamaan upeat farkuista tehdyt laukut ja pussukat mitä, olisko ollut kansalaisopiston näyttelyosastolla, näin ..ne jäi niin pahoin vaivaamaan että tänään sitten etsin kaapista omat "huonosti istuvat" LeeCooperini ja ratkoin niistä saumat auki.


Ratkoin farkuista sivu-, haara- sekä takaosan saumat auki ja leikkasin osan kangasta pois ja ompelin saumat uudelleen farkkujen malliin. Ompelin vaaleammasta farkusta kolmion keskelle ja sitten ompelin pohjan pussiksi. Vyötärö on entisellään, vyönrenksuineen, samoin on taskut ja vetoketju ym.
Vyön ja kantohihnan laukkuun ompelin musta-valkoisesta "sarjakuva"kankaasta.


Tuli aika Hauska "housu" kassi, vai mitä :D