sunnuntai 13. huhtikuuta 2008

parit huivit

Jämälankoja on taas viikonlopun aikana kulutettu ja valmistunut on kaksikin nopeatekoista huivia.
7-Veljestä raitalanka, 1oikein takakautta ja 1nurin-neuloksella, isoilla 6.n puikoilla n.metrin pituinen huivi. Virkkasin lenkin, jossa on pieni kukkanen, niin huivin saa nätisti pysymään kaulassa ilman sitomisia...no,sitomiseenhan tuo huivi olis ihan liian lyhytkin.Huivi on tosi joustava ja ilmava johtuen tuosta neuloksesta ja isoista puikoistakin, mutta sen saakin sitten kätevästi kietaistua vaikka päänkin suojaksi jos tarve vaatii :)
Langankulutus: 76 gToinen huivi on virkattu Keskiäkäisen tunnustuksia-blogin Pelagia-huivi -ohjeella.

Ketjusilmukoita tuli tehtyä melkoinen määrä tv.tä katsellessa, enkä huivin pituutta siinä vaiheessa ajatellut muuta kuin, että pitkä sen olla pitää ja päästelin vaan menemään.. ja kun hoksasin, kuinka hirmu pitkä siitä tulikaan tehtyä (melkein 400s enkä viitsinyt purkaan), niin tein sitten vastaavasti hiukan kapeamman, että voi kietoa kaulan ympäri vaikka useampaankin kertaan..mikä on tietysti ainakin tällaselle lyhyelle ihmiselle pakkokin jos meinaa tuo kaulassa kompuroimatta kulkea :D


Lankana on 7-veljestä raitaa ja 7-veljestä ruskeaa sekaisin, koukku 4, huivilla pituutta 2,2 m ja langankulutus 128grammaa.
Huivi oli tosi hauska ja nopea virkata, Kiitokset ohjeesta Tealle :)

6 kommenttia:

Tellu-Tellervo kirjoitti...

Tuota menoa sun kaikki jämälangat on kulutettu ;) Kivoja huiveja!

Intsu kirjoitti...

Kivat huivit ja väritkin. Mä tykkään kovasti siitä ruskeasta. Sä taannoin väitit , ettei sinulta virkkaaminen suju,muta sujuuhan se ja vieläpä erityisen hyvin!

Pelagia kirjoitti...

Voi että! Mun ohjeella joku muukin virkkas huivin... =) Kaunis tuli. Minulla on vielä kokeilematta nuo itsestään raidoittuvat langat tuossa huivimallissani, mutta tuossahan nyt on sitten esimerkkiä minullekin.

Sipi kirjoitti...

Tellu;Kyllä nyt tuntuu muut työt jäävän tekemättä kun on niin kova into saada noita jämiä häviämään:)

Intsu; Kiitos, mutta aina vaan musta tuntuu ettei tuo virkkaus oo mua varten :D No, onnistuuhan ne nuo kiinteät ja pylväät kun muuta ei vaadita :)

Pelagia; Ohjeesi oli tosi hyvä ja tykästyin kovasti, nuo raitalangat menee siihen tosi hyvin :)

Kirsi kirjoitti...

kivoja huiveja.

MarjutJ kirjoitti...

Hienosti olet saanut jämälankoja kulumaan :)