perjantai 24. heinäkuuta 2009

ihana kesä jatkuu

Olen nauttinut lämpöisistä ja vähän viileämmistäkin päivistä ihan täysillä. Parvekkeella olen virkannut, kutonut ja tuftannutkin. Esittelen nyt sen tuftauksen.
Tykkään tuftata niin etten aloittaessa yhtään tiedä mitä edes tuftaan, aloitan vaan ja katson mitä siitä syntyy..Nyt syntyi ryijy jonka koko tausta on vaalea ja kun kesä on niin kukkanenkin siihen sitten tuli. Kukassa on neljää eri punaista ja varsissa/lehdissäkin kolmea eri vihreää. Ryijyn koko on n. 40*50 cmTuftauskankaat on aika kalliita ostaa ja en edes tiedä saako niitä ostettua muuta kuin Kaarakasta.. Heleenan kanssa me mietittiin vaihtoehtoisia kankaita tuftaukseen ja Heleena löysikin jotain verhokangasta vintiltään ja toi minulle sitä kokeiltavaksi. Verhokangas toimi ihan mainiosti tuftauspohjana, oliko se jotain palttinakudosta vai muistanko Heleena oikein ? minä kun en noista kankaista oikein mitään ymmärrä :) Kuitenkin, se kangas oli niin "löysä kudoksista että langat väistyivät hyvin tuftausneulan lävistyksessä.
Ainut mikä vähän jäi arveluttamaan oli liimausvaihe, jouduin liimaamaan tuftauksen kolmeen kertaan ennenkuin langat tarttuivat niin kiinni etteivät vedettäessä irronneet! En sitten tiedä oliko syy liimassa, niin epäilen. Ostin nimittäin maitoliimaa Prismasta ja se vaikutti heti alkuun ihan hirveän löysältä, ihan erilaiselta kuin mitä Kaarakan paksumpi maitoliima..täytynee vielä tehdä kokeilu että tuftaa pienen osan, liimaan sen puoliksi kaarakan maitoliimalla ja toisen puolen prisman maitoliimalla, siten kai se selviää :)
-------
Kesä on siis minusta sitä vuoden parasta aikaa ja isännälle aina sanonkin että mä oon syntynyt ihan väärään paikkaan kun mieluummin asuisin paikassa missä olis aina kesä! Hmm..siihen isäntä tuumas jotta mieti nyt vähän, ethän sä meinaa pysyä hengissä näiden suomen ötököidenkään kanssa, aatteleppa millaisia myrkkykäärmeitä ja muita otuksia siellä lämpöisissä maissa elää!
Aivan totta, minä oon niin allerginen kaikelle että vähintään kerran kesässä saan käydä lääkärissä hakemassa kortisonia näiden suomalaistenkin hyönteisten pistojen takia..niin nytkin..parvekkeella tuftatessani lensi jalkaani pienen pieni koppakuoriainen, mikä lie,mutta kyllä se purasi ja kipeästi! Ja se jälki kipu ja kutitus jakirvely mikä siitä aiheutui, voi mahoton!
Kuvasin säären, tässä ötökän puraisusta on kulunut jo neljä päivää ja jalka näyttää edelleen tältä..Tulehtunein alue on n 4*5 cm ja koko säärilihas on ollut kipeä..sain kuvattua aiheuttajankin, se on jonkinmoinen koppakuoriainen,pituus n puoli senttiä,, kuva ei ole hirveän hyvä koska ötökkä on siinä jo kärpäslätkällä nirhattuna :D


Mikä ötökkä? Takaruumis punertavan ruskea, muutoin musta ja muuhun kokoonsa nähden sillä on toosi pitkät sarvet.
--------
Sitten lopuksi pitää vielä esitellä muutama ihanuus!
Malli oli Pariisissa ja toi minulle yllärinä tällaisen hienon Pariisilaislehmän, Se on jääkaappimagneetti ja se on aika tyylikkäästi eiffel-torniin somistautuneena :)
Hauska sattuma, että veljeni toi minulle viime reissullaan samanlaisen eiffel-torni lehmän, sillä vaan on kuusi "lasta selässään ja ne "lapset on sellasia pieniä cocktailtikkuja :)
-------
Ystäväni Pirjo taas lomaili Liettuassa ja toi tullessaan tällaisen lehmäpussin, jossa oli sisällä makoisia Lehmakomm-kermakarkkeja :)Sitten vielä nämä viimeiset, oikein makeat, taas on Vekin taidolla tekemiä koruja..nämä karkit ne ei syömällä kulu :D


12 kommenttia:

Heleena kirjoitti...

Taas mahdottoman ihana tuftaus. Kangas on palttinasidoksinen ja akryyliä.
En tunne alkuunkaan ötököitä, mutta katsoin kirjasta ja tuo vois olla kimalaiskuoriainen. Pistämisestä tai puremisesta ei puhuta mitään. Oli mikä lie, mutta pahnnäköisen patin on saanut aikaan. Lemäsi ovat hauskoja ja nam tuota suklaata.

Seijasisko kirjoitti...

Hieno rt+yijay ja mahottaman kivat noi lehmäeiffelit::D

Käyppä lukemassa matkakertomukseni loppuun nyt kun se vihdoin valmiina..ja ooppa tarkkana niin lopusta löytyy pikkuarvontakin.;)

Pirjo kirjoitti...

Onpa hieno työ, tuo on minulle ihan outo työtapa. Pitäsiköhän sitäkin joskus...

Mari kirjoitti...

Ihana ryijy! :)

malli45 kirjoitti...

Taas niin hieno työ! On kyhä, että muutkin kankaat käy; jotain tekokuitua se tuftauskangaskin on. Syötävän ihanat korut!
Se lemmu on ostettu Eiffelistä, maassa olisi samalla hinnalla saanut kaksi!

vekki kirjoitti...

Kiitos Sipi kehuista!
Tuo tuftaus vaikuttaa tosi kivalta. Täytynee opetella jostain. Aivan ihanan ryijysen teit. Tyylikäs.

Niina kirjoitti...

aivan ihana ryijy :)

Sipi kirjoitti...

Kiitos, kesäaikaan on kiva tuftailla parvekkeella:)
Liimaus vaihe on niin "tuoksuvaa hommaa että on kivaa kun sen saa tehtyä ulkosalla...kärpäsiä kyllä kerääntyy hirveät määrät ympärille liimatessa, tuo maitoliima kun haiskahtaa melkoisesti navetalle :D

Tupuna kirjoitti...

Kaunis ryijy! :)

Aikamoinen jälki ötökästä. :(

Syötävän makee koru. :)

Sipi kirjoitti...

Tupuna; Juu kesäaika on ihanaa mutta nuo ötökät on tympeitä! Välillä aattelenkin että pitääs vissiin kulkea joku haarniska päällä että säästyys noilta puremilta :)

MarjutJ kirjoitti...

Upea tuftaus! Ja aika hauskoja tuliaisia:)

Tellu-Tellervo kirjoitti...

Ihana tuo ryijy. Ihan mun näköinen: sopis meidän makkariin ;)
Mielenkiinnolla odotan, miten tuftataan, kun siinä on liimaakin.