keskiviikko 13. maaliskuuta 2013

Savesta muovailtua ja muutakin valmista


Kaarakassa oli aiheena savi ja siinä makkaratekniikka. Makkaroita en pyöritellyt mutta kaulinta käytin ja tein itselleni tällaisen kipon pikkutavaroille..


Kupponen onnistui muutoin hyvin, uunista tulon ja maalauksen jälkeen kaikki ok, mutta kun alettiin lasittamaan olikin lasite niin lopussa että se jäi kupin pintaankin sitten melkoisin klöntteinä, halkeili poltossa eikä tulos ole kovinkaan viimesen päälle mut ei haitanne käytössä kun ei tähän mitään nestemäistä ole tarkoitus laittaakkaan.. täytyy nyt täyttää kuppi jollain pienellä sälällä niin täyteen ettei nuo virhekohdat niin pahoin sieltä erottuisi.

 
Saven muovailu on mukavaa puuhaa ja joskus, kauan-kauan-sitten, tuli savikursseilla kuljettuakin kansalaisopistolla..niiltä ajoilta mulla on säästössä "hyvä kokoelma" naisia ;D
Pistän tähän näkyviin ne mitkä ovat tälläkin hetkellä kodissamme esillä.

 
Näillä naisilla on pituutta noin 25 cm ja painoakin melkoisesti :)


Yhdet sukat on tikuttuna Nallesta


tyttösen verhokin on ollut valmiina jo hyvän aikaa, mutta

 
nyt vasta saatiin se ripustettua huoneen ikkunaan. Verho virkattu, ruutuvirkkauksena, kuvat kirjasta Käsityön pikku jättiläinen ja lankana on ohut virkkauslanka.


Tyttöselle vaihtuikin asuinhuoneisto tässä välissä, mutta onneksi siinä tuuletusikkuna sattui olemaan samankokoinen kuin edellisenkin mihin tätä mittailin :)

8 kommenttia:

Marjut kirjoitti...

Kiva kuppi ja kauniita naishahmoja! Kerran työkaveri sai houkuteltua savikurssille, mutta se ei vaan luonnistunut minulta lainkaan ja jätin kesken.

Heleena kirjoitti...

Mainio kokoelma naisia!
Jännä pinta liinasta...
Olet tosi taitava!
Kaunis verho ja kiva lisä uuteen asuntoon!
Onnea Tyttöselle!

*VEKKI* kirjoitti...

Samaa mieltä, että noita savijuttuja on kiva tehdä. Nättejä olet tehnytkin. Verho tuo mieleen kovasti 70-luvun virkkausintomme, kun virkattiin aivan urakalla.

Marleena kirjoitti...

Hienoja savitöitä ja kiva verho!

enkulin käsityöt kirjoitti...

Ihaniasavitöitä. Miten ihmeessä teit tuon pitsipinnan?

Sipi kirjoitti...

Enkuli; Paineilin (kirpparilta löytämääni) virkattua pitsiliinaa saven päälle, siitä tuo pitsimäinen kuvio purkissa.

Maalauksen jälkeen pesin sienellä kaiken värin pois kohokohdista jolloin väriä jäi vain kuvion syvennyksiin, Lopuksi pintaan lasitus, väritön, ja niin kuvio pysyi selkeän pitsimäisenä :)

Anonyymi kirjoitti...

hei Sipi,
hellevi l´hettelee sinulle oikein aurikoisia terveisi´ t´´lt´etel´st´. Lammin on. Olet taas yllattanyt hienoilla taideteoksilla, ihanat naiset rannalla, savityot ja virkkausta.

Sipi kirjoitti...

Hei Hellevi, olipa hauska yllätys että sieltä etelän helteistä tuli viestiä tänne!
Nautihan loppulomastasi, täällä vielä pakkasta mutta aurinko sentään jo päivällä lämmittää joten kevät on viimein tulossa meillekin :)