tiistai 17. tammikuuta 2012

Ystävänpäivä-kampanja


Sytomyssykampanja on edelleen käynnissä ja tulevaa Ystävänpäivää ajatellen on lisäksi käynnistetty Ystävänpäivä-kampanja, tarkoituksena saada mahdollisimman paljon myssyjä luovutettavaksi sairaaloihin nimenomaan ystävänpäiväksi.
Muutaman Ystävänpäivä-sytomyssyn olen jo minäkin tehnyt, nämä siis Seinäjoen sairaalaan.


-
Kaarakassa alkoi taas kevätkausi, perinteisissä käsitöissä oli ensimmäisenä työnä Munkinnyöri-tekniikalla punottu saunatuoksu koriste tervanarusta. Tervanaru tuoksui niin voimakkaasti etten astmaatikkona sitä pystynyt käsittelemään, enkä edes olemaan samassa huoneessa missä muut sitä punoivat joten siirryin toiseen huoneeseen ja punoin oman tuoksuttoman koristeeni ihan tavallisesta narusta että opin tuon punontatekniikan. Tällainen siitä tuli..


Samaisella kurssilla opeteltiin jo syksyllä neulakinnastekniikkaa ja tehtiin kintaat..nämä mun omani valmistuivat vasta muutama päivä sitten. Neulakinnastekniikka oli mielenkiintoinen ja alkuun aika vaikeakin, joten mun lapasista tuli hirmu epätasaiset ja voimakkaan neliömäiset sormien päistä mistä nämä kintaat aloitettiin...taatusti maailman rumimmat lapaset :D

7 kommenttia:

Matleena kirjoitti...

Kaunis tuo punos! Siis saunaanko se on tarkoitettu tervantuoksuisena? Minä panisin tuon kyllä useammin nähtävään paikkaan.
Sinä sentään opit tuon neulakinnastekniikan ja sait lapaset aikaan. Minä opettelin yhden illan pääsemättä edes alkuun. ;D

Heleena kirjoitti...

Sydänkoriste sopii ihanasti Ystävänpäivä tempaukseen. Kiitos vinkistä!
Tervan tuoksu oli todella pökerryttävä, kun meitä oli monta pienessä huoneessa punomassa.
Hienot kintaat, ei ollenkaa mitkään rumat ja käytössä kantikkuus Katoaa....

Seijasisko kirjoitti...

Onnittelut neulakinttaista. Mulla on on vähän samanatapaset kokemukset kuin Matleenalla. Yritin joku vuosi sitten käsityökerhossa opetella tekniikkaa muttei ei siitä mitään tullut.:)

Marjut kirjoitti...

Onnittelut neulakintaiden valmistumisesta. Itse olen vain nähnyt kuinka sitä tehdään. Kokeillut en ole vielä.

Anonyymi kirjoitti...

Löytyipä kiva blogi! Aivan ihania neuleita!

Malli kirjoitti...

Hyvä, sytomyssyjä!
Munkinnyöripunonta kuulostaa ja näyttää haastavalta; hieno tulos!
Onnittelut neulakintaista! On ne omatekemät; monelta on tekemättä! Taito kasvaa tehdessä!

Pirena kirjoitti...

Ihan kauniit neulakintaat. Minä muistan äitini tehneen samoja kintaita isälleni nahkarukkasten sisään. Ei silloinkaan ollut väliä vaikka eivät ihan priimat olleetkaan. Olen joskus opetellut tuota tekniikkaa mutta se on unohtunut kun ei jatkuvasti tee, eikä ainakaan itse pysty aloittamaan.