keskiviikko 22. heinäkuuta 2015

Kirjovirkkausta taas

Kirjovirkkauksella taas uusi laukku.. tämän ensimmäisen versionhan virkkasin jo viime vuonna, marraskuussa   ja siitä asti se on ollut käytössäni.
Kovasti olen tähän kuviomalliin tykästynyt mutta tein laukusta alunperinkin kai aivan liian pienen, joten oli pakko tehdä nyt toinen hiukan isompi. ( mulla kun on aina laukussani hirveästi kaikenlaista pakollista tavaraa ;))
Laukun mallikuvio on siis Virkkuri-kirjasta, poikkeuksena se että Virkkurissa tämä kuvio tehdään pylväillä, minun versioissani kiinteillä silmukoilla jolloin laukusta tulee paljon tiiviimpi.
Isompaan laukkuun lisäsin nyt yhden kuviokerran sekä leveyteen että korkeuteen.
Lanka sama 12-säikeinen  kalalanka, musta ja luonnonvalkoinen.


Nyt tämä on hyvä :)Tuunailin virkkauksen välissä vanhoja rautalankatöitäkin uusiksi.

Vanha Kevätpörriäinen sai pintaansa hopeamaalin (spray-maali) sekä jalkoihin ja siipiin vähän keltaista,

 
ja Pääsiäistipun tuputin siveltimellä keltaiseksi niin että osa tummaa rautalankaa jäi näkyviinkin, tipun jalat ja nokka ovat punaiset. Työt ovat olleet mulla parvekkeella ja rautalanka oli molemmissa jo ruostunut aika lailla.. nyt ne näyttää kuin olisivat uusia töitä molemmat.
 

Villapussejakin kaapista löytyi, joten pyörittelin niistä muutamia palloja marseille-saippuan avulla ja yhdistin pallot pannun aluseksi.. kaikki pallot eivät ole ihan saman kokoisia mutta litistyivät kattilan painosta niin ettei kokoero käytössä tunnu mitään haittaavan.Näin sateisena ja koleana kesänä sitä käsityötkin valmistuu, jotain hyvää siis huonossakin ilmassa ;)
 

4 kommenttia:

Marjut kirjoitti...

Tuunaus kannattaa aina ;) Lopputulos on tosi hieno. Minullakin on vanhojen lankojen tuhoaminen meneillään, mutta edistyy vain niin kovin hitaasti.

*VEKKI* kirjoitti...

Hienoa tuo kuviovirkkaus. Tuunaus on mukavaa, mutta nuo työt on niin ihania että hyvä että tuunasit taas uuteen uskoon.

Maija kirjoitti...

Upeat nuo laukut! Itse yritin virkata samaa mallia myös, mutta ei meinaa tuo kirjovirkkaus vaan luonata, en tiedä mikä siinä oikeen niin tihkaasoo.

Marle kirjoitti...

Nuo laukut ovat aivan ihanat! Todella onnistunut kuvio. Veikeitä eläimiä ja saivat jatkoaikaa väripurkeista.