sunnuntai 31. heinäkuuta 2011

Ja taas syksy saapuu

Jotenkin kamalaa aatella että ihana, lämmin kesä kääntyy pian syksyyn, huomenna alkaa jo elokuu!
Helteiden lomassa on saatu uskomattoman kovia ukkosiakin, en muista koska olisivat olleet niin jyriseviä ja kovia kuin nyt ovat olleet. Meilläkin pääsi tekemään tuhojaan, hajotti tietokoneen, vaikka kaikki johdot oli kytketty ylijännitesuojattuun rasiaan, rasia itsessäänkin hajosi niin että kilinä vaan kuuluu sisältä sitä heiluteltaessa. Uusi kone on nyt käytössä ja sen opettelu se vie aina aikaa kun kaikki vanhan koneen tutut ohjelmat menivät hajonneen mukana ja kaikki pitää nyt löytää/ladata uudelleen, tuntuu ettei oikein mikään pelaa tai en sitten vaan osaa...tämä uusi kone kun sisältää uusimman windowsin käyttöliittymän ja selainkin on uusin ja kaikenlisäksi vielä englannin kielinen, tätä kun ei ole vielä edes suomennettu, joten opettelua tämä vaatii!
Kerronpa tämän tietokoneen tarinan;
Ukkonen hajotti siis koneen. Lehdestä sitten etsittiin korjaajaa ja sellainen asiallinen liike sieltä mainoksista löytyikin. Soitto sinne ja heti sai koneen viedä tutkittavaksi. Muutaman tunnin päästä jo liikkeestä soitettiin että kone on hajonnut täysin korjauskelvottomaksi, joka ainoa osa on rikki mutta hän yrittää vielä pelastaa ainakin kuvatiedot siitä talteen.
Ostimme uuden koneen samantien ja se mukanamme menimme korjaajan luo että josko hän ajaisi ne pelastetut kuvatiedostot uuteen koneeseen jne. Sovittiin että seuraavana päivänä saa koneen hakea. Puolenpäivän aikaan menimme korjaajan luo mutta siellä oli ovet lukossa vaikka ovessa oli lappu että liike on auki 10-18. Ajattelimme että on varmaan tullut jokin "korjaushälyytys muualle ja jäimme odottelemaan. Odottelimme puolisen tuntia ja sitten soitimme liikkeen antamaan kännykkänumeroon..puhelin kuului pärisevän liikkeen pöydällä..ihmettelimme että aika erikoinen korjaaja jos on unohtanut työpuhelimen liikkeeseen lähtiessänsä..odottelimme..kävimme ajelulla ja taas menimme odottelemaan...viimein taas koputettaessa, liikkeen ovi aukenikin..korjaaja tuli ovelle tukka pystyssä ja niin päissään kuin nyt päissään vaan voi olla! Olimme hämillämme että se on siis nukkunut siellä koko sen ajan kun me ollaan yritetty sisälle! Ja kävi siinä odotellessa monia muitakin asiakkaita ihmettelemässä miksei liike ole auki.
Menimme sisälle ja kysyimme konetta, onko valmis..korjaaja tuumas että on se, maksoimme ja katselin siinä samalla ympärilleni ja totesin että siellä oli "juhlittu jäljistä päätellen aika ankarasti, tupakin tumppeja oli vesilaseissa ja paikat muutenkin melkolailla sekaisin...lähdimme kotiin ja laitoimme koneen paikoilleen...ei löytynyt kuvia eikä muutoinkaan koneelle oltu tehty mitään. Vähän kiukutti, ei muuta kun kone taas kainaloon ja takaisin korjaajalle. Liikkeen ovet olivat jälleen lukossa, koputettaessa voimakkaasti korjaaja tuli avaamaan ja oli vähintäänkin yhtä kovassa humalassa kuin aiemminkin, se oli ollut taas nukkumassa! Menimme sisälle ja sanoimme ettet sitten ajanutkaan niitä kuvia koneelle..korjaaja tuijotti vain lasittunein silmin meitä ja levitteli käsiään..siis uskomaton! Sanottiin että tästä on jo maksettu joten ajat nyt ne kuvat koneelle niin juttu päättyy tähän. Mutisi jotain ja sanoi että tulkaa tunnin päästä niin kone on sitten valmis...menimme ja niinhän siinä kävi, tyyppi nukkui ja tuli taas unisena avaamaan oven, puki sitten päällensä ja sanoi että tulkaa vaikka tunnin päästä..voi jessus, sanoin että nyt riittää, tässä on nyt hypätty edestakaisin niin monta kertaa että nyt laitat ne kuvat sinne samantien! Levitteli vaan käsiään että tunnin päästä, parempaan ei pysty! Ei annettu periksi ja niinpä ne kuvat ajettiin koneelle siinä meidän valvoessa vieressä, eikä kuvien siirto kestänyt kuin 15 minuuttia..siinä siirron aikana liikkeeseen tuli naisasiakas, huikkasi ovelta Hei ja korjaaja pyörähti tuolillansa, katsoi mua ja sanoi että No Hei! Hoh hoijaa, pikkuisen oli pihalla, ei huomannut uutta tulijaa ja sanoi minulle aivan niinkuin ei oltais ennen nähtykkään! Tilanne oli suorastaan naurettava, ihan kaikin puolin..nainen sitten kertoi koneongelmansa ja lupasi tulla huomisin uudelleen..varmaan ihmetteli että mikä se tällainen korjaaja on kun on niin päissään ettei ole tolkkua ollenkaan :D No, meillä on nyt uusi kone, kuvat näkyvät kuvatiedostoissa ja siltäosin on kaikki nyt ok. Ei tarvi enää mennä tälle korjaajalle...vaikka olishan se tietty aika mielenkiintoista käydä katsomassa olisko sillä millanen morkkis päällä jos nyt menis :D
-
Muutama sytomyssy on taas valmiina.
-
Nämä on taas näitä punaisia ja keltaisia, Mandarin Petit- langoista virkattuja. Puolipylvästä ja kiinteääsilmukkaa sekaisin.
-

15 kommenttia:

Heleena kirjoitti...

Saman korjaajan oven takana kävin minäkin sovittuna aikana, samoin tuloksin ja arvelin "tangojen" venähtäneen. Harmeissani kerroin kotona turhasta matkasta ja sain satikutia, kun tein omia johtopäätöksiäni. Olisipa tullut puheeksi, olisin osannut varoittaa. Etsin toisen korjaajan saman tien.
Opetit tuon mallin, mutta olen sen jo unohtanut, kokeilemalla varmaan löytyy...
Kauniita ne ovat jokainen!

enkulin käsityöt kirjoitti...

Voi mahottomuus minkälainen korjaaja. Onneksi sai kuvat pelastettua.
Kivoja myssyköitä.

Malli kirjoitti...

Olipa teillä huono tuuri. Taitaa olla sama, joka meille hoiti asiallisesti, mutta muuten vaikutti samalta paikalta.
Onnea uudelle koneelle! Onneksi sait kuvat talteen.
Kivoja myssyjä!

Anitta kirjoitti...

Jestas mikä paikka. Onnekis lopultra saitte koneen ja kuvatkin tallella.

vekki kirjoitti...

Tässä taas nähdään, ettei ole mitään rajaa mitä saa yrittäjänä tehdä ja mitä ei. Onneksi sait kuvat pelastettua, ólis voinut olla toisinkin. Kaikenlaisia hörhöjä!

Taija K kirjoitti...

Tätä lukiessa ei tiedä, nauraisiko vai olisiko järkyttynyt. Toisaalta koomista, mutta aika nopeasti yrittäjältä leipä loppuu tuollaisella pelillä. Sana leviää nopeasti. Toisaalta käy myös sääliksi ihmistä, joka ei hallitse alkoholinkäyttöään.

Marjut kirjoitti...

Oho, kaikenlaisia! Onneksi kykeni kuitenkin teille kuvat laittamaan.

Päivi, Lankakomero kirjoitti...

Aikamoinen korjaaja. Mie luin jutun ääneen miehelle ja me molemmat naurettiin kyyneleet silmissä.

Pirjo kirjoitti...

Ei ollut kivaa teille, mutta kiva tarina minulle. Kaikenlaisia sitä on olemassa.

Sipi kirjoitti...

Niin oli melkoine meidän reissu ja tämä oli vielä todellisuudesta se siistitympi versio! Isännän kanssa tuumattiin että onneksi oltiin yhdessä siellä korjaajalla, jos jompikumpi olis ollut yksikseen niin toinen ei olis uskonut yhtään mitä kaikkea siellä tapahtui!
Aika uskomaton korjaaja, varmasti hyvä työssään, ainakin silloin kun on selvinpäin :D

Äipän touhut kirjoitti...

No voi hyvä tavaton, mikä juttu. Teidän sinnikkyys palkittiin ja sait kuvat pelastettua. Olisi mennyt maksetut rahat hukkaan, jos hommaolisi jäänyt kesken. Nätti tuo tyttösen villatakki. Kivoja myssyjä.

Seijasisko kirjoitti...

Uskomaton tarina:D

Sieviä myssyjä!

Pirena kirjoitti...

Niin se viina vie kun on viedäkseen. Siinä ei paljon tule mieleen, että mitäs huomenna jos ei tulekkaan enää asiakkaita.

Kaisa kirjoitti...

Jaha, varmuudeksi joskus haastattelen tämän herran henkilöllisyydestä - ei meillä tosin yleensä ole asiaa korjaajalle, kun on sellainen omasta takaa, mutta silti!! (Ja kyllä muuten Samilta saa varmasti pyytää apua jos vastaavaa vielä tapahtuu.) Voi hyvänen aika sentään...

Sirkka kirjoitti...

Viime kesänä metkut ovat tällä korjaajalla ainakin olleet jo samat.