keskiviikko 21. toukokuuta 2008

kiireistä kevättä

Toukokuu on ollut niin kiireistä aikaa, että netin ääressäkin on hätinä pyörähtämään ehtinyt, mutta nyt aikaan saannokset ylös ennenkuin ne unohtuvat :)

Tein pellavakankaasta itselleni mekon; kankaiden värjäystähän me opeteltiin Kaarakassa..tämä pellavakangas värjättiin ensin kastovärjäyksellä (vesi,sooda,urea ja semitone) että saatiin pohja haluamakseni vaalean vihreäksi..sitten tein taikinabatiikilla nuo kuviot; vehnäjauhoja ja vettä sekaisin, sitten maalasin isoja lehden muotoisia taikinaosuuksia kankaaseen. Taikinan kuivuttua murretaan sitä rikki sen verran että vihreää pohjaväriä tulee hiukan esille, lopuksi sitten koko taikina-alue maalataan siveltimellä..minä halusin mekkoon mustat kuviot..(tässä linkissä onkin selkeämpää selitystä tästä tavasta)Mekon kaava on mulle liian isosta tunikan kaavasta pienennetty ja helmaa pidensin muuttumaan tunikasta mekoksi...Mekko on ehkä vieläkin hiukan liian leveä minun makuuni, joten saatanpa pikkuisen vielä napsaista sivusaumoista sisälle.. muutenhan tämä on semmoinen ihan mukava joka paikan mekko :)
------------------------
Ja tämä huivikin on nyt vihoviimein Valmis!!!

Ohje Simply knittingin lisälehtinen ja huivi on Judy Furlongin Hearts & Flowers Shetland Shawl -Upea huivi vaan ei meinannut mulla valmistua-ei sitte millään :)Taisin aloittaa tätä jo helmikuussa ja monen monta kertaa se joutui väistymään muiden "mielenkiintoisempien töiden tieltä pois... joku ihme tässä vaan oli, että sen teko ei millään innostanut, paljon kuvioita ja jatkuvaa silmukoiden laskemista, jotenkin kauhean vaivalloinen ja hidastekoinen...no, onpa se nyt lopultakin valmis-valmistui sopivasti 15.5. eli juuri meidän hääpäivänä...sopivasti hyvinkin kun huivi on ihan täynnä sydämiä ja kukkasia :)Lankana Wetterhoffin silkkivilla Silvia ja sitä kului tähän puolitoista kilometriä eli 150g .
Huivi on puoliympyrä; pitkä sivu on reilut 2 metriä ja niskasta helmaankin semmoset 110 cm Valmiina vain kostutin ja vähän suoristelin, koska huomasin, että se on ilman pingoittelemistakin jo mekoisen valtava huivi!
Tämän kun käärii ympärilleen niin ei ainakaan tarvitse palella, ei kesällä... eikä varmaan talvellakaan :)
Silkkivillasta en olekkaan ennemmin mitään tehnyt ja vähän meinas tosiaan uskokin loppua tätä huivia tehdessä,,lanka kun on niiin ohutta.. mutta onpa tämä huivi nyt ihanan tuntuinen- ilmava ja silti niin lämmin ja aivan ylellisen pehmeä.. yhteenvetona sanoisin että kaiken vaivan arvoinen-kannatti sinnitellä ja tehdä huivi valmiiksi asti =)
---------------------------------------------------
Sitten vielä yksi työ..
Ostin ihanan tuntuista Catania puuvilla lankaa, että teen siitä itselleni hameen..teinkin sitä hametta palanmatkaa mutta purkasin, tein, kokeilin ja taas purkasin, vaihdoin välillä jo hameen malliakin ja taas tein ja kokeilin ja taas purkasin ja uudestaan...ja kaikkeenhan sitä ihminen kyllästyy kun niitä aikansa yrittää joten viimein minä annoin periksi, että tuo lanka nyt vaan ei halua tulla mun hameeksi ja niinpä minä lopulta teinkin siitä sitten puseron :)
Lankana tumman ruskea Schachenmayr Catania (100% puuvilla )
Malli oma eli ihan yksinkertainen t-paitamalli, 4-puikoilla pyörönä kainaloihin asti, sitten edestakaisin..Sileään helmaan virkkasin lopuksi kerroksen pylväitä rullautumista estämään ja kaula aukon ympärille virkkasin rapuvirkkausta. Lankaa paitaan meni 186 g.
Hameen sijasta sain siis ihan mukavan peruspuseron :)

11 kommenttia:

Solveig kirjoitti...

Oi, ihanaa tuo batiikkijuttu. Ja tosi kaunista jälkeä olet saanut aikaan!

Ja huivi, puolitoista kilometriä! Huu!

Intsu kirjoitti...

Voi vau miten paljon ja erilaisia juttuja taas olet saanut aikaan. Tulisinkohan minäkin ensi syksynä vihdoin sinne Kaarakkaan,kun näköjään siellä oppii monenlaista.
Huivi on hieno,hieno ja puserokin kaunis ja istuva.

hekku kirjoitti...

Mä en jaksa käsittää miten sä voit olla noin "yleiskätevä"!
Aivan järkyttävän kivoja kaikki.

hiljennyn syvän kateuden vallassa :)

MarjutJ kirjoitti...

Upeita töitä olet taas tehnyt. Huivi on kerrassaan hieno. Tuollaista peruspuseroa minäkin kaipaisin.

Kaisa kirjoitti...

Sun syy jos mun näppäimistö on nyt pilalla, kun olen kuolannut sen yläpuolella! :D Aivan ihania töitä olet tehnyt, tuo mekko on ihan mieletön. Kangas on kuin Marimekkoa!! Mun täytyy perehtyä tuohon taikinavärjäykseen, kuulostaa niin hauskalta...

Rasa kirjoitti...

Mekko on tyylikkään kaunis!

kangaskasa kirjoitti...

WOW mitä kaikkea olet viime aikoina tehnyt. Upeita luomuksia joka ikinen. Mekko on komea, ja kuulostaa äärimmäisen mielenkiintoiselta tuo valmistusprosessi! Huivi käy hienosti mekon kanssa yhteen. On siinä ollut neulomista, en yhtään ihmettele jos aikaa kuluu ja hermotkin menee.

möhönasu kirjoitti...

Oho...paljon on valmistunut :)

Minä pidän tuosta hamesta ja kesällä voi olla hyväkin, että siinä on hieman väljyyttä.

Onpa tuossa huivissa ollu tekemistä! Minun kärsivällisyyteni ei ehkä riittäisi siihen :) Todella kaunis :)

Mari kirjoitti...

SAmma mieltä Intsun kanssa - parempaa mainosta Kaarakalle ei taida ollakaan, kuin sinun blogi! Aivan uskomaton tuo hartiahuivi: upean kokoinen ja varmasti ihanan tuntuinen... Ilmankos siihen on aikaa mennytkin, ei kai kukaan tikuta tuollaista koko aikaa!

Heleena kirjoitti...

Ihania! Aivan sanattomana käyn täällä monta kertaa päivässä ihailemassa, kun omat tekemiset jää aina vaiheeseen.

Sipi kirjoitti...

Kiitos kiitos! Hidas oli tuo värjäysprosessi-viikko siinä yhtäkkiä vierähti. Tuo taikinabatiikki oli niin jännää tehdä että meinaan kans kokeilla vielä kuinka se kotioloissa onnistuu,Kaarakassahan se oli helppoa kun siellä on isoja pöytiä mihin kankaansa levittää, täällä kotona se saattaapi olla hankalampaa...
Tuosta taikinabatiikista vielä, jos sitä kokeilette, niin sitten kun se taikinan päälle tehty maalaus on kuiva niin pääsee huomattavasti vähemmällä kun silittämisen sijasta lykkää sen kankaan uuniin 100 asteeseen ja antaa olla siellä tunnin-isoa kangasta pitää käännellä välillä että lämpö pääsee taikinan jokaiseen kohtaan ja väri kiinnittyy tasaisesti..varmuuden varaksi itse kyllä silitin omaa kangastani vielä(nurjalta puolelta) hetken aikaa uunista oton jälkeenkin, että väri on varmasti kiinni, mutta pienemmissä kankaissa se ei liene tarpeellista :)