lauantai 20. syyskuuta 2008

Ogee tunic

Valmistui Norah Gaughanin Ogee tunic.Lanka; Novitan harmaa Nalle
Kulutus; 340 g
Puikot; 3,5
Ohje löytyy kirjasta Knitting NatureSeurasin aika uskollisesti ohjetta, kaventelin vain vyötärön kohdasta reilummin, (kavensin 8krs välein 8*1 s kun ohjeessa oli 6*1 joka 16 krs) ettei alkuperäisen mallin laatikkomaisuus vain jäisi näkyviin, koska siitä en tykännyt..(kavennus vinkistä meneekin kiitokset Marille )..ja etukappaleen kuvion aloitin muutamia kerroksia ohjetta alempaa.Ylimääräisistä kaventeluista huolimatta tästä tuli yllättävän iso, en siis tarkoita, että mitenkään liian iso, mutta aika iso ..hmm.. siis mietin vain, kun tein koon Petite (siro) ja jännäsin siinä tehdessäni noita kavennuksia, että tuleekohan tästä jo liiankin pieni, mutta ei, ohjetta reilumpien kavennuksienkin jälkeen tässä on tuota "ylimääräistä tilaa vielä vaikka ja kuinka..yllättävää, kuinkahan iso se ensin ajattelemani S-koko oliskaan ollut :D

Puseron hienot kuviot oli minusta aika ajoin tosi hankalat ja hitaat tehdä, langan kiertoja ja yhteen neulomisia kun tehtiin sekä oikealla, että nurjalla puolella. No, kannattihan tuota niiden kanssa sinnitellä kun tästä tuli kuin tulikin lopulta tosi kiva pusero :)


15 kommenttia:

kio kirjoitti...

tosi kaunis pusero!

Kaisa kirjoitti...

Oi! *menee sanattomaksi*

Inkeri kirjoitti...

Tyylikäs neule!

lettu kirjoitti...

Todella upea :)

hekku kirjoitti...

Kyllä on hieno! Väri vielä korostaa kaunista mallia.

Tuo kirja on varmaan pakko hankkia, kun tuntuu, että aina kun näen jotain superihanaa niin se on Knitting Naturesta peräisin.

Eila kirjoitti...

Wau, onpas TOSI hieno neule! Kyllä on kannattanut silmukoita vääntää tuon eteen!

Mari kirjoitti...

Hieno! Niin siro ja istuva, vaikka ehkä väljältä tuntuukin! Siitä minun versiostani tuli ehkä turhankin pitkä. Minä en tehnyt sitä verkkomaista osuutta ihan väänten silmukoita, vaan muistaakseni neuloin reilusti vain yhteen, kun ohjeessa piti neuloa nurin yhteen....Onnittelut kivasta neuleesta!

Seijasisko kirjoitti...

Todella kaunis neule.<3

Tupuna kirjoitti...

Kaunis, kaunis pusero :)

Lellu kirjoitti...

Kiitos sinulle, pontson kaavat tulossa!

Satu H kirjoitti...

oi, tosi kaunis! taitaa olla eka kerta kun ko. mallin näen. tosi kiva tuo sydänkuvio edessä. :)

Solveig kirjoitti...

Tykkään! Ihana neule, varmaan päätyy tosikäyttöneuleeksi.

Intsu kirjoitti...

Kyllä on upea neule janiin,niin siistin näköisesti tehtykin,mutta sultahan se käy! ja sit kun sä olet niin nätin hoikka,niin sulle istuu niin kauniisti.

MarjutJ kirjoitti...

Aivan upea tunika!

Sipi kirjoitti...

Kiitos kovasti kaikille!
Gaughanin neuleissa on sitä jotain! Vaikka välillä nuo kuviot aiheuttavat hienoista päänvaivaa kannattaa ne silti toteuttaa, on ne niin hienosti suunniteltu :)