lauantai 28. marraskuuta 2015

Viikolla tehtyä

Kaarakan taitopajat alkaa olla tältä vuodelta jo ihan loppusuoralla.. ja ahkeraan olen niissä nyt käynytkin :)

Yhden Taitopajan aiheena oli Modernit himmelit... ensin en yhtään innostunut  materiaalista, siis muovipilleistä, mutta kaikkea kun katsoo muutama kerran niin silmä kummasti tottuu ja näkeekin sen sitten ihan erilailla kuin aikaisemmin ja niinhän se tässäkin kävi.. nyt näyttää muovipilli paljon tavallista olkea järkevämmältä ja kestävämmältäkin materiaalilta :)
Omaan Pitsihimmeliini valitsin väriksi mustan koska se näkyy valkoisella seinällä hyvin.

Himmeli mustista muovipilleistä leikkaamalla ensin pillit paloiksi ja kokoamalla sitten Almina puuvillalangalla pyöreään himmelimuotoon. Keskelle virkaten pitsiosio Almina-langalla. Kiinnitys seinään ja se on siinä.. minusta tämä on hieno pitsihimmeli :)

 Toisen päivän aiheena oli kangastähdet. Vahvasta kartongista ensin leikattiin tähden palat, sitten leikattiin pellavakankaasta niihin päällinen. Kankaille paineltiin kuvioita ja silityksen jälkeen liimattiin kankaat kartongeille kiinni ja sitten alkoi tähtien muotoon taitteleminen. Kun molemmat tähtipuoliskot olivat muodossaan liimattiin ne vastatusten ja siinä sitä olikin hommaa...
Siististihän nuo lopulta asettuivat toisiaan vasten vaikka melkoista tuhertamista se olikin ;)

 
 

Nyt tähdet, iso ja pienempi, roikkuvat olohuoneen nurkassa ja ilmavirta niitä siinä pyörittää.
Lopulta niistä tulikin ihan kivat.

 
Syyskauden viimeisen Neulekoulun mallina oli Tuuli-pipo. Omani neuloin musta-harmaaksi.
 
 
Lanka on Dropsin Cotton Merino ( 52 % villaa ja 48 % puuvillaa ) puikot 3 mm ja pipo neulottiin poikittain.

 
Ohjeessa, yhteen liittämisen jälkeen, poimittiin pipon reunasilmukat ja neulotaan ainaoikeaa muutama sentti mutta omaani neuloin 2o, 2n koska ainaoikeasta tuli minun pipooni ihan liian löysä reuna.
 
 
Kiva malli ja ensi takkujen jälkeen kun viimein oppi neuletekniikan, sitä olikin ihan mukava neuloa.