sunnuntai 11. lokakuuta 2015

Koukutut lapaset

Tunisialaisella koukulla on tullut tehtyä lapasia muutama vuosi sitten paljonkin, mutta nyt opeteltiin Kaarakassa koukkuamaan vähän erilaista pintaa.Lapasten resoriosa näyttää aivan neulotulta mutta on sekin koukkuamalla tehty, pystysuoran langan poiminnan sijaan koukutaankin sen silmukan läpi. Kennoneulos taas syntyy koukkuamalla poimittava lanka vuoroin oikein ja nurin.


Lankoina on 100% villat; Unni  ja Falk

Lapasiin kului Unnia 100 g ja Falkia 50 g, tunisialainen, kaksipäinen, koukku 5mm

Youtubesta löytyy selkeitä videoita hakusanoilla tunisian crochet.

------------
Vanhanaikaisia tossuja olen neulonut tosi monet ja nyt isäntä sanoi ettei hänellä kai ole sellaisia ollenkaan.. äkkiä piti korjata tilanne ja nyt on rakkaallakin lämpimät tossut :)


Langat taas 7-veljestä, vaalea harmaa ja luonnonvalkoinen.
---------
Oho, kävijälaskuri näyttää että sivullani on käynyt jo yli 200 tuhatta ihmistä!
Aika hienoa huomata että täällä käydään ja kannustaa jatkamaan näitä päivityksiä, vaikka välillä tuntuu että kehtaako näitä samoja malleja moneen kertaan esitellä ;)

HOKS! Tuli mieleen tämä meidän murrerikas kielemme, sana kehtaa edellisessä lauseessa viittaa siis minun kohdallani jaksamiseen, eli laiskottaa välillä niin ettei kehtais päivittää samaa mallia moneen kertaan. Monilla suomen alueillahan sana kehtaa tarkoittaa myös häpeämistä/ noloutta jne. toisaalla taas kehtaa ajatellaan ilkeydeksi, tyyliin ettäs kehtaat. Minä en siis missään tapauksessa häpeä tehdä ja esitellä samoja malleja moneen kertaan, kun hyvän mallin löytää sitä on kiva tehdä useampaankin kertaan :)

4 kommenttia:

Omppumato kirjoitti...

Ihanat lapaset ja komeat tossut :). Minun pitäisi vielä opetella tuo koukkuaminen.
Käyn aina katsomassa uusimman postauksesi eikä yhtään haittaa, vaikka neule olisi tehty samalla mallilla kuin aikaisemminkin. Jatka siis postailuja :).

enkulin käsityöt kirjoitti...

Ihanat lapaset ja nuo tossut ovat superihanat. Minä jo talletin itselleni noiden tossujen ohjeenkin. Saapa nyt nähdä milloin ehdin ne tekemään.

Euromaakari kirjoitti...

Kauniit koukutut lapaset! Pitäisiköhän kokeilla.

Marjut kirjoitti...

Hienot lapaset ja tossut myös! Kehtaa -sanan monikäyttöisyyteen törmäsin ensimmäisen kerran, kun lähdin Itä-Suomeen opiskelemaan. Meillä se tarkoittaa, että ujostuttaa ja siellä, ettei viitsi. Toinen yllättävä sana oli tuima: suolaista vai suolatonta :D