keskiviikko 10. huhtikuuta 2013

Pitsiä

Kaarakassa oli jo joku aika sitten aiheena tarjottimen laminointi.
Omaan "tuunattavaan tarjottimeeni valitsin kankaaksi pellavan ja kun löysin kirpparilta eurolla kahvitahraisen virkatun pitsiliinan niin maltoin sen telata kangasvärillä ihan valkoiseksi ja sitten sillä "leimasin pellavaan pitsisen kuvion. Vielä pari kivaa kuvaa tulostin kankaalle tyttösestä n 28 vuoden takaa ja mun tarjotin oli valmis :)


Pitsiliinan kuviosta innostuneena pistin telalla lisää maalia liinan päälle, painoin sillä vielä toiseenkin kankaaseen kuvion ja ompelin siitä kotona itselleni uuden laukun :)


                                                 Ompelukoneella kuvioin laukun hihnaa,


                                                       käsin kirjoin sivuihin pieniä kukkia


Vuorikankaaseen ompelin yhden taskun, kiinnitin pitkän vetoketjun laukunsuuhun ja


           käsin kirjoin vielä laukun toiselle puolelle jonkinmoista käppyrää. Päälly-ja vuorikankaiden väliin laitoin ohutta vanua tukikankaaksi että laukku pitäisi paremmin muotonsa ja


koko sivuosien/pohjan alueelle pujotin päällikankaan ja vuorin väliin vielä jäykkää muovia niin laukku pitää muotonsa vaikka sen pistää lattialle seisomaan.
 (salama vaalensi laukun tähän kuvaan ihan väärän väriseksi)



Hidas ja vähän vaikeakin oli laukkua tehdä kun ei ollut kaavoja eikä muuta ajatustakaan alussa muuta kuin tuon liinan kuvion saaminen laukkuun ja siitä se sitten pikkuhiljaa laukku muodostui siinä tekemisen ja purkamisen myötä, ja tulihan siitä lopuksi oikein hyvä ja tosi tilava laukku :)

(laukun mitat; halkaisija 30 cm , ympärysosan ja pohjan leveys 7 cm , vetoketjuaukon pituus 32 cm)