perjantai 24. tammikuuta 2014

Nopeita töitä

Veljen poika kaipaili perusvillasukkia ja olin niin mielissäni, että niitä minulta pyydettiin :)

Olin nähnyt Heleenan neulovan käsityötapaamisessamme perussukkaa vähän eri tavalla kuin olen itse tottunut, niinpä menin Lankapirttiin ja otin Matleenan sukkaohjeen talteen ja kokeilin.
Olipa hyvä tapa tehdä sukkaa, varsinkin kantapään reunasilmukoiden poimimisessa mulla tahtoo tulla reikiä näkyviin, teen kai liian löysäksi ne reunasilmukat, Matleena neuvoo neulomaan pari silmukkaa aina oikein koko vahvistetun kantapään reunoissa ja tosiaan, se helpotti kummasti silmukoiden poimimista eikä ainuttakaan löysää reunasilmukkaa tullut.
Kiitos Matleenalle, tämän tavan otan nyt minäkin käyttööni :)

Valmistui kahdet sukat 7- veljeksestä 3,5 mm puikoilla, harmaat isännälle koko 42
ja veljen pojalle pyytämänsä mustat kokoa 43
--
Moda- lehdessä 10/2013 oli kiva ohje neulottuun kukkaroon.
Ajatus oli näitä tehdä jo joululahjaksi mutta niinpä vain unohtuivat.

 
Lankana näissä Novitan Malibu, joka tuntuu toimivan hyvin tällaisissa pikkupusseissa, on jotenkin sellainen vähän muovimainen, jämäkkä lanka, nyt on kai lopetettu tämänkin langan valmistus, tai en ole ainakaan enää kaupoissa sitä nähnyt. Ommeltavat klipsulukot on käteviä neulottuihin pusseihin, näitä ei tarvinnut edes puristaa kiinni, pelkkä ompelu riitti.
Toisesta kuvasta näkyy neulekuvio hiukan paremmin, Malibu kiiltää niin kovin että salama saa sen suorastaan sädehtimään :)