perjantai 24. tammikuuta 2014

Nopeita töitä

Veljen poika kaipaili perusvillasukkia ja olin niin mielissäni, että niitä minulta pyydettiin :)

Olin nähnyt Heleenan neulovan käsityötapaamisessamme perussukkaa vähän eri tavalla kuin olen itse tottunut, niinpä menin Lankapirttiin ja otin Matleenan sukkaohjeen talteen ja kokeilin.
Olipa hyvä tapa tehdä sukkaa, varsinkin kantapään reunasilmukoiden poimimisessa mulla tahtoo tulla reikiä näkyviin, teen kai liian löysäksi ne reunasilmukat, Matleena neuvoo neulomaan pari silmukkaa aina oikein koko vahvistetun kantapään reunoissa ja tosiaan, se helpotti kummasti silmukoiden poimimista eikä ainuttakaan löysää reunasilmukkaa tullut.
Kiitos Matleenalle, tämän tavan otan nyt minäkin käyttööni :)

Valmistui kahdet sukat 7- veljeksestä 3,5 mm puikoilla, harmaat isännälle koko 42
ja veljen pojalle pyytämänsä mustat kokoa 43
--
Moda- lehdessä 10/2013 oli kiva ohje neulottuun kukkaroon.
Ajatus oli näitä tehdä jo joululahjaksi mutta niinpä vain unohtuivat.

 
Lankana näissä Novitan Malibu, joka tuntuu toimivan hyvin tällaisissa pikkupusseissa, on jotenkin sellainen vähän muovimainen, jämäkkä lanka, nyt on kai lopetettu tämänkin langan valmistus, tai en ole ainakaan enää kaupoissa sitä nähnyt. Ommeltavat klipsulukot on käteviä neulottuihin pusseihin, näitä ei tarvinnut edes puristaa kiinni, pelkkä ompelu riitti.
Toisesta kuvasta näkyy neulekuvio hiukan paremmin, Malibu kiiltää niin kovin että salama saa sen suorastaan sädehtimään :)

6 kommenttia:

Marjut kirjoitti...

Minunkin pitää kokeilla tuota ainaoikein reunaa. Hienot kukkarot ja voihan niitätehdä jo ensi jouluksi.

intsu kirjoitti...

Kivan näköisiä pussukkoja ja lämpimiä sukkia. Kaarakkaan mä oleb tulossa,mutta vielä ensikerralla en pääse. Mä aloitan sitten mosaiikista todennäköisesti.

Daisy kirjoitti...

Kivoja pussukoita ja sukkia. Täältä blogien maailmasta minäkin olen oppinut tuon ainaoikein reunan. Se on vaihteeksi mukava tapa. Ja näyttää hyvältä.

Marjatta Kuja-Lipasti kirjoitti...

Voi että, kun olit tehnyt taas vikkelään kaikenlaista. Kukkarot tosi ihania.Tosi mukavaa tässä sinun blogissa saa kokeilemaan kaikkea uutta,koska laitat näitä ideoita jotka olet löytänyt muiden blogista.Näin tulee mentyä tämän ihmisen blogiin ja löytää uutta ihasteltavaa.Näin se puskaradio menee.Kiitos taas ideoista.

Virpi kirjoitti...

Perussukkia on aina kiva tehdä.
Nättejä pussukoita :)

Päivikki kirjoitti...

Kauniit pussukat!! Mie olen monesti suunnitellut tekeväni tuollaiset, mutta lukkojen asentaminen on epäilyttänyt. En ole ennen nähnytkään, että ne voisi ommella.

Mie poimin kantalapun reunasta silmukat näin:
Nostan vasemmalle puikolle reunasilmukan ja neulon sen kiertäen. Ei tule reikää.