sunnuntai 1. kesäkuuta 2008

Kesäkuun eka ja kuumakin on :)

Olipas mukavaa kutoa pitkästä aikaa sukat !

Ohje: Conwy kirjasta Knitting on the road
Puikot: 2 mm
Lanka: Sockenwolle Hot Socks Cotton Stretch
Kulutus: 68 gConwy oli kiva ja helppo malli kutoa. Sukissa on vierivieressä palmikoita, jotka tehdään ilman apupuikkoa, vain kutoen silmukoita vuoroin edestä ja takaa..Nuo sukat siis on täynnä palmikoita vaikka ei sitä tuosta mun kuvasta välttämättä kovin hyvin erotakkaan, sattuneesta syystä kun tuo jalkojen väänteleminen ei nyt kuvaus hetkeen oikein onnistunut kuin toisella jalalla..
-------------------------
Parit "muovikassitkin piti vielä värjätä ja ommella, se on niin mukavaa puuhaa-tuo värjäys.
Tässä ekassa värinä on ensin ruskea, jonka sitten vielä värjäsin päälle uudelleen kirkkaan punaisella..ja tässä toisessa kankaassa käytin värjäykseen pelkkää ruskeaa.Molemmissa kangas on käsittelemätöntä puuvillaa eli ns. painopohjaa.

Aika hieno keksintö tuo aurinkovärjäys-ruttuamalla saa noin hienoja kolmiuloitteisen näköisiä kuvioita aikaiseksi :)

Pienoinen "työtapaturmakin sattui noiden kassien kanssa-nuo värithän pitää kiinnittää kankaaseen silittämällä ja nyt kun on kesäiset helteet päällä, niin ei oikein innosta sisällä silittäminen, kun muutenkin on niin kovin kuuma..no, minä silitän kesäaikaan aina parvekkeella-siellä kun edes ilma vaihtuu, vaikka kuumahan se sielläkin auringossa tulee..Raahasin siis silityslautaani taas parvekkeelle ja kuinka onnistuinkin astumaan parvekkeen kynnyksen päälle niin kummasti, että kapea kynnysosa osui just päkiän alle, lähelle pikkuvarvasta-siitä sitten hojaannuin ja menin melkeen nurin lautoineni.. jalka vääntyi tooodella kipeästi..nyt on sitten päkiä pikkuvarpaan läheltä vähän tummunut ja astua se ei kestä yhtään..muuta kun jalan sisäsyrjällä-liekkö murtunut vai venähtänyt tai jotain-kovasti se tykyttää ja aristaa koko ajan..että kyllä voi joskus käsitöidenkin harrastaminenkin olla vaarallista puuhaa ;)
No, nyt saa jäädä värittämiset ja silittämiset hetkeksi, täytyy vaan istua rauhassa ja alkaa vaikka virkkaamaan-mulla onkin yksi ihana paidan malli mielessä ja lankaakin siihen on jo ostettu-- joten mitäpä tässä sitten sen enempiä turisemaan :D

3 kommenttia:

Kaisa kirjoitti...

Upeita värjäyksiä jälleen kerran!

Mutta käytä ihmeessä jalkaa lääkärissä, ellei se tokene. Kokeilitko kylmähaudetta?

Heleena kirjoitti...

Sukista tuli ihanat, kassit myös upean väriset. Näen varmaan joskus livenä. Toivon jalalle pikaista paranemista.

Sipi kirjoitti...

Laukuista osa menee eteenkin päin mutta näette varmasti kasseja joku kerta tapaamisessa ihan livenäkin-molemmat :)
Jalka kiukuttelee edelleen mutten ole lääkäriin mennyt, tuo aloittamani virkkaus etenee nyt niin mukavasti, että siinähän se saa jalkakin levätä samalla-toivotaan että lepo sen parantaa..