perjantai 21. lokakuuta 2011

Kaikenlaista

Laiska päivittäjä pitää pitkää taukoa vaikka tekemisiään vois kai pistää yksitellenkin näkyviin..nyt taas siis pieniä töitä monta samalla kertaa :)
Perinnekäsitöissä me on opeteltu Muhu-kirjontaa ja siellä ekana harjoitustyönä tehtiin pieni neulatyyny..johon en kyllä taida malttaa mitään neuloja tökkiä ;) Muhu-kirjonnassa kirjotaan ohuella villalangalla villakankaalle Muhun-saaren perinteisiä kirjontakuvia.

Yhdet sukat valmistuivat vajaasta kahdesta kerästä (a'50g) Lidl'in sukkalankaa. Koko 34, mallina Jaywalker, menevät lahjapussiin odottelemaan joulua.
Itselleni oli ajatuksena neuloa pitkävartiset sukat, mutta ne muuttuivat lopulta säärystimiksi..ovat mun käytössä ehkä kuitenkin pitkiä sukkia toimivammat kun saa pistää lämmikettä säärille silloin kun on kylmä ja ottaa pois kun on lämmin ja sukat saa olla silti jalassa kokoajan. Langat; musta ja valkoinen Novitan TicoTico. 
 Kaarakassa oli Taitopajassa aiheena Tildan syksy ja siellä ompelin tämän etanan mallisen neulatyynyn. Oli tässäkin alkuperäisenä ajatuksena pistää etana ison puupalan päälle ja kyhätä samaan alustaan vielä laatikko johon olisi laittanut lankakeriä (sellainen idea oli tildakirjassa) mutta paikka jossa tätä säilytän ei sitten antanutkaan tilaa niin isolle idealle, joten tyydyin asettamaan etanan vain pienelle puupalalle ja siinähän tuo nyt kököttää ihan mukavasti :)
Loppuun vielä yksi vihainen lintu :) Suosittua peliähän voi pelata netissäkin jos on asentanut koneelleen selaimeksi Chromen.  (http://chrome.angrybirds.com/)
 Pari iltaa pelailin peliä ja siitä muistista sitten virkkasin tämän minikokoisen linnun  :) 


15 kommenttia:

Matleena kirjoitti...

Voi mitä ihania neulatyynyjä olet tehnyt! Tuo muhulainen on tosi kaunis ja etana niin hauska. Minulla on pari ensimmäisellä Tallinnan reissulla ostamaani kirjottua neulatyynyä, joihin en heti raskinut pistellä neuloja.

Heleena kirjoitti...

Ihana tämä "Äksy", saa hyvälle tuulelle!
Kauniit sukat, lanka korostaa kivasti kuvioita <3
Etanasta tuli hauska, olin jo unohtanut tyynykasan.

Sude kirjoitti...

Voi mahdoton miten hienoja töitä olet tehnyt. Muhulainen on kerrassaan upea ja sukatkin niin erikoisella tavalla tehty. Sinä se osaat.

vekki kirjoitti...

Kyllä onkin kauniita "neulatyynyjä". Tuo musta kirjailtuna aivan upea! Ja etana ehdottomasti suosikkini, sympaattinen.

Mari,Prosessineuloja kirjoitti...

Olen kyllä aika kade tuosta perinnekäsityöt - kurssista Kaarakassa - niin mielenkiintoisia juttuja olette siellä tehneet. Enkä pääse tapaamiseenkaan "kuulustelemaan" miten ne on tehty. Onneksi siis on blogi :D
Etana on mainio! Angry birdsiä pitää vaan varoa, siihen syntyy helposti riippuvuus...

Mammutti kirjoitti...

Kauniita töitä kaikki. Villalla kirjaillut on jotenkin niin hurmaavia.

enkulin käsityöt kirjoitti...

Oletpa saanut ihanuuksiaaikaan. Tosi huippu tuo tekemäsi tyyny. En ole koskaan kokeillut tuollaista Muhu-tekniikkaa. Aikas ihana ja huippu tuo äksy lintu. Mukavaa viikonloppua

Tanja kirjoitti...

Kauniita töitä! Etananeulatyyny on ihana - tosin sillä rajalla, raaskiiko siihenkään laittaa neuloja.

Minä en olekaan koskaan kokeillut Muhu-kirjontaa. Onko siinä jotain erityisiä pistoja vai tekeekö kirjonnasta muhulaisen värit ja kirjonta-aiheet? Itselleni tulee aina ekana mieleen kirkasväriset kukat mustalla pohjalla.

Meillä kaksi poikaa kärttää koko ajan, että voisiko äiti tehdä heille Angry Birdit. Eli listalla on täälläkin. Itse en ole vielä koukuttunut peliin :-)

Malli kirjoitti...

Ihana tyynyt kauniine kirjontoineen!
Säärystimet on varmaan käytännöllisemmät! Hienot sukat!
AngryBird on hauska; meillä oli hyvä vastaanotto Munamiehille!

Päivi, Lankakomero kirjoitti...

Todella kaunis tuo muhulainen neulatyyny!

Daisy kirjoitti...

Kaikki ovat kauniita. Aivan viehättävä tuo kirjontatyö.
Mukava lisä perinteeseen tuo nykyhetken angrybird :)

intsu kirjoitti...

Voi kuinka monia kauniita käsitöitä! Kyllä tuo muhu-saaren kirjonta on valtavan kaunista. Sukatkin ovat upeat ja säärystimet tosiaan lämmittää mukavasti. Minullakin on tuollainen neulatyynyetana. Mulla se kököttää pidemmällä puupalalla ja leveemmällä. Siinä puupalassa on paikat myös lankarullille ja saksille.

Sipi kirjoitti...

Kiitos kommenteistanne :)
Etana-neulatyyny on käytössä osoittautunut oikein hyväksi,kun se pysyy niin hyvin pystyssä..aiemmat neulatyynyt mitä mulla on, ovat olleet "viheliäisiä kun ne karkaa kokoajan edellä kun niistä nyppii neuloja tai yrittää laittaa niitä takaisin, tähän etanaan olen oikein tyytyväinen :)
Kirjailtu "Muhulainen jäänee ihan vaan muistoksi että tuollaistakin on opeteltu :) Nyt on valmistumassa Muhu-kirjonnalla kännykkäpussi että saas nähdä millanen siitä tulee.
Muhu-kirjonnan olen ymmärtänyt samoin kuin Tanja tuossa edellä arvelikin; mustalle villakankaalle kirjotaan ohuen ohuella villalangalla muhulaisia perinnekuvioita, yleensä kukkasia, pistot lienee samoja kuin muissakin kirjonnoissa, niissä en osaa sanoa eroa olevan kun en tuota kirjontaa ole "oikea oppisesti" koskaan ennemmin harrastanut, vain joskus sillai mutu pohjalta vaan :)

Anneli kirjoitti...

Upeita juttuja !
Tuo tyyny ja sukat .
Hauska on myös neulaetana :)

Minusta niitä klipsuja on kiva ja nopea virkata :))

Marjut kirjoitti...

Muhu-kirjonnalla tehty tyyny on kerrassaan kaunis. Toki kivoja töitä muutkin, mutta tuohon kirjontaan ihastuin.