torstai 15. joulukuuta 2011

pläkki

Kaarakassa oli eilen Taito-/joulupajan aiheena pläkkipelti ja sinne menin uteliaana katsomaan miten sitä peltiä oikein käsitellään.
Pelkäsin ensin tarttua peltisaksiin kun ajattelin ettei niillä kyllä pysty leikkaamaan muuta kuin vinoon, sen verran oli kyseisiä saksia tullut jo aiemmin kokeiltua, mutta hyvinhän se sujui kun alkuun pääsi. Innostuin tekemään ikkunakoristeen..jos toisenkin..


Nämä ikkunakoristeet roikkuvat tässä nyt vaan narun varassa parvekkeen ovessa, täytyy joulun jälkeen etsiä niille parempi paikka, sellainen jossa spiraalit pääsevät vapaasti pyörimään. Lähikuvassa näkyvät muoto ja helmet paremmin.


Yhden enkelinkin pellistä leikkelin ja pistin helmaan spiraalille väännetyt pellinpalat, enkelin keskelle "hakkasin vielä kotona, isännän jollain ihmetyökalulla, reiän ja sinne pistin myös pienen helmen roikkumaan.


Pläkkipeltiä on kyllä mahdoton, mun olemattomilla taidoilla ja hermoilla, kuvata, otin varmaan kymmeniä ja kymmeniä kuvia..vaikka missä kohtaa kokeilin niin aina salama peilasi pellissä ja sokaisi koko kuvan ja kun yritin ilman salamaa tuli kuvista ihan mustia..no tämä on ainut enkelikuva josta saa jotain selvää, otettu  ikkunoiden välissä, siinä kamera tarkensi niin ettei salama sokaissut koko enkeliä ihan valkoiseksi. Enkelin siipiin ja helmaan taittelin pyöröpihdeillä hieman muotoa. Spiraalien päissä ihan pienet läpikuultavat helmet.
Joo ja sitä peltiä millä aloitettiin, oli aika iso pala, joten näitä koristeita on nyt sitten vaikka ja kuinka paljon, on sydämiä, tähtiä ja lehtiä, osa on vielä keskenkin, mut eiköpä ne kaikki paikkansa löydä.

Oli mukava kokeilla tätäkin, aina se uusi materiaali on mielenkiintoinen ja haasteellinenkin :)
-
Tänään meillä oli Torikeskuksessa Tikkuajien pikkujoulu. Väkeä ei paljoa ollut, mutta pienellä porukalla saatiin kyllä mukava tunnelma aikaan, ja paketitkin jaettiin niinkuin pikkujouluun kuuluu. Minun paketistani löytyi kaksi kerää Sisua, Tontun toivomus Jouluinen toffee-patukka, joulupalloon ohje sekä söpö pukkikortti jossa lukee "Hyvin Tikkuisaa Joulua! Tv:Tonttu"


Aivan ihana ja hyvin mieleinen paketti, Kaunis Kiitos Tontulle :)

9 kommenttia:

Heleena kirjoitti...

Wautsi, mikä ihana verho!
Enkeli samoin ja tiedän miten vaikea tuota on leikata isosta pellinpalasta. Fyrrykyröön pläkkyrit ovat saaneet kilpailijan.....
Pikkujoulu sujui hienosti ja mukavat lahjat saatiin <3

Sude kirjoitti...

Todella hieno enkeli.

eevamummo kirjoitti...

Hieno verho, enkeli on ihana! Joululahjapaketti, jonka tonttu sulle antoi, ois kelle tahansa kovin mieluinen.

Marjut kirjoitti...

Onkohan olemassa mitään materiaalia, josta et saa jotain kaunista aikaiseksi:) Pläkkipelti ei ihan ensimmäisena tule mieleen koristeita tehtäessä.

Tarja kirjoitti...

On kyllä kauniita ! Uskoiskohan että on ekakertalainen tehnyt. On nimittäin minusta tosi hienot!

vekki kirjoitti...

Tosi hienot koristeet. Eihän verhoja oikeastaan tarvitakaan pimentämään huoneita pimeässä säässä.

Malli kirjoitti...

Aivan ihanat pellit teit!
Vaikea materiaali se on; sen verran sitä joskus ennen leikattiin!
Pikkujoulussa oli hauskaa ja hyvää tarjolla! Kiva, kun Tontun paketti miellytti! Kaikki saatiin kivoja - lankoja ;)

Malli kirjoitti...

Unohdin kertoa, että mulla on arvonta!

Sipi kirjoitti...

Kiitos kommenteistanne :)
Mukava sitä oli pläkkipeltiäkin kokeilla. Ensimmäisellä kerralla on aina vaikeaa kun ei tiedä mitä uudesta materiaalista voi tehdä mutta ehkäpä ensi kerralla osaa sitten jo paremmin valmistautua..mahdollisuudet tuonkin materiaalin käyttöön ovat valtavat. Harmillista vain ettei se menesty ulkosalla.