tiistai 9. syyskuuta 2008

taitopajassa

Syksy on tullut eli taas on Kaarakassa taitopajatoiminta alkanut :)
Viimeviikkolla aloitettiin ja ensimmäisenä värjäiltiin taas pellavakankaita... tämä viikko meneekin niitä ommellessa..eka vaate valmistui eilen illalla..



Värjäsin yhden pellavakankaan harmahtavan vihreäksi-no ei ihan niin onnistunut kuinka aattelin ja väri tuli melko laikukkaasti, joten teinpä sitten muovikalvolle muutaman kapean "viirumuodostelman ja tuputtelin sitten kalvon avulla kankaalle tummemmanvihreällä tuollaisia sekalaisia kuvioita, jotta hiukan hämääntyisi se pohjavärin epätasaisuus :)



ja aika hyvinhän tuo onnistuikin. Ompelin siis kankaasta pienen hihattoman tunikan. Käytin tässä samaa kaavaa kuin keväällä tehdyssä mekossakin, kavensin ja lyhensin vain kaavaa reilusti, sekä pyöristin takakappaletta niin, että siitä tuli etukappaletta hiukan pidempi.



Ohjaajat olivat tyytyväisiä jo ensimmäiseen värjäykseenkin, sanoivat, että tasaisiksi värjättyjä vaatteita löytyy kaupasta ja että värjäyksen kuuluukin olla epätasainen, eläväpintainen :D
No,minä en silti tykännyt ja siksi siis nämä kuvioinnit ja nyt olen tyytyväinen.
Tunika on ollut koko tämän päivän jo käytössäkin ja kovasti oli mukava pitää hameenkin kanssa, vaikka pitkien housujen kanssa varmaan ehkä sopisi paremminkin :)