maanantai 25. huhtikuuta 2011

Kaapintäytteitä

EDIT. Korjasin kuvia 26.4. klo 11.30 , nyt aukeavat oikein.

Pääsiäinen saatiin viettää oikein ihanassa ilmassa, lämpömittari on noussut jo muutamana päivänä yli 20' Uskomattoman lämmintä huhtikuussa!

Pääsiäisvalakiaa täällä poltettiin lauantaina läheisen koulun vieressä olevalla pellolla. Joka vuosi se kokko on samassa paikassa mutta en muista muutamilta menneiltä vuosilta että sitä olis kertaakaan saatu edes syttymään, niin on ollut joka vuosi märkää että pelkkää paksua savua ollaan saatu ihmetellä!


No, nyt kävi toisin, oli lämmin aurinkoinen ilta ja kokkokin syttyi, paloikin oikein roihuten..



jopa niin, että ympärillä oleva peltokin paloi melkoisella liekillä! Jännitystä katsomiseemme lisäsi se että palokuntaakin tuli paikalle sammutustöihin oikein kaksi autollista..tämä vuosi täällä varmasti muistetaan, että viimeinkin se kokko syttyi ja tuli kulotettua siinä samalla pellotkin :D

Kaapin täytettä tuli tästä mun aiemmin tekemästäni, Rosee-liivistä.
Sehän oli ihan nätti mutta valkoisen värinsä puolesta sitä tuli käytettyä tosi harvoin, niinpä aattelin että värjään sen vihreäksi.


Kaarakassa sitten valittiin väri ja mikrokuumennettiin varoiksi vähän normaalia värjäystä voimallisemmin että väri tunkeutuisi varmasti jokaiseen sopukkaan..
(muistaakseni näin, semitonen väri, etikka, suola ja kuumennus nesteessä 4*4 min + 2*5min, joka välissä puristellen ja painellen että väri kulkeutuisi joka paikkaan ja lopuksi keittäminen vielä vedessä että loppu irtoväri saadaan pois)
.. mutta kuinkas sitten kävikään..


Liiviä kun vähänkin vetää, silloin rosee-kukan terälehdet aina vähän siirtyilevät, niin jokapuolelta kuultaakin valkoinen lanka eli eipä mennytkään väri joka paikkaan, vain kaikki pintaosat ovat värjäytyneet mutta heti jos on kaksikin lankaa päällekkäin toinen on ollut toisen esteenä eikä väri olekkaan kulkeutunut sinne..Huoh, pilalla on.. tämä ihan muistiksi itselle ja varoitukseksi muillekin että merseroitu puuvilla ei värjäydy ainakaan valmiina työnä, ei vaikka kuinka tarkasti yrittää!
Vähän mua kyllä harmittaa!

Neuloin nyt itselleni tunikan, aattelin että jos vaikka vapuksi..
Malli 75. naisen neulottu tunika / Novita kesä 2011 ja lankana on PuroBatik. Lankaa meni vain 442 g , ohjeen mukaan xs.n kokoon olis kuulunut kulua 550g :o

Tein muutoin ohjeen mukaisesti, ainoastaan hihoja en levittänyt niinkuin ohjeessa ja pituudesta nappasin pois muutaman kerroksen, mut, mut..
takaa katsottuna näyttää aika hyvältä..


ja ihan kiva on näinkin kun helmoja levittää, vaan eihän sitä näin voi kokoaikaa kulkea..

ja kun seisoskelen paikoillani niin näkyy ettei tunika ole ollenkaan oikean kokoinen! Mun mielestä tämä ei voisi enää huonommin istua.. isäntä tuossa kuvatessaan tuumas että onhan se kyllä melkosen iso..minä sitä "mulkasin niin alkas korjaamaan että oikean paidan kanssa puettuna vois olla ihan jees :D
Minä kyllä edelleen aattelen ettei tässä pelkkä paidan vaihtaminen auta.

Tämä rutina muistiksi taas itselle että neuleita Pitää sovitella tai edes mittailla välillä eikä vaan päästellä menemään!



Vois tietty ottaa leveyttä sisällekin mut se olis tehtävä kai koneella ommellen jos meinaa saada saumanvarat sitten leikotuksi pienemmäksi.. saattaapi kyllä jäädä vain kaapin täytteeksi...tämäkin.

Nyt tarttee miettiä uutta Vappu-vaatetta, enää ei kerkiä sellaista neulomaan mut onneksi on kaupat olemassa :)