torstai 1. tammikuuta 2009

2009

Joulu meni ja vuosikin vaihtui, toivotaan, että nyt alkanut vuosi olisi edes pikkuisen edeltäjäänsä parempi :)

Minä se sairastelin koko joulun ajan, koneellakaan en ole jaksanut olla, tuntuu että kaiken aikaa on jotain vaivaa menossa.
.kirjoitanpa tähän itselleni tämän joulunajan kipuilun oikein muistiin..josko sitä muistia vielä tarvittais tulevalle hammaslääkärireissulle...
Siis ensin, just joulun alla, mä luulin saavani sydänkohtauksen! yhtäkkiä rintaa puristi kovasti ja hengittäminenkin oli työlästä.. isäntä mut sitten vei viimein päivystykseen, kun olo ei levossakaan helpottanut..päivystyksessä mulla sitten todettiin ihan mahdottomat verenpaine lukemat, 170/120 .. sydänfilmi oli onneksi ok :)
Mitään järjellistä selitystä noin koviin paineisiin ei löytynyt joten nyt sitten vaan seurataan tilannetta. Joudun kulkemaan mittauttamassa paineita neuvolassa nyt kolme kertaa viikossa..varsinkin tuo alapaine heittelee melkoisesti, se on nyt mittauksissa ollut 98 ja 110 välillä, jollei ala pian laskemaan niin aloitetaan verenpainelääkitys, tylsää, noita pillereitä kun alkaa jo muutenkin olemaan niin paljon, ettei sitä kohta enää muuta jaksa syödäkkään !

Jouluaatto sentään meni ihan mukavasti, pukki toi kivoja lahjoja ja ruokakin oli oikein hyvää, katsottiin elokuvia ja pelattiin pelejä, nautittiin ja laiskoteltiin. Oli tosi kiva jouluaatto :)

Mutta joulupäivän aamuun sainkin sitten herätä hammassärkyisenä :(
Kipu oli heti aamusta melkoisen kovaa ja hammaslääkärit kaikki joululomalla..muutama päivä ja yö siinä kului kävellessä edestakaisin...mikähän siinä onkin kun kipeänä pitää kokoajan kävellä... ja niellessä itkua, mulla ei ikinä ole ollut niin kipeää hammasta! Jyske tuntui koko päässä, ihan kuin olisi vedetty hampaita ja toista korvaa irti, ihan mieletöntä kipua..viimein 27 pvä oli yksi hammaslääkäri paikalla särkypotilaita varten ja sain sinne heti ajan, kuullostin varman puhelimessa melkoisen pahalta kun pelkkä puhuminenkin oli siinä vaiheessa jo todella kivuliasta...hampaasta ei tutkimuksessa löytynyt reikää ja niinpä se kuvattiin. Kuvasta löytyikin sitten melkoinen yllätys, mulla tehtiin juurihoito kyseiselle hampaalle joskus vuosia sitten ja nyt kuvaus paljasti, että juureen olikin jäänyt melkoisesti moskaa :o ..nyt se moska oli jostain syystä alkanut siellä juuressa jylläämään ja oli pahoin tulehduttanut hampaan juuren ja jo melkoisen pätkän leukaluutakin!..siitä se kauhea kipu johtui, lääkäri sanoi, ettei luukipuun särkylääkkeet auta, vain antibiootti helpottaa.. Tulehdus oli niin paha, ettei hampaalle sitten tohdittu tehdä mitään, vaan nyt on kova lääkekuuri päällä, antibioottia 1 tabletti joka kuudes tunti plus särkylääkkeet päälle... eilen se oli viimein se odotettu ensimmäinen täysin kivuton päivä-JEE :D
-aatella jos ne verenpaineetkin olis vaan tuosta hammasvaivasta johtuvia, että jospa se oireili jo ennemmin nostamalla paineita..no, huomenna aamulla ne taas mitataan.
Maanantaina täytyys sitte soittaa sille hammaslääkärille joka juurihoidon aikoinaan teki..päivystävä lääkäri kyllä pois lähtiessäni sanoi aika kummasti.. että "kyllä olen tyytyväinen kun saan pukata sut omalle lääkärillesi, tuon hampaan korjaaminen kun on melkolailla mahdoton tehtävä" :o
No Huh, vähänkö mua nyt hirvittää!

Mut nyt sairastamiset ja valittelut sikseen, käsityöblogihan tämä edellen on :D Valmiina siis yhdet sukat.Lanka Step 60 g, koko 42 ja malli Spey valley kirjasta Knitting on the road.

Hyvää alkanutta vuotta kaikille :)

12 kommenttia:

Intsu kirjoitti...

Voi kyllä tosi kamala tuo sun hammassärky. Verenpaineet voi tosiaan nousta korkealle pelkästä tulehduksesta ja kivustakin. Mun pojalle on joskus tullut niin kova päänsärky ,että oli mentävä terv.kesk. ja hänellä oli verempaineet nousseet huippuun! Otti jonkun aikaa ennenkuin paineet normalisoitui. Mulla myös on ollut niin ankara korvakipu,että ei koskaan ole ollut niin kauheaa kipua. Repi korvaa,poskea,leukaluuta ja niinhän minäkin edestakaisin käytävää kävelin. Kaksi kuuria syötyäni,tai toinen on vieläkin keksken,niin mulla eilen myös oli eka päivä etten ollut niin kipee. Nyt alkaa olla maha aivan pilalla antibiooteista ja suuresta särkylääkemäärästä. Toivotaan paranemisia meille ja tsemppiä sulle hammaslääkäriin. Minä kun pelkään ihan aina hammaslääkäriä! Vaikka ei olisi kipuakaan ja pieni reikä vain,niin mä olen pelkästä ajatuksesta jo kauhuissani kun sinne pitää.

Anitta+8siiliä :) kirjoitti...

Mulla ei ole onneksi ollut hammassärkyä muuta kuin erilaisten hammasoperaatioiden jälkeen.
Yksi juurihoidettu hammas mullakin ärtyili ja teki mätäpussia monen vuoden ajan ja jomotteli välillä. Siitä leikattiin juurenkärki pois, mutta ei auttanut kuin tilapäisesti. Lopulta koko hammas oli poistettava. Hammaskirurgi lähetti juurihoidon tehneelle terveisiä, että oli tehnyt työn huolimattomasti ja väärin.
Hampaan juuresta voi tulehdus levitä viereisiinkin juuriin ja jopa verenkiertoon. Hyvä, jos saisit nopeasti hoidettua hampaasi kuntoon. Hyvää alkavaa vuotta!

MarjutJ kirjoitti...

Hyvää tätä vuotta sinullekin! Toivottavasti saat sen hampaasi kuntoon. Kyllä blogeissa saa kertoa muitakin kuin vain käsityöasioita, jos vain siltä tuntuu. Niin me muutkin teemme :D

hekku kirjoitti...

Hui! Olipas pyhät!
Mun pitäis kans soittaa hammaslääkärille maanantaina. Yhtä hammasta vihloo ja toisesta lähti pala.

"Tohoritusta" hammaslääkärireissulle. Toivottavasti kipu on jo kärsitty :)

Miia-Rebekka kirjoitti...

Mulla kävi hampaan kanssa sama juttu. Juurihoito oli jäänyt kesken ja pöpöt pääsi jylläämään. Minä kun en sitten vielä ihan pienestä vihlonnasta lähtenyt hammaslääkäriin vaan odotin niin kauan, että kipu oli tuollainen niin kuin kuvasit.

Yrittivät sitä hammasta muutamaan otteeseen korjaamaan, mutta tulehdus ei lakannut eikä hammasta mikään enää pelastanut, joten vetivät sen pois kokonaan. Siinä vaiheessa kipu oli kyllä niin kova, että olisin antanut vetää vaikka kaikki hampaat irti, kunhan saavat kivun pois.

Toivottavasti sun hammas kuitenkin pystytään vielä pelastaa.

Niina kirjoitti...

Parempaa alkanutta vuotta!

Toivottavasti sut saadaan terveeksi!

Hitto mikä se edellinen lääkäri on ollut!!!!

Mari kirjoitti...

No voi kurjuus! :( Kyllähän se hammas voi tosiaan verenpaineita nostaa. Olen monesta paikasta lukenut, että usein syy sydän- ja verisuonitauteihin löytyy hoitamattomista hampaista, koska ikenistä kulkeutuu niin helposti bakteereja verenkiertoon. Toivottavasti hampaasi saadaan korjattua ja paineet laskevat! Jaksamista sinulle - ja toivottavasti tämä vuosi tuo sinulle iloa ja valoa elämääsi!

Sipi kirjoitti...

Kiitos kommenteistanne!
Toisaalta hirvittää, mutta toisaalta taas helpottaa tieto, ettei tämä mun hammasongelma nyt ihan ainutlaatuinen ole ja että yllättävän monelle teistä on käynyt samoin! Ihmetyttää vaan tuollainen huolimattomuus, jos kerralla tehtäis kunnolla ei olis mitään ongelmia..vai eiköhän ne pysty tehdessään näkemään putsaantuuko ne kaikki juuren osat-en tiedä..
Verenpaineet mulla oli hiukan jo laskusuunnassa, joten toivotaan että ne kipujen lakattua painuvat taas oikeille tasoilleen eikä lääkitystä tarvittaisi :)

Anitta kirjoitti...

Pari vuotta sitten juurihoidossa lääkäri otti rtg-kuvat ja totesi, että juureen oli jäänyt ilmaa. Piti tehdä uudestaan. Onneksi tarkisti, muuten olisi ollut kohta säryt edessä.

Kaisa kirjoitti...

Voi hyvänen aika mikä joulu sulla on ollut, itse hyvin kipuherkkänä ihmisenä voin melkein pahoin kun aajttelenkin - toivon mukaan saat nyt pian avun eikä hampaan korjaus osoittaudukaan niin "mahdottomaksi"! Parempaa uutta vuotta joka tapauksessa.

Tupuna kirjoitti...

Hammassärky on kauheaa. :(

Toivon ,että saat hampaasi kuntoon ja ihanaa, että kipu on hellittänyt!

Sipi kirjoitti...

Kiitos myös Anitta, Kaisa ja Tupuna!
Kyllä se on ihana tunne kun kipu on vihoviimein pois :)