keskiviikko 7. tammikuuta 2009

Kärpäsestä härkänen

.. eiku tässä tapauksessa härkäsestä tulikin kärpänen, olin hammaslääkärissä, siellä kävi niin ettei hampaalle tehty muuta kuin vähän purupinnan osaa porattiin matalammalle, ettei syödessä niin tuntuisi.. ja kuvassa se tulehduskaan ei ollut kuullemma ollenkaan niin kovin paha ja kun hammas on ennemminkin ollut oireettomana vuosia, niin nyt sitten katsotaan josko se ei enää kuurin syötyäni oireilisikaan !? Ja jos alkaa kipuilemaan sille ei silloinkaan tehdä muuta kuin vedetään pois! On kuulemma niin kova homma alkaa purkamaan juuriosien täytteitä ym että "vähemmällä päästään kun vedetään koko hammas pois :o
Hmm, kaikki mun aikomani lauseet katosivat ja tyydyin vain sanomaan, etten enää toista kertaa moista kipua kyllä siedä--ei saa jäädä odottelemaan vaan silloin pitää heti tulla lääkäriin jos kerran kipuilee...niinpä niin, ihan huviksenihan minä joulun kärsinkin, kyllä se syy kivun pitkittymiseen oli se ettei yhtään hammaslääkäriä ollut ennen 27 pvää tavattavissa - huoh-nyt siis vaan odotellaan ja katsotaan kuinka ämmän käy..

Pihalla on kovat pakkaset ja luntakin melkoisesti, viimein on oikein kunnon talvinen sää :)

Virkkasin itselleni uuden mösän ja pienen huivinkin.Baskerin tein Kaarakan Alfa-langalle suunniteltua ohjetta muutellen..koko baskeri on tehty pylväillä ja "otsanauhan osalle virkkasin pari krs.ta kiinteitä ja viimeiseksi rapuvirkkauksen.
Lankana Gedifra 63 g ja koukulla 5
Lankaa jäi vielä pikkusen, joten virkkasin siitä tuollaisen pienen kolmiohuivin. Mulla on talvitakissa aika isot kaulukset, enkä tykkää sinne tunkea kovin isoa huivia, joten tämä pieni kolmiohuivi suojaa juuri sen "tyhjäksi jäävän osan mukavasti :)
Huivikin pylväillä, koukulla 5 ja lanka sama Gedifra 37 g. Huivin taakse niskaan ompelin pari nappia.Tänään alkaakin taas Tikkuajien tapaamiset, saankin siis heti testata kuinka tällä setillä pakkasessa tarkenee..taisi säätiedotus povailla pakkasia täksi illaksi peräti 15-18' :)

Tikkuajat Torikeskuksessa Herkkukontissa tänään alkaen klo 16.00-------------------------
Hups, meinas unohtua taas!
Secretwoolin sukkalankaklubin viimeinen lähetys saapui jo jokin aika sitten. Lanka on hipknits.in 100 % Merinoa, ihanan pehmeää sekä lankana että värinäkin :)

8 kommenttia:

MarjutJ kirjoitti...

Kiva setti! Toivottavasti vilu pysyy loitolla:)

Mari kirjoitti...

Hieno setti! Ja toivottavasti saat pitää hampaasi.

Seijasisko kirjoitti...

Kiva setti..kivan mallinen toi kauluri.

Sipi kirjoitti...

Kiitos :) Neuletapaamiseen menin tuossa uudessa setissäni ja hyvin toimi! Pakkasta oli reilut 13' ja noilla kyllä tarkeni, vaikka matkaa mulla kävellen tapaamispaikkaan tulee ehkä parisen kilsaa..tuuli kyllä tunki baskerista läpi, joten korvat ehkä kannataa ens kerralla suojata mikäli tämmöiset pakkaset jatkuu :)

Hampaan kohtalo huolestuttaa edelleen..oli niin kovin erilaiset näkemykset lääkäreillä, päivystävä piti tilannetta erittäin pahana (samoin minä joka kivun jouduin sietämään) ja oma lääkäri taas lähes vähätteli tilannetta..omituistahan tuossa on että odotetaan uutta kipua/tulehdusta ja sitten heti poistetaan-ei edes yritetä korjata-..ja toisaalta taas sanotaan ettei tulehtunutta hammasta saa poistaa ennenkuin tulehdus on parannettu..joo'o kovin on monta ristiriitaisuutta..
Täytyy vain toivoa, ettei kipu enää palaa ja hammas sais siten jäädä paikoilleen :)

Anitta kirjoitti...

On taas näköjään tullut muotiin tuo hampaiden poistaminen ja hoito jää tekemättä.
Minä kävin eilen hammaslääkärissä ja pieni nestepatti oli edelleen. Ei tullut mitään hoitoja, vaan "katsotaan" eli jos tulee uudelleen kipeämmäksi niin "sitten kehoittaisin menemään sinne missä sitä on viimeksi hoidettu". Pöhköä, että pitää joka hammasta hoidattaa eri paikassa sen mukaan, missä sitä on joskus hoidettu tai paikattu.
En kyllä antaisi poistaa hammasta ennenkuin on ihan pakko. Parempi että on edes juuri tallella.

Sipi kirjoitti...

Anitta; Näin se tuntuu olevan, katsotaan ja ootellaan..kukaan ei tahdo ottaa vastuuta,vaan asiakasta heitellään paikasta toiseen..typerää touhua!

Tiinuli kirjoitti...

Tunnen suurta sympatiaa noita sun hammasongelmia kohtaan,, olen samantapaisessa tilanteessa: vanha, aikanaan paikattu viisaudenhammas lohkesi ja tulehtui,, särky oli kova,, ei edes puutunut vaikka laitettiin 3 puudutuspiikkiä. Sain siihen ensiavun ja nyt, kun tulehdus on parantunut, olen menossa hampaanpoistoon alkavalla viikolla. Vähän jännittää,,

Sipi kirjoitti...

Tiinuli; Huh, täällä ihan tukka pystyssä kans pelkään jos ja koska tuo hampaani vedetään pois :o
Tsemppiä sulle, olen hengessä mukana ;)