perjantai 21. tammikuuta 2011

sukkasia

Enkulilta sain tunnustuksen Kiitos Enkuli :)

Lisäys 7.2. Sain toisenkin tunnustuksen, se tuli Prosessineuloja Marilta.
Kaunis Kiitos myös sinulle Mari :)

Laita linkki blogiin josta tunnustuksen sait, jaa 7 faktaa itsestäsi, anna eteenpäin 15 blogille ja ilmoita heille tunnustuksesta.
Hmm, en osaa kertoa mitään erikoista uutta joten oon hirveän tylsä ja viittaan tässä kohtaa syyskuiseen postaukseeni jossa seitsemän asiaa jo kirjoitinkin, ne on edelleen paikkaansa pitäviä ;)Näitä sukkia oon tehnyt todella hitaasti, eli vain ja ainoastaan Tikkuajien käsityötapaamisissa. Tässä tuli siis kaksi sukkaa yhtäaikaa kakkosen pyöröllä.Lanka on kauan sitten sukkalankaklubista saamani Indie Dyer 100% merinovilla. Vyyhdillä värit näytti paljon, paljon paremmilta ja kirkkaammilta kuin valmiissa sukissa..vois vaikka vannoa että sukat on jotain muuta lankaa, niin hyvin kaikki värit katosivat, mutta mukavan pehmeät ja hyvin istuvat sukathan näistä tuli.
Kaarakan kevätkausi aloitettiin rautalangalla, minä väänsin kolmiulotteisen tähden.


nämä rautalankahässäkät on sitten hankalia kuvata! luonnossa ne näyttää paremmilta eikä ollenkaan noin mustilta möykyiltä kuin kuva antaa ymmärtää.


Tein myös Bosnian tossut, ohjeen sain Tikkuajissa Ritvalta, Kiitos :)

Tämä oli mukava malli neuloa. Tein omani kakkosen puikoilla ja punertavana lankana Novitan Marimba jota jäi tästä puserosta ja valkoinen lanka on Woolia.


Ohuella langalla sain neuloa kaikki ohjeen 11 viuhkaa tossuihin ja silti koko tuli oikein eli 34-35, paksummalla langalla saa tehtyä isommat ja kun muuttelee viuhkojen määrää saa silläkin kokoa muutettua.


Tossujen pintaneule on hauska, punertavaa lankaa neulotaan normaalisti kaksi kerrosta ja sitten punaiset silmukat otetaan kahdella valkoisella kerroksella vain nostamalla mukaan siis neulomatta ja kudotaan vain valkoiset silmukat eli päälle tulee pitennettyjä silmukoita ja neule jää siten hauskasti koholle, hieno malli.

13 kommenttia:

Lellu kirjoitti...

Ihanat tossut. Onko niihin mahdollista saada ohjetta?

Eila kirjoitti...

Minäkin tykkään neuloa noita tossuja, olen tainnut tehdä neljät. Jämälankoja on niihin hyvä käyttää, ja ei haittaa vaikka vähän eri pariakin ovat, jos omaan käyttöön neuloo:)

Malli kirjoitti...

Kauniit tossut. Minä tein jättiläisen tossut Isoveljestä! Tai siis vasta yhden...
Tosi mukava tehdä taas erilaista!

Sipi kirjoitti...

Tossujen ohje on ollut jossain lehdessä, muttei jäänyt mieleen missä!? Sain itse ohjeen ystävältäni joka sen oli lehdestä kopsannut..Jos joku muu täällä kävijä tietää lehden nimen niin kertokaa :)

Ritva kirjoitti...

Bosnian tossun ohje on ollut Kauhajoen kunnallislehdessä sieltä sisareni sen minulle kävi hakemassa.
Tossuja on mukava neuloa näyttää monimutkaiselta, helppo toteuttaa.

Heleena kirjoitti...

Nytkö sukat ovat jo valmiina! Teitkö sen italialaisen päättelyn?
Tähdestä tuli kaunis <3
Etsin juuri tuota tossun ohjetta pitkän aikaa ja löysin toisenkin lähteen eli SandnesGarnin jouluvihosta löytyy.

intsu kirjoitti...

Voi,onko sulla jo tuo rautalankatyö valmiina. Hieno siitä tulikin. Nuo tossut ovat myös erityisen hienot ja väri sopii niin mainiosti.

Tarja kirjoitti...

Kyllä on ihania.. Sukat nam ! Ihan kuin karkkia. Sinun rautalanka hässäkät on myös kivan näköisiä.

Amalia kirjoitti...

Tossut on tosi hauskaset. Toivottavasti löytyisi ohje jostain. SG:n jouluvihkoa tuskin enää löytyy...

Sipi kirjoitti...

Kiitos kommenteista, nuo tossut on minusta tosi kauniit, kivoja neuloa ja valmiiksikin tulee aika joutuin :)
Ritva sai ohjeen siis Kauhajoen kunnallislehdestä eli voi olla muissakin lehdissä ja
Heleena kertoi ohjeen olevan SG.n joululehdessä, löysin siihen linkin..lehti on Jul 0713 tässä vielä suora linkki siihen lehteen; http://www.sandnesgarn.no/TemaHefte.aspx?temaHefteId=500220&mElement=grupper

Pirena kirjoitti...

Nätit tossut tulikin, johtuu varmaan tuosta väristä. Minäkin yhdet neuloin ja ajattelin, että olisi pitänyt neuloa se pohjaosa joko paksummalla langalla tai kaksinkertaisella ohuella. Varsiosa kyllä kestää kulutusta mutta pohja yhdellä langalla ei varmaan kestä. Täytyypä neuloa toiset ja vahvistaa pohja.
Erikoinen tuo joulutähti. Minulla olisi ohutta kuparilankaa josta voisi väsätä myös tuon tähden. Jospa tulevaksi jouluksi.

Anonyymi kirjoitti...

Voitko kirjoittaa näille ihanille tossuille ohjeen?

Sipi kirjoitti...

Ohje löytyy
suomeksi sandnesgarnin joululehdestä Jul 0713 sekä englanniksi se löytyy nettisivulta Spin and Knit. Osoite sivulle tässä;

http://spinandknit.blogspot.fi/2011/09/bosnia-slippers.html