tiistai 4. lokakuuta 2011

Tyynyjä

Kaarakassa tehtiin tyynyjä. Tämän ekan tein Kaarakassa olleiden mallien mukaan, kankaana pellava, sisätyyny puuvillaa, tupsut pellavalangasta ja teksti. Ensin leikattiin sabluuna ja siitä tuputtamalla teksti värin kanssa kankaalle.
 Mun tekstissä on kahta väriä vaikkei se kuvasta kauheasti näykkään, sana Rakas on painettu hopealla ja kirjaimet k ja u valkoisella, siinä on siis kaksi tärkeää sanaa samassa :)



Ja kun aika ei Kaarakan reissuilla kaikkeen riitä niin jatkoin samalta pohjalta hommia kotona. Toinen tyyny, jossa laiskasti käytetty samaa sanaa ja lisätty vain se kolmaskin tärkeä sana eli Koti tuohon tyynyyn..niin ja sydän, se oli vielä lopuksi painettava kun tuli sellainen hupsista kohta kun väriä singahtikin ihan väärään paikkaan, sydän peittää sen roiskeen sopivasti vaikkei nyt oikein symmetrisesti tyynyä katsellen paikalleen sovikkaan ;)
Tässä tyynyssä ei ole tupsuja ja kangas on "lähes pellavan väristä puuvillaa. Sisätyynyn tein tähänkin. Tässä teksteissä väreinä myös hopea ja valkoinen.


Sitten sain idean Kaarakassa olleista Tetratyynyistä, siellä tyynykangas värjättiin yhtenä palana ja taittelemalla ja ompelemalla palat saatiin tetran muotoisiksi..mun idea ei sallinut kerralla värjäystä joten leikkasin paksusta puuvillasta neljä isohkoa kolmiota, sivut 50*50 cm. Sitten aurinkovärjäyksellä kotona värjäilin palat kirkkailla väreillä, annoin kuivua, silitin ja aloin miettimään kuvia, ajatuksena että tyynystä tulisi 1-vuotiaalle tytölle jonkinlainen leikittelytyyny :)


Kuvien miettiminen ei ollutkaan ihan helppoa ja kun minä en jaksa kovin kauaa yhtä tyynyä tehdä, päädyin muutamaan kuvaan jotka olin jo aiemmin piirtänyt, kylläkin tosi pieninä, kortteihin. Piirsin kuvia katsomalla kuvat noin suurinpiirtin näköisiki ja siitä sitten aloin leikkaamaan muoviin sabluunoja..olipa aika homma, joten teinkin lopuksi vain isoimmat alueet sabluunoiksi ja tuputtelin niiden avulla kuvia kankaille, sitten maalasin siveltimellä loppuun ja siinäpä ne.
Tupsuihin etsin puuvillalankaa joissa toistuu pohjakankaiden ja kuvien värejä, tupsuista roikottamalla lapsen on mukava kuljettaa tyynyä huoneesta toiseen =) 






Jos olis aiemmin tullut mieleen, tästä tyynystä olis saanut tosi kivan satu- tai laulutyynyn kun olis ajatellut kuvat tarinan mukaan... nyt mulle ei ainakaan tule kuin yhdeltä sivulta mieleen laulu "kaksi pientä elefanttia marssi näin...:D