tiistai 9. syyskuuta 2008

taitopajassa

Syksy on tullut eli taas on Kaarakassa taitopajatoiminta alkanut :)
Viimeviikkolla aloitettiin ja ensimmäisenä värjäiltiin taas pellavakankaita... tämä viikko meneekin niitä ommellessa..eka vaate valmistui eilen illalla..Värjäsin yhden pellavakankaan harmahtavan vihreäksi-no ei ihan niin onnistunut kuinka aattelin ja väri tuli melko laikukkaasti, joten teinpä sitten muovikalvolle muutaman kapean "viirumuodostelman ja tuputtelin sitten kalvon avulla kankaalle tummemmanvihreällä tuollaisia sekalaisia kuvioita, jotta hiukan hämääntyisi se pohjavärin epätasaisuus :)ja aika hyvinhän tuo onnistuikin. Ompelin siis kankaasta pienen hihattoman tunikan. Käytin tässä samaa kaavaa kuin keväällä tehdyssä mekossakin, kavensin ja lyhensin vain kaavaa reilusti, sekä pyöristin takakappaletta niin, että siitä tuli etukappaletta hiukan pidempi.Ohjaajat olivat tyytyväisiä jo ensimmäiseen värjäykseenkin, sanoivat, että tasaisiksi värjättyjä vaatteita löytyy kaupasta ja että värjäyksen kuuluukin olla epätasainen, eläväpintainen :D
No,minä en silti tykännyt ja siksi siis nämä kuvioinnit ja nyt olen tyytyväinen.
Tunika on ollut koko tämän päivän jo käytössäkin ja kovasti oli mukava pitää hameenkin kanssa, vaikka pitkien housujen kanssa varmaan ehkä sopisi paremminkin :)

9 kommenttia:

Kaisa kirjoitti...

Onpa se tosi kivan näköinen!

Mari kirjoitti...

Ihana tunika!

Satu H kirjoitti...

tosi hieno! minusta just kiva kun ei olekaan tasaisesti värjätty.

MarjutJ kirjoitti...

Se on todella hieno!

Tupuna kirjoitti...

Kaunis :)

kuttu kirjoitti...

Upea tunika!!!

Heleena kirjoitti...

Nuo lehdykät olivat niin taidokkaita, että vain taiteilija osaa sellaisia tehdä. Pohjakankaan laikukkuus (olen nähnyt luonnossa)ei näkynyt yhtään. Väreiltäänkin ihana.

malli45 kirjoitti...

Joo, komia on! Tai pitää sanoa, että kaunis, kun on xxs...

Sipi kirjoitti...

Kiitos kommenteistanne!
Minä olen vähän noita tunikoita vierastanut, mutta tätä on nyt osannut jo muutaman päivän pitääkkin.
Heh,varsinainen taiteilija,kun hädissään peittelee epätasaista jälkeään :D