sunnuntai 17. maaliskuuta 2013

Kangaskasseja

Innostuin taas ompelemaan näitä muovipussimallisia kangaskasseja. Kaavan ja ohjeen näihin olen joskus Kaarakasta saanut mutta harmikseni hukannut ne jo jonnekin.. onneksi näitä on tullut tehtyä jo niin paljon, että omasta muistista vielä löytyi kaikki tarvittava tieto näiden tekemiseen.

 
Kauppareissulla tulee usein, varsinkin isännän, ostettua vieläkin se kaupan muovikassi vaikka omia vastaavia kangaskasseja on tehtynä sitä varten vaikka kuinka monta. Nyt tein näitä kasseja vähän isäntääkin ajatellen ja laitoin vanhojen rahojen kuvia näihin..Isännän harrastuksena kun on vanhat rahat..vaikka uusille olis minusta paljon enempi käyttöä ..no kuitenkin, skannasin vanhoista seteleistä, omasta mielestäni niitä hienoimpia yksilöitä, ja tulostin niitä silitettävälle paperille ja silitin ja ompelin ne sitten kasseihin kiinni. Kassikankaat; sininen ja vihreä aurinkovärjättyjä, vaalea sinipilkullinen kangas on alunperin ollut pöytäliina.
 
 
No, ne rahat värikkäässä kankaissa näyttivät minusta niin aneemisilta, että oli ihan pakko reunustaa niitä pitseillä...meniköhän se tässä taas yli..isäntä tietty sanoo nyt ettei hän tuollaisten pitsikassien kanssa mihinkään kauppaan kyllä yksikseen lähde...hmmm...no, jos niin käy niin sitten ei auta muu kuin ottaa näistä pitsit pois ;)
 

  
Ja sitten ois saanu revitellä enempikin kun tein tästä vihreästä sellasen ihan oman kauppakassin-toisella puolen on mustaa pitsiä ja muutama nappi..toisella puolella on vaaleaa pitsiä ja paljon enempi nappeja.
Vanhoissa markka-seteleissä on hienoja kuvia, osa Eliel Saarisen suunnittelemia, nuo aikoinaan melkoista kohuakin aiheuttaneet alastomat ihmiset rannalla..vaikka taitaas ne alastomat ihmiset rannalla nähtynä kyllä aiheuttaa kohua vielä tänäkin päivänä :)


Kuvissa olevat setelirahat ovat vuosilta 1939-45.Ja sanomattakinhan on selvää että näitäkin oli taas tosi mukava tehdä =)
 

12 kommenttia:

eevamummo kirjoitti...

Hauskoja ovat :)

Heleena kirjoitti...

Wautsi, miten ihania!

iso gnu kirjoitti...

Hienoja!Tosi tarpeellisia!

Helena kirjoitti...

Kivoja! Hauska mallikin!

Malli kirjoitti...

Kivoja , tarpeellisia kasseja! Hauskoja nuo lapsuuden aikaiset rahat!

enkulin käsityöt kirjoitti...

WAU miten hienoja

Marjut kirjoitti...

Hienoja! En varmaan raaskisi noita käyttää kauppakassina. Meille ei taideta ostaa enää yhtään muovikassia, kun mainoskangaskasseja on siunaantunut aikamoinen määrä.

möhönasu kirjoitti...

Hienoja ja tarpeellisia kasseja :) eikä tarvitse ostaa muovikasseja.

*VEKKI* kirjoitti...

Nämä on tosi kivoja kasseja!

Sipi kirjoitti...

Kiitos kommenteistanne!
Hyvin se on isäntäkin näitä kasseja kauppareissuillaan käyttänyt, vaikka ensin epäilin että huoliikohan ollenkaan :)

KristiinaS kirjoitti...

Kertakaikkisen hienoja kauppakasseja! Wau. Sanot isännälle, että se se vasta oikeä äijä on joka ylpeänä kantaa pitsirahakassia, niih. Joka jätkä ei siihen ehkä pysty mutt sun mies kyllä!

Pirena kirjoitti...

Voi miten onkin kauniita kasseja. Miksiköhän minä en saa ommeltua vaikka olisi kangastakin kotona. Täytyy vissiin matkia taas tässäkin sinua.