tiistai 18. marraskuuta 2008

tapaamista ja muutakin

Kiitokset runsaista kommenteistanne edelliseen, asu on pidetty, lämmin ja oikein hyvin toimiva :)

Intsu muisti tällaisella tunnuksella. Kiitos, kiitos Intsu :)Viikonloppuna vierailin veljeni luona tuolla "etelässä ja samalla reissulla osallistuin Niinan järjestämään käsityötapaamiseen Ruoholahdessa.
Tapaamisessa meitä oli kahdeksan innokasta käsityön harrastajaa. Aika siellä vain kului aivan liian nopeaan, niinkuin aina kuluu kun on oikein mukavaa :)

Niina oli tehnyt meille maukasta jauhelihakeittoa ja leiponut ihania joulutorttujakin ! Muutoin toimittiin nyyttäri periaatteella, eli jokainen tuo mukanaan jotakin juotavaa/syötävää..ja olihan sitä sitten tarjolla kaikenlaista ja paljon !Vain muutaman hassun kuvan muistin taas reissussa napata ;
tässä Kaisa kutoo sukkaa ja Niina vauvan nuttua..Anitta aloitteli kutomaan sukkaa...vai lapasta..hups, kun en ajatellut tarkemmin :) ja vieressä Lea neuloi kaunista huivia.Minä opettelin neulomaan kahta sukkaa yhtäaikaa pitkillä pyöröillä varpaista aloittaen.
Olipa hankalaa ja hidasta hommaa..ja varsinkin kantapään kanssa meinasi välillä mennä hermotkin.. Tapaamisessa mulla oli sukat melko alkuvaiheessa ja välillä naurettiinkin, että tulleneeko niistä ensi kesäksi bikinit :D
(jos nämä kesät on jatkuvasti kylmiä niin kyllä sitä villaisiin bikineihin pitänee sitten siirtyäkin :)

Tapaamisestamme löytyy juttua myös Anittan Kerroskiisseli - ja Niinan Elämää, tätä -blogeissa. Kiitokset vielä Niinalle järjestelyistä :)Sukat Fabelista, 100cm pitkillä "älyohuilla" 2.n pyöröpuikoilla tehtyinä, koko n. 35, silmukoita hiukan liikaa eli 68, lankaa kului 53 grammaa.

Sukat on mulle vähän löysät, mutta muuten "ihan kivat"
Raidoitusta en sovitellut kohilleen, näin toisessa sukassa on varvasosa musta, toisessa punainen..toisaalta siinäpä oli helppoa erottaa kumpaa sukkaa kulloinkin neuloo eikä näinollen ollut vaaraa yhteen neulomisesta..sitäkin mahdollisuutta minä siinä jo välillä jännäsin - sukkien purkaminen kun ei olisikaan ihan helppoa kun molemmat roikkuvat samalla puikolla :)

Pitkät pyöröt on kyllä ihan kätevä tapa tehdä yhtäaikaa sukkia, mutta kyllä minä taidan helpommin saada sukat aikaiseksi sillä vanhemmalla viiden puikon tyylillä :)Käsityötapaamisesta minä kiiruhdin veljeni vaimon kanssa vielä suklaafestivaaleille Lasipalatsiin. Siellä me tutustuttiin eri maiden kaakaopapuihin ja niiden makueroihin suklaissa ja olihan siellä kaikkea; oli suklaakakkua ja erilailla maustettuja suklaita-sitruunasuklaata, pippurilla maustettua suklaata, viinillä-, shampanjalla- ja whiskyllä maustettua suklaata, suklaa fondyytä ym. ym. Suklaita tuli maisteltua niin paljon, ettei sinä iltana enää tehnyt kyllä mieli makeaa !
Suklaafestarit järjestettiin Suomessa nyt ensimmäistä kertaa, mutta koska kävijöitä oli enemmän kuin järjestäjät osasivat odottaa, saavat festarit jatkoa taas ensi marraskuussa..se pitääkin pistää muistiin-noin makeita festareita kun ei muita taida olla :D

Tänään me Kaarakassa väänneltiin rautalankaa.
Tein ison sydämen "ruosteisesta, tummasta rautalangasta.

Kuvaa siitä oli Erittäin hankala ottaa, näyttää kauhean sekavalta, mutta todellisuudessa se on aika hienon näköinen..yritän vähän selittää mikä se oikein on :)
Ristallisyrän.


Sydämen runko-osa väännetään ensin paksusta rautalangasta ja runko osan ympärille sitten kiedotaan ohutta rautalankaa. Ohut lanka pyöritetään ensin puikon ympärille, että se menee spiraalille ja sitä kiharaa lankaa sitten kiedotaan sikin-sokin-sekaisin tuon sydämen ympärille. "pellistä leikataan pohojalaasen merkkejä eli noita salmiakin muotoisia paloja :)
Palat taas pujotetaan rautalankaan työn loppuvaiheessa, ennen loppu langan kihartamista, niin ne asettuvat aikalailla sydämen pintaan ja heijastavat liikkuessaan valoa.
Tämän ristallisyrämen korkeus on 40 cm. Kuvasin sydämeni äkkiä olohuoneen nurkassa, mutta se siirtynee pian meidän parvekkeelle roikkumaan ja samalla vaikka pelottelemaan niitä hiiriä, kuten Malli minulle ehdotti :)

5 kommenttia:

malli45 kirjoitti...

Hieno sydän! Mä jo ihmettelin, että millä ajalla sait sen valmiiksi, mutta mähän maalasin Lemmikkiä sillä aikaa.

MarjutJ kirjoitti...

Sydän on kaunis! Minua vähän harmitti, kun suklaafestarit olivat samana viikonloppuna Tampereen messujen kanssa ja molempiin ei päässyt...

Tupuna kirjoitti...

Kaunis sydän:)
Ai, onko sellaisetkin olleet kuin suklaa festarit, onneksi en ole osunut paikalle:)

Satu H kirjoitti...

wautsi, tosi hieno tuo sydän! ja ooh, suklaafestarit, mahtanut olla tosi makee elämys, kirjaimellisesti. :)

Sipi kirjoitti...

Suklaafestarit kannattaa pistää muistiin aatellen jo ensi vuotta-sen verran makeat ne oli !
Rautalankasydän roikkuu edelleen olohuoneessa ja on siinä niin hieno ettei sitä taida malttaa parvekkeelle siirtääkkään ;)