keskiviikko 30. toukokuuta 2012

Lankamatkalla

Lauantai-sunnuntain välisenä yönä lähdimme neljän naisen porukalla lankamatkalle Tallinnaan. Yö kului linja-autossa, neuloen ja jutellen, aamulla olimme Helsingissä ja sitten laivalla Tallinnaan. Merimatka oli ihana, tuuleton, aurinko paistoi pilvettömältä taivaalta ja istuimmekin lähes koko matkan laivan kannella nauttien tästä yhtäkkiä alkaneesta kesästä.
Tallinnaan päästyämme veimme vain kiireesti laukut hotelliin ja lähdimme heti katselemaan aurinkoista Tallinnaa ja tutkimaan kauppoja ja torikojuja..niitä olikin joka puolella todella paljon sillä meneillään oli Tallinnan Vanhankaupungin päivät.Päivä kului nopeaan kierrellessä ja tutkiessa, ostaessa ja ihmetellessä..Illalla viimein väsy voitti ja oli mentävä hotelliin lepäämään.. Heleenan kanssa hotellissa laskimmekin, että ihmekös tuo jos väsyttää kun olimme olleet yhtäjaksoisesti hereillä jo 20 tuntia!

Hyvin levätyn yön jälkeen, heti aamupalan syötyämme, kiirehdimme matkan "tärkeimpään kohteeseen eli Karnaluksiin. 
Paikka ei valokuvissa näytä kummoiselta mutta olihan se Mahtava! Huone huoneen perään täynnä lankaa, ja oli siellä myös nappeja ja nauhoja, oli korutarvikkeita ja vähän kankaitakin..todellinen käsityöläisen paratiisi, ihan niin kuin sitä moni on kuvaillutkin :)Ostoksiakin matkalla tehtiin, tässä minun saaliini; Schahenmayr Extra Merino Big-lankaa, Fortissima sukkalankaa, "LõngMaavillane" eli vironvillaa useammassa värissä, pingotusneuloja, painonappeja, puikkoja, koristeelliset laukunleuat...


muista lanka- ym kaupoista ja kojuista löytyi lisää vironvillaa, 8/1 ja 8/2 vahvuisina, sekä koruja, laukkuja, hyvää syötävää ja juotavaa jne tullessa tyhjänä ollut matkalaukku täyttyi niin että hyvä kun vielä kiinni meni ;)

Satamaa kohti kävellessämme,  poikkesimme vielä viimehetken ostoksille yhteen lankakauppaan ja olihan siellä meille yllätys kun bongasimme kaksi blogituttua sieltä lankojen keskeltä!..no, eihän se sinällään outoa ole että tutun käsityöntekijän löytää lankakaupasta mutta että ihan toisessa maassa niin se se on jo melkoinen yllätys!
 Terveisiä vaan molemmille, oli todella mukava nähdä teitä :)
 
Kukkalaukkuja oli Tallinnan toreilla ja kaupoissa myynnissä monenmoisia, minä innostuin kahdesta jotka myös ostin; tyttöselle tuliaisiksi raikkaan sinisen ja itselleni hieman erilaisen, värikäskukkaisen olkalaukun.Mahtavan mukavat kaksi päivää kuluivat liiankin nopeaan ja paljon jäi vielä nähtävää ja koettavaa uusillekin reissuille!

Kiitokset ihanille matkaseuralaisilleni; Heleenalle, Helleville ja Pialle..mahalihakset on nauramisesta vieläkin kipeänä ;D

11 kommenttia:

enkulin käsityöt kirjoitti...

Wauuu miten upeita olkalaukkuja. On ollut varmasti hyvä reissu.

TeSa kirjoitti...

Hyvin askelmerkatut jalat, kun vievät samaan lankakauppaan ;))

Samoja kukkakasseja ihastelimme sataman myymälöissä.

Paula kirjoitti...

Olipa kiva tavata, lankakauppaa parempaa paikkaa ei varmaan olisi voinut ollakaan!! :o)
Nyt alkoi pikkuisen kismittää, etten ostanut sitä kukkalaukkua, jota käsissäni pyörittelin! Ovat vaan niin suloisia!!

Lea P kirjoitti...

Ihanat laukut ja hienot lanka- ym. ostokset, teillä on ollut todella kiva matka.

Anonyymi kirjoitti...

Hellevi kiittää mukavasta matkaseurasta ja siitä, etää löysimme kaikenlaista kivaa pientä ostettavaa. Ihana laukku jäi minultakin ostamatta, joten joskus uusi matka..

Malli kirjoitti...

Kaunis on laukkusi!
Mukava matkata kauniissa säässä!
Karnalluks on kyllä vetävä paikka;)
Mukavasti näkyi lankaa ym mukaan tarttuneen...

Heleena kirjoitti...

Ihana matka meillä oli ja kaipuu jäi!
Kiitos kämppikselle!

Anonyymi kirjoitti...

Kiitoksia minunkin puolestani matkaseuralaisille. Laukkuuni olisi mahtunut vieläkin enemmän lankaa, muutamat kerät jäivät vaivaamaan. Mutta eiköhän sinne pääse vielä uudestaankin...
Jalat alkavat jo olla kunnossa, niin että jaksaisi taas vaikka kävellä vaikka Karnaluksiin.
Hyvää kesää kaikille! Toivotteleepi Pia

Sipi kirjoitti...

Voi, kovasti jo minuakin menottaisi takaisin Tallinnaan, sinne kun jäi niin paljon paikkoja missä ei ehditty käymään!

TeSa ja Paula; Oli tosi mukava nähdä teitä :)

Tyttönen ihastui laukkuunsa ja omaanikin on kovasti tuolla "kylillä ihailtu. Erilaisia kivoja kesäkukkalaukkuja ovat molemmat :)

Marjut kirjoitti...

Teillä oli mukava matka! Minäkin olen menossa Tallinnan lankamatkalle heinäkuussa ja tuollainen laukku pitää hankkia:)

Omppumato kirjoitti...

Oi, miten ihania ostoksia.
Sekä laukut että langat näyttävät aivan ihanille.