keskiviikko 28. syyskuuta 2011

Möbius-huiveja

Kaarakan neulekoulussa oli aiheena Möbius-huivi. En ensin innostunut huivista ollenkaan kun luulin että siinä neulotaan vaan pitkulainen pala ja sitten liitetään se ympyräksi ja mutkalle. Eipä se mennytkään niin vaan Möbius neulottiinkin pyöröpuikoilla niin että se oli heti automaattisesti mutkalla...vaikea selittää mut kokeilen; ensin otettiin 100 cm pyöröpuikko, puikkokoko 4, ja pyöräytettiin kaapeli kahdeksi ympyräksi ja siihen luotiin silmukat, kaapelin yläpuolelta ja alapuolelta lankaa koukkien. Mulla näissä huiveissa 100 s. Sitten alettiin vain neulomaan oikeaa. Mulla 7 krs oikeaa ja sitten langankierron kanssa käännös ja taas 7 krs oikeaa ja taas käännös jne. Aina kaksi neulottua ympyrää on yksi täysi kerros. Silmukoiden luontikohta jää keskelle huiva ja huivi kasvaa siis neulottaessa sekä ylä- että alapuolelta..eikö ollut sekavaa..hauska tapa neuloa mut mahdoton selittää ymmärrettävästi. 
Möbiusta voi pitää hartioilla tai nostaa huppumaisesti päähän.
Ekassa huivissa on lankoina Dropsin Alpakka ja Austermann Palila jossa on hopealanka ja paljetit.




Toisessa huivissa on lankana Kauhavan KangasAitasta joskus ostettu LenkkiMohair ja kaverina vielä vaalean vihreä Kamena joten tämä huvi on jo toodella paksu, lähes turkismainen :)









--------------------------
Sit pitää pyytää Äipän touhut-blogin Tarjalta anteeksi, olen unohtanut täysin antamasi hienon tunnustuksen, jonka sain jo elokuun lopussa.. Siis Kiitos :)

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Tässä pitää vastata tunnustuksen mukana tuleviin kymmeneen kysymykseen ja jakaa sitten tunnustus eteenpäin kymmenelle bloggaajalle..en kuitenkaan jatka kun tämä on kirtänyt jo jonkin aikaa.
1. Suosikkiväri : Vihreä ja viininpunainen, en osaa päättää kumpi vie voiton
2. Suosikkieläin: Koira
3. Suosikkinumero: vaikka 19 kun sellaisella arvalla olen joskus jotain voittanutkin
4. Suosikki alkoholiton juoma: Vesi
5. Facebook vai Twitter: Ei kumpikaan
6. Intohimosi: Kaikki käsityöt
7. Saada vai antaa lahja? Antaa
8. Suosikkikuvio: Ympyrä
9. Suosikkiviikonpäivä: vaihtelee, yleensä ne päivät mitkä miehellä vuorotyön takia sattuu vapaaksi
10. Suosikkikukka: Ruusu ja Orkidea