keskiviikko 11. maaliskuuta 2015

Pipoja ja tyynyjä

Toipumisen aikana on valmistunut pieniä töitä.

Sukkia neuloessa jää lankaa jäljelle usein sen verran ettei niistä enää sukkia kudo, mutta pipoihin ne saa upotettua mukavasti.

Ekassa pipossa on tämän takin lankajämää, raidallista Fabelia ja harmaata Fabelia jota on jäänyt jostain sukkaprojektista. Joka toinen kerros raitalanka ja joka toinen harmaa. Lyhennettyjä kerroksi ja pipot on neulottu poikittain.Toisessa pipossa malli sama mutta langat, vihreä raidallinen Hot Socks Batik ja kaverina taas harmaa Fabel.Näistä pipoista tein aika pitkänomaisia, 70 silmukkaa, käännökset 62 s ja 54 silmukan kohdilla, jolloin päälaki muodostuu oikeanlaiseksi. Ohjeita vastaaviin pipoihin löytyy esim tästä linkistä (Drops)

Olohuoneeseen ompelin uusia tyynyjä. Aiemmat olivat niin kukertavan kirjavia ja kaikki keskenään erilaisia, että halusin vaihteeksi kaikki samaa, lähellä sohvan väritystä olevia tyynyjä.
Kahteen ompelin ohuet pitsinauhat ja kahteen valokuvat pitseillä reunustettuina.

 
--------------------------------------------------------
 
Haava on parantunut jo aika hyvin, vain yksi sitkeä tikki siellä vielä törröttää, ensi viikolla tulee kuukausi täyteen ja silloin se tikki pitää kuulemma poistaa jollei se siihen mennessä ymmärrä itsekseen sulaa pois.
Aika lailla on vastustanut paranemisen kanssa... pitää laittaa muistiin että ei kannata hermostua vaikka haavasta vuotaa kudosnestettä päivä tolkulla. Oma haavani vuoti ja vuoti sotkien nukkuessa sängyn ja päivällä vaatteet. Netistä etsin tietoa moiseen ja löysin vain mainintoja että kudosnestettä tihkuu yleensä pari päivää. Kävin näyttäytymässä sairaalassa ja siinä sitä sitten ihmeteltiin, neste kerääntyi haavateipin alle ja täyteen tultuaan valui norona pitkin selkää. Haava oli itsessään hyvännäköinen, ei punoitusta eikä hajuja, niinpä sairaalassa sanottiin että hyvä kun neste tulee pois, antaa sen valua :)
Haava vuoti kaikkiaan yhdeksän päivää ennen kuin kuivui ja haava alkoi viimein mennä sitten kunnolla kiinnikin. Eli ei kannata vastaisuudessa huolestua jos ei muita oireita tule.
Muutamia päiviä siinä aika meni hyvin ja sitten alkoi armoton kutina, ei sellainen mikä ilmaantuu kun haava paranee, vaan sellanen ettei tiennyt kuinka päin olis kulkenut, raapia ei kivun takia voinut ja pelkkä taputtelu ei kutinaa poistanut.. ei muuta ku taas lääkäriin. Teippi poistettiin ja iho puhdistettiin, haava itsessään todettiin hyvin voivaksi mutta iho oli aivan rikki ja tulipunainen koko teipin alueelta, todettiin sitten liima-allergia.
Nyt pitää muistaa aina mainita ettei haavateippiä saa enää käyttää.. kirjattiinhan se toki koneellekin mutta kokemuksesta tiedän että aika usein ne tiedot jää lukematta siinä leikkaustilanteessa ja silloin on hyvä itse muistutella asiasta.. mulla kun on noita puuduteaine allergioitakin niin nyt jo muistan aina itse sanoa mitä aineita tänään käytetään ;)
 
Viikko leikkauksen jälkeen kävin silmäpolillakin, tuli yhtäkkiä kutsu kuvaukseen. Mulla on muutama vuosi sitten ilmestynyt omituinen luomi oikean silmän alaluomeen. Polilla silmästä otettiin kasapäin kuvia ja lääkärit niitä sitten tutkii ja haluaa varmistella ettei siinä nyt olisi mitään pahanlaatuista.
Vastauskirje tuli kotiin ja siinä luki että, vaikka luomi näyttää nyt rauhalliselta halutaan se kuitenkin päiväkirurgisesti poistaa koska kyseessä on uusi luomi ja luomen sijainti on niin hankala.
No nyt taas jännittää! En usko että siinä mitään melanoomaa on mutta jotenkin hirvittää että noin lähellä silmää leikataan.. toki osaavat asiansa en yhtään epäile mutta hirvittää se silti.
 
Aurinko, entinen armas, paistelee jo niin kirkkaasti ja kauniisti että vaikeaa on pysyä itse piilossa.
Se ihosyöpähoitaja antoi melkoiset "määräykset meikäläiselle nykyiseen aurinkokäyttäytymiseen että huh, pihalle ei aurinkoisena päivänä kannattais mennä ollenkaan klo 11-15, ilta-auringosta saa kuitenkin nauttia mutta silloinkin kovilla kertoimilla.
Pääasiallinen suojaus täytyisi tehdä vaatteilla ja vain toissijaisena käyttää aurinkorasvaa, rasvan kertoimet; kasvoille 50+ vartalolle 50 ja sitä rasvaa pitää lutrata iholle pitkin päivää, aurinkolasit pakolliset, päässä pitäisi pitää lierihattua.... kyllä on tulossa hankala kevät/kesä //loppuelämä tällaiselle aurinkoihmiselle, mutta näillähän nyt mennään kun muita vaihtoehtoja ei enää ole.


7 kommenttia:

Matleena kirjoitti...

Kivoja myssyjä olet tehnyt! Noissa poikittain neulotuissa saa ihan erilaista väri-ilmettä kuin pystysuuntaisissa myssyissä. :) Lämpimiä ajatuksia sinulle toivoen nopeaa toipumista. <3

Marjut kirjoitti...

Nättejä myssyjä ja kivasti olet saanut jämälankoja niihin upotettua. Toivottavasti vointisi koko ajan kohentuu.

intsu kirjoitti...

Taas sä siellä olet ahkeroinut kauniita pipoja ja jaksanut tyynyjäkin ommella. Sua olen ajatellut sen miljoona kertaa ja hyvä kun sain lukea kuulumisia,että hyvää vauhtia olet toipumassa. Ajattele,sillon yhtenä jouluyönä talsittiin pitkin eteisen lattiaa kivuissamme,sulla hammas ja mulla korvakipu. Sitten yhdessä luovutettiin sytomyssyjä ja sitten paukahti syöpä,ensin minulle ja nyt sinulle.

Sude kirjoitti...

Kiva pipomalli, täytyykin laittaa talteen
Toivottavasti haavasi paranee ja tikit sulavat itsestään pois. Tikkien poisotto tulehtuneesta haavasta ei ole niitä miellyttävimpiä kokemuksia. Noh, ei ole tarkoitus pelotella kuitenkaan =)

Ingi kirjoitti...

Tosi kivat nuo poikittain neulotut pipot! Niitä voisi pitää nurja puolikin päällimmäisenä.
Tsemppia elämänmuutoksiin! On tietenkin vaikea luopua tottumuksista ja itselle mukavista asioista, kesäihmisenä ymmärrän oikein hyvin.

Marle kirjoitti...

Ihanat pipot! Kiva malli, kun on tehty tuossa suunnassa. Onneksi ei asuta Australiassa. Täytyy itsekin muistaa käyttä aurinkorasvaa. En jaksa ottaa aurinkoa, mutta koiran kanssa tulee oltua auringossa aika paljon päivän aikana. Siis jos on aurinkoista. Hyviä päivä sinulle!

Pirena kirjoitti...

Muistin sinua kun huomasin vasemman käden kämmenselkään ilmestyneen pienen punaisen luomen. Mielestäni tullut siihen ihan parin päivän sisään.
Toipumista sinulle edelleen.