tiistai 7. huhtikuuta 2009

Pääsiäisviikolla ollaan

Viikonloppuna on pääsiäinen, lunta ja räntää sataa tasaista tahtia kaiken aikaa vaikka mun mielestä nyt pitäis olla jo kevät!

Ilmoja uhmaten tein itselleni kuitenkin keväisen setin :)

Alunperin ostin Regia silk lankaa, Moda-lehdessä olleisiin "hieroviin sukkiin, mutta kun sain sukista varret tehtyä aattelin, että on se niin mielettömän pehmeän oloista tämä lanka, että teen siitä kyllä paljon mieluummin itselleni jotain muuta kuin sukat..niinpä ne sukat muokkautuivat sitten kämmekkäiksi ja kun lankaa jäi vielä toinen kerä niin virkkasinpa siitä sitten baskerinkin =)Kämmekkäät neulottu 3 puikoilla, reikäinen baskeri virkaten 4 koukulla.
Lanka; Regia Silk ja sitä kului yhteensä tasan 100 g.
Ohjetta näihin ei sen kummemmin ollut muuta kuin nuo kämmekkäiden varsiosat on siitä Modan sukkaohjeesta :)
------
Ja taas on istuttu myös ompelukoneen ääressä. Ihan tarpeeseen tein pannulle alustan ja kunnolliset patakintaat . Patakintaiden ohjeen löysin kirjastosta lainaamastani Tilkut talteen-kirjasta.
Tuo kuvan ylempi eli kala (onko se sitten kampela vai mikä kun silmät on samalla puolella?) Malli45.llä oli mukanaan kerran Kaarakassa joku kirja jossa oli sellainen hauskan näköinen kala, oliko se siinä sitten patalappu-en varmaksi muista..No, sitä kuvaa kuitenkin muistelin kun tuota omaa kalaani tein, mutta tuskin se siinä kirjassa oli hetikään näin järkyttävän näköinen :DOmpelin myös pussukan kotiin alati kertyvien muovipussien piilottamiseen ja pääsiäisen kunniaksi sai pussukka kylkeensä kanasen..sille tuli aika yllättyneen näköinen ilme, ihmettelee varmaan että kot, nytkö se on taas pääsiäinen!?! :)Pääsiäiskamoja tuossa kun kaapeista etsin ja tuli vastaan nämäkin pikkuiset puumunat, jotka maalasin muutama vuosi sitten, hmm, siihen aikaan kaikki mitä maalasin oli kyllä ihan ylipientä :DMeillä on siis täällä vielä kaikki munat ja kanat sekaisin, mutta toivottelen silti kaikille täällä poikkeaville jo tässä vaiheessaOikein mukavaa ja Mämmikästä Pääsiäistä!

(mämmikästä koska mämmi on mun mielestä pääsiäisen parasta herkkua :))

13 kommenttia:

Kaisa kirjoitti...

Oikein hyvää pääsiäistä sinullekin!

möhönasu kirjoitti...

Kauniita käsitöitä taasen :)

Oikeen mukavaa pääsiäistä!

Heleena kirjoitti...

Voi mitä ihanuuksia! Kaikki tyynni! Kampela on niin hauskailmeinen, jotta väkisinkin naurattaa. Tosi pieniä tavaroita osaat tehdä, yksi pieni kisu on mulla rintapielessä nytkin. Mämmi on myös mun herkkua ja aloitan heti loppiaisen jälkeen ja saan nauttia ihan yksin. Hauskaa lämmintä pääsiäistä! Nähdäänkö valakialla?

malli45 kirjoitti...

Hauskoja juttuja nuo pääsiäis-jutut! Hienot baskeri ja kämmekkäät!
Hyvää ja mämmikästä Pääsiäistä sinulle! Taidan tehdä vähän mämmivaahtoa vaimitäsenytoli...

Mari kirjoitti...

Ihania käsitöitä jälleen! :)

Meilläkin tykätään mämmistä; ostetaan sokeritonta luomumämmiä, johon lapset eivät halua edes lisätä sokeria, vaikka me aikuiset kyllä laitamme... :) Mutta kyllä meidän ehdoton pääsiäisherkku on kuitenkin pasha. :) Joten minä varmaan toivotan sitten pashaista pääsiäistä! ;) Tai sinulle sitä mämmikästä pääsiäistä! :)

MarjutJ kirjoitti...

Oikein mukavaa pääsiäistä sinulle myös:) Ihanat nuo puumunat!

Anonyymi kirjoitti...

Olit vieraillut sivuillani. Kiitos kun tulit, että löysin nämä sinun hienot työt. Kerrassaan kauniita!
Hyvää pääsiäistä myös.

Anonyymi kirjoitti...

Siis olen VEKKI, tuo edellinen anonyymi kuuluu minulle http://vekki.vuodatus.net

Sipi kirjoitti...

Kiitos..taitaa olla mun elämäni ekat patalaput ikinä..pitkän patakintaan teko oli melkoista tuskaa, ohje kun oli niin suurpiirteinen, että sekoilin kokoajan kaikkien 12 osan kanssa että miten ihmeessä ne kaikki saa ommpeltua kintaan sisään, no onnistui se vain viimein :)

Heleena, Ehkäpä törmäämme valakialla :)

Malli; Ikinä kuullutkaan mistään mämmivaahdosta :D

Vekki; Olipa kiva kun löysit tänne :)

Omppumato kirjoitti...

Hyvää pääsiäistä!
Ihana setti ja kivoja ompeluksia :).

Mammutti kirjoitti...

Hyvää Pääsiäistä!

Marle kirjoitti...

Ihania töitä! Makeet nuo kämmekkäät ja baskeri. Kampela on aivan ihana, samoin kanan ilme on ihana! Ihastelin myös upeita kauppakassejasi!

Äipän touhut kirjoitti...

Hei vaan ! Olipa ilo kurkistaa sinun blogiasi. Tuo kamgaspussi on hyvä idea muovipusseille. Minunkin pitäisi tehdä tuollainen, koska mun keittiön seinällä roikkuvan muorin taskut alkavat olla niin täydet. Aurinkoista viikonloppua sinulle.