perjantai 19. maaliskuuta 2010

Kukkatakki

Keväinen kukkatakkini valmistui ajoissa kun pakkasiakin luvattiin aina vaan jatkuviksi.

Ohje: VK Spring/Summer 2008 Malli 14 Floral JacketKaksi vuotta sitten ilmestynyt lehti ja aina aika ajoin olen tätä mallia ihaillut ja ajatellut sen vielä joskus tekeväni..nyt viimein tammikuun viimeisenä päivänä 2010 keräsin langat kasalle ja aloitin :)
Vähän reilun kuukauden tätä taisin neuloskella mutta tuo viimeistely venyikin sitten aiottua pitempään, tässä urakassahan niitä pääteltäviä lankoja oli jos jonkin verran :o Mukava kudottava muutoin mutta minusta oli erikoista että joka kerros piti katkaista lanka, siis kun kuvioväri päättyi vasempaan reunaan alkoi se seuraavan kerran oikeasta reunasta ja eihän sitä aivan niin pitkiä langanjuoksuja pysty hallitsemaan :D Vain musta pohjaväri kulki koko ajan työn mukana.Hihat tässä ohjeen mukaan on 3/4 pituiset vaan mulla ne venähti vähän pitemmiksi, muttei kuitenkaan ihan normaaliin pituuteen..höyryttämällä varmaan saisi mittaa vielä pikkuisen lisää mutta täytyy nyt katsella ja kokeilla kuinka nuo käytännössä oleentuu, kevätjakuksi tätä olen ajatellut joten ihan maksipituiset hihojen ei välttämättä tarvisi olla.Ohjeesta poikkesin sen verran että neuloin kaikki resoriosat niin pitkiksi että sain niihin ommeltua taitteen, samoin nappilistaan, vaikkei tähän malliin nappeja tai muutakaan kiinnitystä tulekkaan, niin noihin käännöksiin sain hienosti piilotettua suurimman osan siitä pääteltyjen lankojen paljoudesta.Tässä näkyvissä sisäosaa, vaikka pääteltäviä lankoja oli paljon eivät ne enää paljoakaan näy.Tässä projektissa käytin vähän kaikenlaisia lankoja mitä varastoistani löysin, yhdistävä tekijä niillä on se että kaikissa on mukana edes vähän villaa :D
Langat kuvassa; Vuorelman Satakieli, Wetterhoffin Sivilla (kaksinkertaisena), Kamena (kaksinkertaisina) kuvassa Sivillan alla vaaleanvihreänä ja punertavana, Maijaa, Nallea kuvassa punainen kerä sekä neuleen pohjana käytetty musta. Lankojen alla näkyy lehtikuva VK.n neuleesta, siinä näkyy nuo mallissa olleet ohuet reunukset, minä siis tein ne toosi paljon leveämmiksi.Kirjoneuleita tulee aika harvakseltaan tehtyä vaikka ne on ihan mukavia tehdä, tehtävät kuviot ja värit kun kokoajan vaihtelee niin ei pääse kyllästymäänkään.
Muuten, eilen meillä oli Tikkuajien tapaaminen Torikeskuksessa ja siellä esiintyi Koop Arponen! Oi että on miehellä ääntä! Mallin lykyistä löytyy kuvakin, käykääpä kurkkaamassa...ajatella kun olisin vähän tämän neuleen kanssa kiirehtinyt niin senhän olis voinut eilen kuvata aivan eri tunnelmissa ;D
Oikein tyytyväinen olen tähän valmiiseen neuleeseen, nyt sais vaan se kevät jo tulla :)

29 kommenttia:

hanhan kirjoitti...

Upea takki!

Heleena kirjoitti...

Mykistävän ihana! Täydellinen!

Mari kirjoitti...

Aivan uskomattoman upea takki! :) Tuota kyllä kelpaa käyttää ja esitellä! :)

malli45 kirjoitti...

Kaunis!

Riikka kirjoitti...

Voi mahoton! On siinä ollut urakka. En itse uskaltais ees ajatella alottavani noin suurta kirjotyötä. Hienoa työtä! =)

Sude kirjoitti...

Siis ei voi olla totta, että joku on tuommoisen neulomuksen saanut aikaiseksi!!!!!!En voi kuin ihmetellä ja ihastella. Minä reppana kun en osaa edes kirjoneulelapasia tehdä. Olet sinä melkoinen mestari!!!!Kyllä osaa olla komia takki.

Omppumato kirjoitti...

Mahtava jakku! Todella kaunis ja niin taitavasti neulottu.

Äipän touhut kirjoitti...

Kylläpä on kaunis. Hyvää viikonloppua !

TiinaR kirjoitti...

Todella kaunis!

Mammutti kirjoitti...

Oi miten kaunis! Kyllä nyt kelpaa kevään tulla.

vekki kirjoitti...

Onpa tosi nätti villis ja niin muodikas!

Eila kirjoitti...

Tosi hieno neule, kiinnostaisi...
Jäin miettimään tuota langan katkaisua...neulottiinko siis nurja kerros pelkästään mustalla?

Amalia kirjoitti...

Voi hyvä ihme mikä urakka. Kaunis neule, niin se käy kun on noin taitava!!

Sude kirjoitti...

Täytyi tulla uudemman kerran ihastelemaan villatakkia, on se niin hieno.

Kaisa kirjoitti...

Taas aivan valtavan upea työ!!

Sipi kirjoitti...

Kiitos! Olihan siinä tekemistä mutta hieno se on minustakin :)

Eila; Kyllä ihan normaalisti kudottiin kirjoneuleena sekä oikealla että nurjalla puolella, siis jos värillä neulominen aloitettiin esim. oikealta, sitten neulottiin sillä nurjalla ja vielä krs oikealla puolella niin silloin lanka jää työn vasempaan reunaan(oikealta puolelta katsoen) eli paikkaan jossa luontevasti aloitettaisiin seuraavaksi taas nurja kerros. Mutta se sama väri tulikin vuoroon seuraavan kerran oltaessa taas oikealla puolella, joten sitä ei millään voi vetää koko työn läpi. Musta lanka kulki ainoana kokoajan mukana kun joka kuvion väliin tulee tuo pohjaväri. Selitinkö ymmärrettävästi?

Tässä työssä käytettiin kahdeksaa eriväriä, joten pääteltävää kyllä riitti, varsinkin kun osa langoista oli vielä kaksinkertaisena :)

Eila kirjoitti...

Kiitos, kyllä selitit ymmärrettävästi. Katsoinkin sitten kuvia lähemmin, niin kyllähän niistä näki että ei välissä ole pelkkää mustaa, mikä olisikin varsin omituista tarkemmin ajatellen:)
En ole koskaan neulonut nurjalla kirjoneuletta, saattaa olla että siihen kaatuu haaveilu tuosta neuleesta:(, tuo lehtikin saattaa olla vaikeasti hankittavissa.

Pirena kirjoitti...

Voi mikä ihanuus. Tuo olis juuri tarpeeksi kirjava miunkin mieleeni, vaan mistähän saisi mallin. Värit miellyttää erityisesti.

Mari,Prosessineuloja kirjoitti...

Oi, nyt se on valmis! Aivan mahtavan hieno - ja varmasti antoisa tehdä. Kuviot sopivat hyvin sinun mittasuhteisiis. Ja väritkin olit löytänyt aivan sommittelemalla - minulla saattaisi kaatua tuo neule siihen, että en löytäisi hyviä värejä, ja ottaisin vain ne valmiit...

Marjut kirjoitti...

Että on kerrassaan upea takki!

Solveig kirjoitti...

Ihan sanaton oon. Mä taintuisin päättelyn kanssa.

Anonyymi kirjoitti...

Kaunis, kaunis! Ihanat värit!
Ritva

kio kirjoitti...

Upea takki!

Hilkka kirjoitti...

On todellakin, yksi kauneimmista, mitä olen tämän talven aikana nähnyt.

hekku kirjoitti...

Upea! Teen täällä aaltoja :D

Hepsi kirjoitti...

WAU mikä takki! UPEA!

MammaMyy kirjoitti...

KAUNIS! Enkä suotta kehu ;)

Nelmi kirjoitti...

Pirenan blogista kiireellä tänne katsomaan millainen on valmis takki.
Ihana! tuohon saisi aika pienetkin kerät ja ne moniväriset Nallet hukattua kukkasiksi... Hyvin olet saanut kaikki päätellmät noiden reunojen alle. Tuli mieleeni, että olisiko joskus muinoin ollut suljettuna neuleena tarkoitettu ja sitten laikattu etukappale halki. semmoisia ohjeita kun joskus kauan sitten oli oikein muotijuttuna.
Iloista pääsiäistä!

Marja-Leena kirjoitti...

Aivan ihana käsityö ja jo valmiina.