keskiviikko 8. helmikuuta 2017

Neuletakki

Taas uusi villatakki... aika monta vuotta olen tainnut aloittaa samalla lailla, joten näitä takkeja on kertynyt jo melkoisesti :)

Tätä ihanaa takkia olen ajatuksissani tehnyt jo vuosia, mutta vasta nyt oli aika siihen kypsä..

Ohjeessa langat ovat Rowan Felted Tweediä, mutta minä halusin lämpimän alpakan, joten neuloin sen Dropsin Alpakasta.

Värejä langasta löytyy niin paljon että olisi voinut varmaan valita ihan samat värit kuin ohjeessa, mutta muuttelin niitäkin hiukan enemmän omaan makuuni sopiviksi.. paitsi että uskaltauduin laittamaan mukaan aika kirkasta sinivihreääkin ( väri 2919 ), jota yleensä vierastan aika kovasti :D



Tässä kuva alkuperäisestä mallista, omani muuten ohjeen mukainen paitsi värit ja resorien pituudet muutin. Niin ja kuvioiden aloituskohtiahan muutin myös, sillä lehden mallikuvioissa oli selviä virheitä ja mallikerta olis toistunut ihan kummallisesti, niin ja kaula-aukkoa suurensin ja muutenkin mittoja eli aika paljonhan se lopulta alkuperäisestä poikkeaakin ;)



Kamera valehtelee värejä, eli nuo hailakan kellertävät läikät (pienet kukat ) ja raidat hihoissa on oikeasti selkeän vaalean vihreitä.


Ohje; Kirjoneuletakki Suuri Käsityö 11-12 / 2011
Ohjeen koko; S Muutoksieni jälkeen XS
Lanka; Drops Alpakka
Puikot; 2,5 mm ja 3.0 mm

Kiva takki, varmasti tulee pidettyä. Aika erikoinen malli sinänsä että miehusta on aika niukka ja hihat reilut, leveät, lähes pussimaiset, silti ranteesta ihan justit.
Ihanan lämmin tämä on ja sopivasti pakkasiksi valmistui :)