torstai 16. kesäkuuta 2011

Sängynpeite ja mattoja

Otsikko on niin selvä että siinä tulikin jo kaikki sanottua :D

Olin luvannut tyttöselle, että teen hälle uuden peitteen sängylle ja uuden maton vessaankin, joten olihan ne tehtävä.

Peiton aloitin aplikoimalla kankaalle tilkuista pienen kuvan ja sitä sitten aloin reunustamaan..piti tulla hieno tilkkupeite, mutta mun innostus lopahti kun työ ei valmistunutkaan niin nopeaan kuin olin aatellut..joten kävinpä värjäämässä isoja kankaanpaloja Kaarakassa lilan eri sävyillä ja lopuksi kasasin peiton niillä valmiiksi.
Tilkkupeitoissa on todella työtä kun lähes kaikki saumat pitää ommella käsin ja totesin ettei mulla nyt vaan into siihen riitä..toisaalta kuviostahan tuli jo itsessäänkin niin monenkirjava etten oikeesti edes osannut sitä mitenkään järkevästi jatkaa :)


Kun peitto oli kasassa mietin miten kiinnitän laajemmat alat kiinni pohjakankaaseen ja sainkin Heleenalta siihen hyvän vinkin; hän ehdotti että otan lautasen malliksi ja ompelen sen avulla pienin pistoin muutamia ympyröitä kankaaseen niin päällikangas, vanu ja tausta pysyvät hyvin paikoillaan. Niin tein ja hyvin toimi :)

Peiton tarkat mitat; 203 cm * 151 cm , vähän pienempikin olis riittänyt.
Kuva on oma versioni jossain kirjassa näkemästäni kuvasta..olikohan huojuvat talot sen nimi. Kankaat kuvaan itse värjättyjä ja painettuja.
Ei siitä kauhean kummoinen tullut mutta tyttönen oli mielissään ja sehän se on tietysti pääasia :)


Kauniit ilmat pitivät mut tiiviisti parvekkeella ja siellä tuftasin ensin pari pientä ympyrämattoa, noin niinkuin lämmittelyksi ;)
Pieniä ovat, halkaisija näissä ympyröissä vain 41 cm..


ja kun vauhtiin pääsin niin tein tyttöselle maton jonka tuftasin lehden muotoon. Langat matoissa pääosin villaa ja villasekoitetta, lähes kaikki vihreät mitä varastoista löytyi.
Kokoa matolla on 82 cm * 112 cm



Lehtimatosta tuli kiva.. sopis hyvin muuallekin kuin vessaan ;D