lauantai 1. toukokuuta 2010

Vappumekko

tai paremminkin liivihame :)
Ajatuksena oli tehdä tämä Dropsin tunika mekkomittaisena Safran langasta, mutta toisin kävi!
Aloitin mekon tekemisen paloista, virkkasin melkein kaikki valmiiksi ja mietin sitten että tulleneeko mun tosissaan pidettyä tuollaista pitkähihaista mekkoa..isoäidin neliöt kun jättää melko isoja reikiä näkyviin, on mekon alla pidettävä jotakin "ihokasta; paitaa tai toppia ja silloinhan mekko onkin jo melko kuuma pidettävä, kun neuloin tämän jo muutenkin kaksinkertaisella langalla..
niinpä se mieli muuttui ja mekkoajatus kutistuikin sitten pelkäksi liivihameeksi jossa on kapea virkattu vyö :)


Mekkoa en kostutellut,venyttänyt,höyryttänyt enkä mitään, vaan vedin sen suoraan "puikoilta päälle, joten vähän ehkä turhankin kovasti tuo nyt vartaloa myötäilee.
..alushameen tai vuorin tämä kyllä vielä tarvitsee..

(klikkaamalla kuvaa niin näkyy isompi otos)

hmm..oliskohan selkäpuolen yläosaan pitänyt kuitenkin laittaa vielä muutama virkattu pala lisää?!Liivihame kaksinkertaisella langalla; alaosa neuloen 5 puikoilla ja yläosan isoäidin neliöt virkaten 4,5 koukulla
Lanka; Drops Safran (100% egyptiläinen puuvilla) kulutus 508 g


..ja kuin vapun kunniaksi, tuo virkattu vyökin laskeutuu vyötäröltä kiertäen kuin serpentiini ikään ;D
-
LISÄYSTÄ 2.5. klo 9.18
Mekon takaosaan ehdotettiin muutamaa lisäpalaa ja itseänikin tuo vaivasi niin paljon että illalla myöhään sitten purkailin ja kokeilin tehdä lisäpaloja paikkaamaan tuota isoa selkäosaa! No, se olikin vaikeampi juttu, mun kun olisi pitänyt alunperin ymmärtää tehdä pienempiä neliöitä mekkoon,mun kokoiselle kun ei millään saa tuota jakoa menemään tasan ilman että yläosa suurenee liikaa, eli ainoaksi vaihtoehdoksi oli tehdä lisäpaloiksi pienemmät neliöt.
Minusta tämä näyttää ja tuntuu päälläkin nyt paljon paremmalta mekolta :)

17 kommenttia:

Heleena kirjoitti...

Henkämästyksis täälä taas ihailen! Niin kaunis... Jukra mikä väri! Taisin olla mukana langanhakureissussa, mutta muistan värit aivan muuksi.
Hauskaa Vapunpäivän iltaa!

Marja kirjoitti...

Voi jösses kun on nätti mekko ja näyttää komialta myös sun päälläskin.
Ite laittasin tuohon taakse vielä yhdet laput ettei olis noin paljas, mutta makujahan saa olla.
Meikäläisen pitäis ensin olla nälkälakossa muutaman päivän voidakseen pukeutua noin ;).
Nyt alkoi tehdä mieli suklaa- vaniljajätskiä, jotenka Wapun jatkoja sulle!

malli45 kirjoitti...

Kaunis, mutta koskas olisit muuta tehnytkään!?

Mammutti kirjoitti...

Voi miten ihana! Kyllä kelpaa viettää Vappua ja muitakin päiviä mekon kanssa.

Pirena kirjoitti...

Sinulta sitä valmistuu aina kaikkia erikoisuuksia. Minä laittaisin takayläosaan vielä muutaman palan, vaikka ei se noinkaan paha ole.

Mari kirjoitti...

Aivan ihana mekko! :) Minähän kyllä ihailen kaikkea, mikä on tehty isoäidin neliöistä - tämäkin on niin loistava idea! Itse haaveilen myös jostain isoäidinneliö-vaatteesta, yhden hameen olen neliöistä joskus virkannut ja yhteen puseroon helmat ja hihansuut, mutten vielä kokonaista vaatetta. Isoäidinneliö-pusero, -jakku tai -toppi on haaveissa, tai pitäisikö matkia sinua ja tehdä mekko. :)

Sipi kirjoitti...

Kiitos :)
Vaivasi se minuakin tuo tyhjä selkäosa sen verran että pakko oli tehdä sinne lisäpaloja..kuva siitä nyt lisätty juttuun :)

vekki kirjoitti...

Tulipa hieno yhdistelmäasu. Samaa mieltä, tuo selkäpuoli kaipasi kyllä paloja lisää ja nyt näyttää ihan toiselta, ei paljaalta. Nuo väritkin on niin mukavat.

Anonyymi kirjoitti...

Tyylikäs! Värit on kauniit.
Ritva

Tellu kirjoitti...

Oi, se on ihana! ja nyt jo valmis. Värit tosi namuja :) Ja sinulle kun sopii kaikki mekot niin hienosti, kun olet niin siro.
Tellu

PS. kengätkin sopii mekkoon kivasti.

Tarja kirjoitti...

Kaunis on katsella ! Kaunis on myös päälläsi !

Hilkka kirjoitti...

Todellakin kaunis neule, huokailen ihastuneena. Selkäosa on korjauksen jälkeen istuvan näköinen.
Värit ovat niin mun mieleiset.

Sipi kirjoitti...

Kiitos:)
Oikein mukavan tuntuinen mekko nyt kun ei enää paista vaaleankaan puseron helma hameesta läpi (määrätyssä valossa näkyi läpi ihan kaikki, vaikka kuinka on kaksinkertaisella langalla tikuttu) ensin aattelin tehdä vuorin tuohon hameosaan mutta kaupassa käydessäni tänään, halpahallista löytyi 3,90 e valmis alushame, että halvemmaksi tuli ostaa valmiina kuin tehdä itse!
Tätä mekkoa tulee varmasti pidettyä..jollei sitten käytössä veny kovin kun on aika painava vaate, no se jää nähtäväksi :)

intsu kirjoitti...

Voi kuinka kaunis mekko ja kun sinulle istuu niin ihanasti. Minustakin tään lisäyksen kanssa selkäpuoli on vielä kauniimpi kuin aluksi. Kiva väritykseltäänkin. Sä olet niin nopee,kun aina on uutta ja suuritöistä valmiina.

Mari kirjoitti...

Kaunis :)

Marjut kirjoitti...

Onpa upea! Olet aina vaan niin kertakaikkiaan taitava.

Omppumato kirjoitti...

Upea mekko! Todella kaunis ja oli hyvä idea lisätä nuo palat takaosaan.