keskiviikko 18. maaliskuuta 2015

Kierreraitaa

Aloitin näitä Säpinää sukkiin- kirjan Victor-sukkia neulomaan heti helmikuun lopussa kun sain Alhambra-sukat valmiiksi. Nämä teettivätkin työtä huomattavasti edeltäjäänsä enemmän.


Victor-sukat neulottiin varpaista alkaen ja molempiin sukkiin oli omat kaavionsa, joten seurattavaa riitti.
Spiraaliraita kulkee oikeassa sukassa päällä ja vasemmassa sukassa alla. Spiraali oli hienosti suunniteltu niin että jalkojen ollessa yhdessä, sekä päällä, että jalkapohjassa spiraalikuvio pysyy yhtenäisenä.


Jalkaosan jälkeen kantapää ensin kaksivärisenä tasona neuloenja sitten kavennukset tosi hienosti nousten kolmiona kohti nilkkaa.


Nilkan loppuosaan ensin ainaoikein kerroksia, sitten taas kaksvärisenä ja taas oikeita ja nurjia kerroksia ja lopuksi nauhan neulonta sekä päättely I-cordina päättyen taas nauhaan.
Nauhat solmitaan sivuun ja ne ovatkin hyvät merkit siitä että sukat ovat aina oikeissa jaloissa ja sukkakuvio pysyy näin kasassa.Neuloessa mietin että mahtuuko sukat ollenkaan isännän jalkaan kun käsialani on melko tiukkaa, mutta menihän ne ja istuvat tiiviisti niin kuin tällaisten sukkien "kesäsukkien kuuluukin.
Ja tykkäshän se onneksi mieskin kovasti näistä, oikein poseerasikin että sain kuvata ;)
Sukat on oikein hienot, kuvat vaan ei ole kehuttavia, minä kun nappasin niitä vain kännykkäkameralla niin taso on mitä on, välillä kirkasta ja sitten taas pimeää..


Malli; Victor kirjasta Säpinää sukkiin
Langat; musta Fabel ja vaalean sininen Regia
Puikot; 2,5 mm
Koko; 42
Ohjeesta poikkesin vain puikkojen koolla, kirjan sukat on kaikki neulottu 2,25 mm puikoilla, minun käsialallani 2,5 millisilläkin tahtoo tulla liika kireää :)

Ohje ja kuvat olivat selkeät, ainoa hirvitys oli kuvion mahdottomat langanjuoksut, yhdellä värillä kun piti neuloa pisimmillään 26 silmukkaa, seuraavalla kerroksella samassa kohti 24 ja 20 jne., kyllä siinä sai kiertää lankaa toisensa ympäri kaiken aikaa, että pystyi kuljettamaan molempia lankoja samalla kireydellä koko työn läpi. Kova oli urakka mutta ovatpahan nyt valmiit :)

Kirjojen ohjeissa olis mukavaa kun niihin laitettais todelliset langankulutukset edes noin suurin piirtein niin olis helpompi aina aloittaa työ jos ei ole niin paljoa lankaa jemmassa mitä ohjeessa sanotaan. Tässäkin Victorissa mainittiin langankulutukseksi 100 g per väri eli 200 g yhteensä , kun todellisuudessa näihin kului vain 80 g ja siinä on siis molemmat värit mukana.
Oma lankani on eri nimistä mitä ohjeen mutta tiheys ja metrimäärät ovat molemmissa aivan samat.

-----------------------------------------------

Selän haava on parantunut jo hyvin, tuloksia vaan ei ole vieläkään tullut, vaikka maanantaina tuli jo kuukausi täyteen.. mutta eiköpä se nyt viimein puhdas ole kun jo kolmeen kertaan on leikattu..
 Liima-allergia vieläkin ajoittain kutisee haavan ympärillä, varsinkin aamuisin kun nousee lämpimästä sängystä pois, on selässä haavateipin kokoinen kutiseva punainen alue edelleen näkyvissä. Ihmeen kauan se kiukuttelee.
Silmäleikkaukseenkin tuli jo aika, 31 pvä sitten taas leikataan.. pitäkäähän peukkuja että hyvin menee, minä jännitän tuota niin kovasti.. se luomi kun sijaitsee aika pahassa paikassa, tuossa silmän alla ihan alaripsien juuressa.

8 kommenttia:

Ingi kirjoitti...

Uskomattoman hienot sukat!

Heleena kirjoitti...

Ihanat, todellakin! Oikea suur-urakka!
Täydellistä terapiaa!

Sude kirjoitti...

Johan on erikoiset sukat, en ole vastaaviin vielä törmännytkään. On siinä saanut olla tarkkana neuloessa, mutt komeat on sitten tullutkin.
Sinähän nyt alvariinsa puukkojen alle joudut, onnea mukaan seuraavaan leikkaukseen. Kyllä se hyvin menee, usko siihen.

Marjut kirjoitti...

Upeat sukat! Itse käytän yleensä 3 mm:n puikkoja sukkien kirjoneuleessa, jos ohjeessa/langassa suositellaan 2,5 mm:n puikkoja. Ilmeisesti kirjoneuleeeni on sen verran kireämpää sileään verrattuna. Tsemppiä leikkaukseen; peukkuja pidän varmasti.

*VEKKI* kirjoitti...

Onpa jännä malli kaikkine kiemuroineen. Peukkuja pidän ihan varmasti ja varpaitakin.

Riitu Mäntyniemestä kirjoitti...

Täältähän löytyi samat sukat joiden kanssa tuskailin, ja melkein samat väritkin :) Kirjassa on ihania ohjeita, mutta melkein kaikki kokoa 39-41, pienijalkaisena saa miettiä oikeaa puikkokokoa. Eikö olekkin ihant noi kaantapäät!

Seijasisko kirjoitti...

Todella upeat sukat!

Marle kirjoitti...

Tajuttoman hienot!