torstai 22. tammikuuta 2015

Muistellaan joulua 2014

Onpa ollut melkoinen kuukausi!
Laitan nyt aluksi joululahjaneulomukset esille..
Vanhanaikaisia tossuja sujahti aika moneen pakettiin.
Yhden illan tuubihuiveja  neuloin kolme, kaksi tuubiksi ja yhden tavalliseksi huiviksi.


 
Sukkiakin paketoitiin melkoisesti ja

vielä yhdet sormikkaat ja kirjoneulelapasetkin.Naisväelle neuloin Lankavan verkkohuiveja kaikkiaan kolme mutta kuvia niistä ei löytynytkään koneelta joten en kai sitten muistanut niitä kuvatakkaan.

Yhden pellavaisen pitsihuivin neuloin jo marraskuussa, meni lahjaksi ystävälle hänen täyttäessään 70-vuotta joulukuun alussa.


Niin meni joulu ja melkoinen joulunaika olikin.
Sain joulukuun 22 pvä soiton terveyskeskuksesta, lääkäri ilmoitti että mulla on syöpä, melanooma.

Kaikki alkoi jo viime toukokuussa kun kävin ihotautilääkärillä, saatuani apua vaivaani, vastaanotolta pois lähtiessäni pyysin lääkäriä vielä vilkaisemaan yhtä tummaa luomea joka aika ajoin kutisee. Näytti kai siinä määrin oudolta luomelta, että siinä piti sitten riisuutua koko kropan luomitarkastukseen ja poistettavia luomiahan sitten löytyi.
Kesän ja syksyn aikana multa poistettiin kaikkiaan 7 luomea, viimeinen selästä pari viikkoa ennen joulua. Yksi oli jo dysplastinen ja viimeisimmässä sitten syöpä, melanooma.

Joulu oli hankalaa aikaa, en halunnut pilata muiden joulua, joten pidin tiedon itselläni aina välipäiviin asti, silloin tuli jo postissa aika sairaalaan joten oli pakko jo kertoa isännällekin asian todellinen laita.

Kyllä on ollut mielessä myllerrystä, pelkoa ja paniikkia ja vaikka mitä.

Tammikuun 7 pvä tehtiin syöpälöydös kohtaan laajennettu leikkaus ja nyt toivotaan että se lisäleikkaus alue on nyt sitten syövästä vapaa.. tuloksia siitä ei ole vieläkään tullut.

Sairaalassa kerrottiin eilen että löydetty melanooma on pinnallisesti leviävä mikä tarkoittanee sitä että ainakin nyt sisuskalut on tällä erää suojassa :)

Kahden viikon päästä on aika ihosyöpä-asiantuntija-hoitajalle, joka kertoo mulle kuulemma kaiken tarvittavan esim ihon suojauksesta tästä eteenpäin.. sairaalassa luomikontrollit nyt sitten neljän kuukauden välein seuraavat viisi vuotta.

Hyvä se on että hoidetaan, jotenkin vaan ihmetyttää kaikki, ihotautipotilaana kun mulle on vuosikymmeniä höpötetty auringon parantavasta vaikutuksesta ihottumiin ja on käsketty olla kesäisinkin aina mahdollisimman paljon auringossa...tässäkö nyt sitten auringonoton tulos, melanooma !?

10 kommenttia:

Marjut kirjoitti...

Tsemppiä! Tuolle diagnoosille ei koskaan ole hyvää ajankohtaa, mutta sinulla ajoitus oli todella huono. Toivottavasti saat nyt terveen paperit. Aurinko on välttämätön, mutta sillä on myös huono puolensa.

Sude kirjoitti...

Ihanaa, nyt minäkin sain tuon tossujen ohjeen, jota olen etsinyt jo pitempään.
Juuri ennen joulua minäkin sain 4 vuotta sitten diagnoosin syövästä, joka sitten leikattiin tammikuussa.Olihan siinä joulutunnelma tiessään. Onneksi sinullakin huomattiin ajoissa, ettei ehtinyt levitä pahemmin. Nyt vaan tarkkana uusien luomien kanssa ja heti lääkäriin. Entistä tarkemmin minäkin seuraan nykyään paikkojani ja kerran jo otatin näytteen epäilyttävästä patista. Nykyään on niin hyvät hoidot syöpään, ettei se meitä lannista, eihän ♥

Marle kirjoitti...

Aivan mahtavia neulomuksia olet tehnyt! Vanhanajan tossut ovat niin hienoja, samoin kirjoneulelapaset. Olen todella suruissani tuosta syöpä-diagnoosista. Aina jjotain hyvääkin, kun se on sitää pinnallista lajia. Toivon sinulle hyviä aikoja, aurinkoisia aamuja ja iloisia iltoja, kaikesta huolimatta.

intsu kirjoitti...

Voi valtavaa miten paljon hienoja lahjoja olet tehnyt.
Kamala asia,että sullekin se syöpä tuli. Toivotaan parasta,että se oli sinnä ja muita hoitoja ei tarvittaisi. Jo tenkin niin sydämeen asti ottaa,kun on omakohtainen kokemus miltä se diagnoosi tuntuu!

marjatta Piironen kirjoitti...

Uskomattoman upeita neuleita olet tehnyt.

Voimahaleja.

JaanaM kirjoitti...

Olen sanaton.. Jaksamista melanooman selättämiseen!

*VEKKI* kirjoitti...

No voihan kurjuus sentään. Onneksi huomattiin ajoissa ja nykyään on sellaisia konsteja, että saadaan parantumaan. Pääasia on säilyttää positiivinen mieli ja katsoa päättäväisesti eteen päin, kaikesta huolimatta. Ihania lahjojakin olet tehnyt paljon.
Tsemppiä paljon sinulle toivottaa ex-syöpäpotilas Vekki

Mari,Prosessineuloja kirjoitti...

Sipi, voimia! Mahdotonta kuinka ihmistä koetellaan. Onneksi asia huomatiin ja saat siihen hoitoa. Et ole tuon sairauden kanssa yksin, tukea ja kokemuksia löytyy ja jaetaan. Olet ajatuksissani.

Eija kirjoitti...

Meinasin hehkuttaa noita kirjoneulelapasia, mutta kun olin lukenut postauksen loppuun, tuntui lapasten ihailu kovin toissijaiselta seikalta. Jaksamisia! Ja muista, että kun tavallisesti sanotaan, ettei pinnallisuudessa ole mitään hyvää, niin tällä kertaa se ei pidä paikkaansa.

Matleena kirjoitti...

Eijan tapaan jäivät minullakin hienot neuleesi taustalle lukiessani melanoomastasi. Onneksi olet jo päässyt hoitovaiheeseen. Tsemppiä sinulle!