lauantai 20. syyskuuta 2008

Ogee tunic

Valmistui Norah Gaughanin Ogee tunic.



Lanka; Novitan harmaa Nalle
Kulutus; 340 g
Puikot; 3,5
Ohje löytyy kirjasta Knitting Nature



Seurasin aika uskollisesti ohjetta, kaventelin vain vyötärön kohdasta reilummin, (kavensin 8krs välein 8*1 s kun ohjeessa oli 6*1 joka 16 krs) ettei alkuperäisen mallin laatikkomaisuus vain jäisi näkyviin, koska siitä en tykännyt..(kavennus vinkistä meneekin kiitokset Marille )..ja etukappaleen kuvion aloitin muutamia kerroksia ohjetta alempaa.



Ylimääräisistä kaventeluista huolimatta tästä tuli yllättävän iso, en siis tarkoita, että mitenkään liian iso, mutta aika iso ..hmm.. siis mietin vain, kun tein koon Petite (siro) ja jännäsin siinä tehdessäni noita kavennuksia, että tuleekohan tästä jo liiankin pieni, mutta ei, ohjetta reilumpien kavennuksienkin jälkeen tässä on tuota "ylimääräistä tilaa vielä vaikka ja kuinka..yllättävää, kuinkahan iso se ensin ajattelemani S-koko oliskaan ollut :D

Puseron hienot kuviot oli minusta aika ajoin tosi hankalat ja hitaat tehdä, langan kiertoja ja yhteen neulomisia kun tehtiin sekä oikealla, että nurjalla puolella. No, kannattihan tuota niiden kanssa sinnitellä kun tästä tuli kuin tulikin lopulta tosi kiva pusero :)