lauantai 18. tammikuuta 2014

Uusi pikkulaukku

Torstaina kävin ilmoittautumassa Kaarakan kevään taitopajoihin, viime syksynhän jätinkin väliin. Samalla reissulla ostin palan KOTO-laukkukangasta (kankaassa Etelä-Pohjanmaan kuntien nimet ja vaakunat) ja tänään leikkelin ja ompelin siitä itselleni pienen olkalaukun. 

Tuo kassikangas on tosi vahvaa, joten saumoista, varsinkin kulma- ja hihnojen kiinnityskohdista, tuli todella paksut, mutta niin vaan mun uusi vanha poljettava koneeni selviytyi niistäkin kohdista ihan vaivatta!
Laukussa olevan olkahihnan ostin kaarakasta valmiina pitkänä nauhana, jota oli joltain laukkukurssilta yli jäänyt, joten se on laukun ainoa osa jota en ole itse ommellut.

Laukun suuaukkoon laitoin vetoketjun, samoin sivutaskuun, vuorina on viininpunainen puuvillakangas.


Tämä kassi on siis kokonaan ommeltu poljettavalla koneella,


 ja täytyy kyllä sanoa että oli ensimmäistä kertaa ompelu oli minusta oikeen hauskaa :)

..ja nyt vasta näistä kuvista huomaan että taskuosan vetoketju onkin sininen eikä musta ,vaikka mustan minä mielestäni siihen ompelin :D

9 kommenttia:

*VEKKI* kirjoitti...

Tuo onkin tarpeellinen laukku. Saa kaikki pikkutavarat ja puhelimen mukaan. Kiva kangaskin.

Päivikki kirjoitti...

Ihana laukku (kivaa kangasta) ja kaunis ompelukone.

Sude kirjoitti...

Kätevän näköinen laukku ja kangas on ihan mahtavan näköistä juuri tuohon tarkoitukseen ♥

Marle kirjoitti...

Katselin tuosta kankaasta tehtyjä kasseja ja laukkuja Seinäjoen käsityömessuilla. Minusta se on ihanaa kangasta, vaikka en olekaan niiltä nurkilta kotoisin. Sinun pikkulaukusta tuli upea! Sininen vetskari tuskin haittaa mitään, jos et sitä livenä ole huomannut. Nyt saa jännällään odottaa, miten paljon alat kankaista ompelemaan tuolla uudella vanhalla koneella.

Heleena kirjoitti...

Ihana! Hyvin on kotopaikka edustettuna ;))

Maija kirjoitti...

Hihi, mihin Singeri ei pysty, niin sitä ei tarvita :D Mun ompelukoneeni ei meinaa selvitä edes ohuen puuvillakankaan päärmäämisestä. Kaunis laukku, tuo kangas on ihanaa, en tiennyt että sitä saa ostaa kankaanakin.

enkulin käsityöt kirjoitti...

Todella pirtsakka kuosi.

Marjatta Kuja-Lipasti kirjoitti...

Ompas hieno laukku.Laukkuna ja sisustuskankaana tosi mukava kangas.Minulla jäi Kaarakkaan tulematta.Huomasin vasta illalla koko jutun eli myöhäistä oli.

Marjut kirjoitti...

Pitäisiköhän minunkin löytää jostain tuollainen poljettava, jos minustakin sitten olisi ompelu hauskaa. Laukkusi on tosi hieno!