perjantai 23. heinäkuuta 2010

Pikkupeitto ja sukat

Helteiset säät on olleet ihania eikä sisällä ole paljoakaan tullut oltua, käsitöitä on kuitenkin pikkuhiljaa valmistunut ja tässä vauvalle vaunupeitoksi tikkuamani peitto.


Mallikuvio on suloinen pieni tähti; Oikealla puolella neulotaan kaikki silmukat oikein ja nurjalla muodostetaan tähtikuvio; kolme nurin yhteen, ei tiputeta silmukoita puikolta vaan tehdään samantien langankierto ja neulotaan vielä kerran samat kolme nurin yhteen ja vasta sitten päästetään silmukat puikolta..väliin yksi nurja silmukka ja taas uusi tähti. Helppo ja näyttävä kuvio. Lankana tässä valkoinen ja vihreä Wool. Peiton koko n 60*70 cm


Isännälle uudet sukat. Koko 42 lanka Fortissima socka Degradee color (villa,bambu,polyamidi)


-
Loppuun vielä kuva Kristiinankaupungin mahtavista markkinoista joilla kävimme.
Vuosittain näillä markkinoilla käy yli 60 000 ihmistä, joten ihan turhaan ei näitä markkinoita kehuta :)

Heinäkuu lähenee loppuaan mutta meillä se vasta alkoi isännällä loma, toivotaan että helteitä riittää vielä elokuullekin ettei tarvitse lomaa viettää villasukat jalassa, sillä nyt kun on näihin koviin helteisiin totuttu pienikin lämpötilan lasku pistää muka heti ainakin mun ihon kananlihalle ;)

10 kommenttia:

Matleena kirjoitti...

Onpa kaunis vauvanpeitto! Taitaa olla sama neulemaalli kuin ananastiskirätissä - tai ainakin melkein sama. Teitkö normaalivahvuisilla puikoilla kuin muutenkin Woolia neuloessasi?

Meillä on tänään aika viileää, mittari varjossa näyttää +15 ja kylmä tuuli. Villasukat saa olla jalassa, joten saattavat miehesi uudet sukat tulla aivan tarpeeseen! ;D Toivon elokuun lomalijoillekin lämpimiä ilmoja.

Heleena kirjoitti...

Vauvan peitto on suloinen ja ihanat värit! Aamulla oli vain 14 astetta ja viileä tuuli, mutta auringossa tarkenee hyvin.
Olin Mikkelimarkkinoilla pari vuotta sitten ja ihastuin ikihyväksi.
Helteistä viikonloppua!

Mari kirjoitti...

Aivan ihana malli tuossa peitossa. :)

Pirena kirjoitti...

Nätti peitto minustakin.
Tultiin äsken uimasta ja piti laittaa villasukat jalkaan vaikka täällä vielä lämpötila onkin siinä 20 astetta.

malli45 kirjoitti...

Peitto on kaunis! Kiva tuo malli; löysin vanhan ohjeen kolmelle värille.
Hyviä lomasäitä riittäköön!
Käymme Jaakoonpäivillä tänään.

Sipi kirjoitti...

Kappas vain, Ullalta tosiaan löytyy tämä malli ananas-nimellä! Kaunis kuvio mutta minusta enempi tähti kuin ananas :)
Matleena; Käytin peitossa 4.n puikkoja ettei tule kuviosta liian tiukka.
Kristiinankaupungissa kävin nyt ensimmäistä kertaa. Se oli kaunis kesäkaupunki, paljon vanhoja hienoja puutaloja ja väkeä markkinoilla tosissaan ihan hirmuisesti :)

Anitta kirjoitti...

Kaunis malli, jota pitää kokeilla.
Meillä oli aamulla ulkona +13 astetta, sisällä +26 ja nyt näyttää parvekkeella olevan +25 astetta, joten kyllä vielä tarkenee.

intsu kirjoitti...

Aina mä ajattelen lähteväni Kristiinan kaupunkii markkinoille,mutta aina ne jotenki livahtaa ohi! Tosi kaunis tuo tähtimalli. Sitä voi käyttää vaikka mihin.

Marjut kirjoitti...

Kerrassaan ihana peitto ja väritkin ovat niin raikkaat!

Kaisa kirjoitti...

Voi kun ihana peittomalli, osaisinkohan minä..?? Samin sisko saa nimittäin marraskuussa kaksoset ja siinä voisi muutamalle peitolle olla niinku vähä käyttöä...