keskiviikko 25. kesäkuuta 2008

Mukava kokemus

Kävin lomailemassa Helsingissä ja Espoossa. Veljen perheessä vierailin ja siellä minulle ilmaantuikin melkoinen yllätys; veljeni vaimo työskentelee vanhusten parissa ja hän innostui tästä minun mosaiikki harrastuksesta niin paljon, että sai houkuteltua minut opetus hommiin..vietin siis yhden päivän Helsingissä vanhusten parissa-opetin palvelutalolla heille mosaiikkitöiden tekoa :)
Ensi alkuun "kurssille" ilmoittautui vain yksi "mummu" mutta kun menin aamulla paikalle, olikin osanottajia ilmaantunut jo kymmenkunta!
Hiukan se jännitti, että miten ihmeessä minä osaan ylipäätään opettaa sellaista mitä itsekin olen vasta alkanut harrastamaan! No, tunnelma oli heti niin miellyttävä ja rento, että opetuskin sujui siinä ihan kuin itsestään :) Malliksi otin näitä omia "pannunalusiaja teetätin kaikilla tällä idealla pieniä tauluja ja pannun alusia. Nämä työt onnistuvat yhden päivän aikana kun mosaiikkipalat voi vain liimata puulevylle, antaa hetki kuivaa ja samantien voi siistiä työn saumauslaastilla eli kättensä työn näkee välittömästi. Joka ikinen osanottaja teki taulun ja sai sen myös valmiiksi..vanhin osallistuja oli muuten 85-vuotias! Hienoja töitä he kaikki saivat aikaan! Harmi ettei minulla ollut kameraa, mutta palvelutalon kameralla kuvia tilanteesta näpsittiin, joten jos ja kun saan kuvat heiltä itselleni pistän ne tekemämme työt sitten kyllä näkösälle tänne :) Osallistujat innostuivat mosaiikkitöistä niin paljon että pyysivät minua uudelleen taas syksyllä-no, aika näyttää :) Mutta olihan se hieno päivä ja hieno kokemus!
------
Syy ettei minulla ollut kameraa, oli se että isäntä lähti samanaikaisesti kameran kera työreissuun Viroon..ja toi muuten mukavia tuliaisia, kuten Viron villaaja Tartosta mulle moottoripyörä saappaat!
Saappaita on etsitty vähän joka paikasta muttei niin pieniä ole löytynyt-toki tilaamalla olis saanut vaan nythän kävi hienosti että matkalainen ne oli löytänyt ja juuri oikean kokoisetkin! Ja huomattavasti halvemmallakin kuin Suomessa samat saappaat!


nyt mun varusteet on täydelliset...hmm, joku kyllä tässä sanoikin, kun kaiken tuon päälleni pistin, että "Sipi se on niinkuin pienikokoinen michelin-mies" :D


Hesan reissulla tikuttelin itselleni pientä puseroa..niin ja kokeiltua ei tietenkään tullut vasta kuin kotona, kun paita oli enää hihoja vaille valmis..ja olihan se sitten mukava taas todeta että olis kannattanut kokeilla välilläkin, koska puserosta tuli niin iso, että sinne olis meikäläisiä sopinut sisälle noin puolitoista-siis purkuun meni


ja nyt aloitin sitä uudestaan :)Viemisinä vein veljenpojalle tällaisen t-paidan

Poika oli alku kuusta meillä käymässä ja sai olla moottoripyörän kyydilläkin. Pienelle pojalle se oli melko suuri juttu ja kun hän vielä kyydityksen jälkeenkin halusi olla pyörän päällä niin otin tilanteesta kuvan. Kuvan sitten tulostin silityspaperille ja painoin silittämällä sen t-paitaan :)

Ja toinen paita tuli siinä sivussa-tämä vain ihan itselle :)


Vielä lopuksi muutamia uusia kukkapurkkeja joita on tässä pikkuhiljaa syntynyt.

Tämän kukkapurkin vein veljelleni-kuva on otettu meidän pesuhuoneessa kun istutin siellä nuo kukkaset purkkiin :)
Ja vielä Seinäjoen seutu Huom!
Tikkuajien tapaaminen on tänään Epstorilla Hanna ja Kerttu -kahvilassa klo 16-19.00

7 kommenttia:

kio kirjoitti...

hienot kukkaruukut!

MarjutJ kirjoitti...

Kunpa äitinikin olisi päässyt tuollaiselle kurssille. Tyynyliinojen painatuskin oli varmasti mukavaa, mutta vaihtelu olisi varmasti virkistänyt.

Ruukut ovat taas kertakaikkiaan upeita!

Seijasisko kirjoitti...

Kyllä on kivoja nuo sun mosaiikkityöt. Minäkin olisin osallistunut miellelläni sun kursseille.;)

jonskulainen kirjoitti...

Kuulostipas hauskalta!
Mistä tuo puseron malli on? Näyttää tosi kivalta.

malli45 kirjoitti...

Upeita ruukkuja!
Olet turhan vaatimaton; mummut kysyivät, "Tuleeko TAITEILIJA taas syksyllä?"

Sipi kirjoitti...

Kiitos kommenteistanne!
-kokemuksena tuo opetushomma oli kyllä vertaansa vailla ja kuten Malli tuossa sanoikin, vanhukset nimittivät minua koko ajan taiteilijaksi- olihan se minusta hiukan hämmentävää :D

Jonskulainen pusero löytyy osoitteesta
http://regulus2.azstarnet.com/blogs/designerknits

Heleena kirjoitti...

Mahtavan ihania ruukkuja ja "oikean taiteilijan" tekemiä. Ihania!!!!!!!