torstai 30. heinäkuuta 2009

uusia juttuja

Pian on viikko taas vierähtänyt, Kauhavan reissussa nähtyjä uutuuksia on harjoiteltu eli olen opetellut käpypitsin tekoa ja viimein sen teossa peräti onnistunutkin :)



Tähän sain liitettyä jo helmiäkin, hauskaa joskin kovin hidasta hommaa :)



Googlesta löytyy aika paljon kuvia pitseistä hakusanoilla, käpypitsi, sukkulapitsi, frivolitee, tatting... Hyvä ohje käpyilyyn löytyy Jens Tat-ra Sutra sivulta, Ohje on enkuksi, mutta kuvat on selkeät ja niiden avulla minäkin tämän homman opettelin :)
-----------
Kauhavan Kangas-Aitan hauska neulatyyny myös valmistui, ei kovin sievä tämä minun tekeleeni, mutta kaksivärisenä tein, että olis helpompi itsellekin muistella miten tämä oikein on tehty..



Aika iso neulatyyny tuli, halkaisija on peräti 16 cm, olisko ollut lankana Novitan Suvia tai jotain, paksua puuvillalankaa kuitenkin :)



Tytär on viikon lomaillut kotosalla ja olimme Tikkuajien neuletapaamisessakin sitten yhdessä. Tyttönen nappasi kuvan missä Heleena antaa mulle ohjeita Kaarakan hienon lehtihuivin kokoamisessa...ohjeesta kun oli jäänyt kokoamisosio kokonaan pois ja huiviin täytyy laittaa helmiäkin..Heleenan neuvojen avulla siis minunkin lehtihuivini viimein valmistui :)



Lehtihuivi, ohje Kaarakka. Lankana Alpakka 165 g. Huivilla pituutta n. 180 cm
Huivi virkataan puolipylväillä 3 koukulla.