maanantai 16. marraskuuta 2009

taas uus laukku :)

Lauantaina olin Heleenan kanssa Tampereen käsityömessuilla. Olihan ne valtavan suuret messut ja ihanteellista olis ollut jos ois kahtena päivänä saanut siellä kiertää, silloin olis ehkä nähnyt kaiken tai ainakin suurimman osan siitä valtavasta tarjonnasta mitä siellä oli! Niin minä pääsin nyt siis ensimmäistä kertaa osallistumaan näihin Tampereen messuihin joten olen vieläkin "ihan pihalla siitä kaikesta mitä siellä näin :D
Ostettavaahan siellä olis ollut paljonkin jos olis aikaa vaan ollut tuplaten lisää mutta onneksi kaiken tarpeellisen ehdin löytää, eli ne tavarat mitä lähdin sieltä hakemaankin..no joo Novitan Puroa nyt olis saanut lähempääkin mutta messutarjous oli kaksi Puroa vitosella niin ihan pakko oli munkin ostaa :)
Tärkein hankintani oli tuo leikkuu alusta, aika pieni mutta tällaiselle aloittelevalle kankaiden leikkaajalle se käynee ihan hyvin, pakkauksessa oli mukana alusta, leikkuri ja viivain. Toinen "tärkeä oli tuo Lucca-kerä, mulla yksi vyyhti tuota on ja nyt sain toisenkin joten siitä määrästä kai jo jotain saa aikaankin :) Pienemmät tavarat on Langanohjain (mikä lie nimeltään, Heleenalla on sellainen käytössä tässä kuvassa), puiset puikkovahdit, tyttöselle HelloKitty rannekoru ja pari pientä joulutonttukynttilää.Ja kotona mä oon taas tehnyt itselleni laukun, laukkujahan täytyy olla joka tilanteeseen ja tällaista multa ei vielä löytynyt :DLaukun kaavat ja ohje, josta en ymmärtänyt sanaakaan, ovat lehdestä Lea special handarbeiten Patchwork-Taschen, niin lukee lehden päällä, en tiedä mikä on se nimi vai onko se tosissaan tuo koko pitkä litania :D
Heleena-ystäväni toi lehden mulle yllärinä meillä käydessään ja ihastuinkin yhteen laukkuun heti niin, että sen halusin tehdä. Minähän en osaa saksaa enkä sitten saanut selvää edes niistä kaavoista, niitä kun oli piirretty monet päällekkäin..mutta tokihan minä niitä kaavoja sieltä arkilta sitten piirtelin, piirtelin ja leikkasinkin, mutta pian huomasin ettei ne kaavat sovi ollenkaan keskenään joten lopulta mun oli soitettava Heleena apuun, Hän kun saksan kielen taitavana saa lehdestä varmasti enempi tolkkua kun minä :D
Yritin sitten kirjoitella Heleenan antamia hyviä ohjeita ja neuvoja ylös, mutta monen monta virhettä onnistuin silti matkan varrella tekemään, kuten että vuorin tukikagas meni vahingossa väärälle puolelle ja etutaskun ompelin vinoon väärään suuntaa jolloin se ei peittynytkään läpän alle jne jne mutta purkamallahan ne kaikki korjaantui ja lopulta laukku onnistui yli omienkin odotusten ;)Vetoketjun avaamalla laukku muuntuu repuksi.

Laukkukangas on jotain vahvaa sisustuskangasta, jonka erivärisistä kohdista leikkasin kaavoja että saan laukun näyttämään monivärisemmältä :) Sisävuori on pellavaa, jossa sielläkin yksi tasku.


Melkoisen kauan ja hartaasti tätä väsäsin, ompelin, purkasin ja kirosinkin varmaan muutaman kerran, laukussa oli melko paljon käsin ommeltavaa..osa ihan omia töppäysten korjailuja.. joten tuli otettua siinä ompelun lomassa varmaan kymmeniä turhia verikokeitakin, mielettömän kipeet sormenpäät..siis ihan kaikkien aikojen vaikein laukkuni, mutta nyt kun se viimein on valmis niin tykkään tästä kyllä ihan hirveästi! Toivotaan että se sitten käytännössäkin toimii vielä oikein tykättävän hyvin..no, huomennapa se nähdään :)

Heleenalle Iso Kiitos, ilman apuasi sovittaisin varmaan vieläkin niitä vääriä paloja keskenään :D

9 kommenttia:

Matleena kirjoitti...

Mukavan näköinen laukku! :) Toivottavasti osoittautuu käytössä tekovaivoken arvoiseksi.

Tampereen messut ovat kyllä niin valtavat, että viime vuonna päätin järjestää siellä käyntini jatkossa kaksipäiväisiksi. No tänä vuonna en sitten käynyt edes yhtenä päivänä! ;DD

Taija K kirjoitti...

Heippa! Oli hauska nähdä messuilla. Tulee kyllä aina vähän outo fiilis, kun näkee blogituttuja elävältä. Kun tavallaan tuntee ihmisen, mutta ei kuitenkaan ;o)

Heleena kirjoitti...

Voi että se on hyvän näköinen! Oikein malttamattomana odotan, että näen sen livenä! Niin ja kiitos vauhdikkaasta matkaseurasta! Tampereen messut on sellainen pläjäys, että kestää kauan toipua.

Mari kirjoitti...

Upea laukku! Uskomatonta, että olet sen tehnyt sellaisesta ohjeesta, minkä kieltä et osaa. :)

Kyllä tuon lehden nimi taitaa olla kokonaisuudessaan tuo. ;) Yleensä nuo Lean erikoisnumerot on yhtä pitkännimisiä. ;) Lea special kertoo tietysti, että kyseessä on Lean erikoisnumero, ja sitten se loppulitania tarkoittaa käsintehtyjä tilkkutyölaukkuja. :) Voisi kait noilla lehdillä lyhyempiäkin nimiä joskus olla... ;)

Marjut kirjoitti...

Onpa hieno laukku!

Amalia kirjoitti...

Hieno laukku ja söpösiä enkuleita tuolla aiemmassa postauksessa. Kyllä messut ihan työpäivästä meni ;)

Mammutti kirjoitti...

Hieno laukku ja kätevän oloinen!

Pirena kirjoitti...

Mukava laukku/reppu ja kaiken vaivan arvoinen.

Eija kirjoitti...

Heippa osuin ihan vahingossa tälle sivulle. Olisiko mahdollista saada kaava laukkuun. Minulla on nahkanen samanlainen Teneriffalta ostettu. Se on niin kätevä käytössa. Olisi kiva tehdä kankainen itse.