torstai 4. elokuuta 2011

Lämmintä syksyyn

Tyttöselle valmistui takki Sirmione Sock Yarn-langasta 75 % villaa ja 25 % polyamidia. Lanka on ostettu joskus Lidlistä, ohut ja mukava sukkalanka toimii hyvin myös puserossa. Raidat menivät aika mukavasti kun tein ylhäältä alaspäin, mittaillen muutaman kerran tyttösen päälle että sain koon sopivaksi. Lankaa kului 236 grammaa ja koko on arviolta M.
Puikot 3 mm. Hihoja neuloessa kerien eroavaisuus yllätti kun toisissa kerissä raidat olivatkin leveämmät kuin toisissa mutta ihan hauskan näköiset nuo on joten en sitten alkanut "säätämään :)

Takaa kuvattuna
Uskoisin että tyttönen tätä takkia sykyn kylmillä pitää mielellänsä:)
-
Uuden tietokoneen opettelussa ja ajantasalle saamisessa on kyllä uskomaton työmaa kun vanhan koneen mukana katosivat kaikki tutut, hyvät ohjelmatkin..ne vanhat kuvatiedostothan saatiin kommelluksien kautta talteen ja tähän uuteen ajettuakin mutta tämä uusipa ei nyt tunnistakkaan niitä vanhoja kansioita vaikka ne samassa paikassa uusien kanssa onkin joten kaikenlaista tässä pitää nyt opetella..
 Siinä vanhassa koneessa käytin joskus 6-7 vuotta sitten hommattua Serif Photo plus-ohjelmaa mutta nyt kun sen omalta ohjelma cd.ltäni ajoin tähän koneeseen se käskeekin rekisteröitymään soittamalla puhelinnumeroon johonkin toooosi kauas ja antamaan sinne koodit jotka ohjelmasta löytyvät ym kummallista joten ei kiitos, minähän en ala mihinkään soittelemaan , joten nyt on siis aika vaihtaa ohjelmaa..Kysynkin  teiltä vinkkejä;
Mikä on Ilmainen ja Hyvä kuvankäsittelyohjelma, sellanen ihan simppeli jolla voi sekä rajata että pienentää kuvaa?
Tiedän että ilmaisia ohjelmia on netti pullollaan mutten millään jaksais niitä alkaa "perkaamaan joten pistäkääpä mulle vinkkiä :) 
 

9 kommenttia:

intsu kirjoitti...

Ihastuttavan pirteän ja kauniin takin olet saanut aikaiseksi. Voi ja niin ohuesta langasta!
Oih,se on aivan katasrofi kun on uusi kone ja kaikki opeteltava alusta. Minä en kyllä ilmaisista kuvankäsittelyohjelmista en tiedä,mulla on ostettu ohjelma.

Paula kirjoitti...

Picasaa käytän kameran purkamiseen koneelle, mutta käytössä muuten Photoshop Elements. Picasa on kuitenkin näppärä ja helppokäyttöinen rajauksiin ym. pieneen hietosäätöön:
http://picasa.google.fi/

Malli kirjoitti...

Kaunis takki! Tyttönen pitää varmaan mielellään, vaikkei ihan kylmän puolesta tarvitsisikaan!
Minä käytän koneen kuvaohjelmaa, joka aukeaa, kun työnnän muistikortin sisään ja siihen tulee se lista: tallenna ja sieltä aukeaa muokkausohjelma.
En oikein ollut tyytyväinen Picasaan tai ehkä se oli taidon puute;)

Heleena kirjoitti...

Mulla on Picasa. Tykkään ja käytän sitä. On tosin tuo Photoshop Elements ja (Gimp:kin joka on vähän kinkkinen kuulemma). Picasa on ilmainen voitais joskus katsoa, mulla on se kannettavassakin.
Takki on ihana, varmasti tykätään!

Sipi kirjoitti...

Kiitos vinkeistä, pitää katsoa tuota Picasaa. Katsoin tänään koneessa olevaa Paint-ohjelmaa ja yllätyin kuinka paljon sekin on muuttunut sitten XP.n! Tässä uudessa Paintin versiossakin voi nykyään pienentää kuvia ja oli siellä paljon muitakin hienouksia mitä ennen ei ollut.Hienoa että kehitys menee eteenpäin näissä perusohjelmissakin :)

vekki kirjoitti...

Pirtsakka villis!

Tellu-Tellervo kirjoitti...

Ihana neule lämmittää syksyllä. Perusneuleita tarvitaan, vaikka bolerot ja muuta pikkujutut ovatkin kivoja.
Valokuvauskurssin ope suositteli Picasaa, jota minäkin olen vähitellen ruvennut käyttämään. Haluaisin vain "luomukuvia", mutta toisinaan ihan pakko suoristaa edes rakennukset.

Seijasisko kirjoitti...

Kaunis takki!<3

Sude kirjoitti...

Villatakki on niin lämpimän näköinen jo väriltäänkin. Tulee varmaan tyttösellä käytettyä tätä.
Minä käytän samaa kuvien käsittelyä kuin Mallikin, kun en muusta ymmärrä mitään :) Se on minulle piisannut oikein hyvin.