maanantai 25. huhtikuuta 2011

Kaapintäytteitä

EDIT. Korjasin kuvia 26.4. klo 11.30 , nyt aukeavat oikein.

Pääsiäinen saatiin viettää oikein ihanassa ilmassa, lämpömittari on noussut jo muutamana päivänä yli 20' Uskomattoman lämmintä huhtikuussa!

Pääsiäisvalakiaa täällä poltettiin lauantaina läheisen koulun vieressä olevalla pellolla. Joka vuosi se kokko on samassa paikassa mutta en muista muutamilta menneiltä vuosilta että sitä olis kertaakaan saatu edes syttymään, niin on ollut joka vuosi märkää että pelkkää paksua savua ollaan saatu ihmetellä!


No, nyt kävi toisin, oli lämmin aurinkoinen ilta ja kokkokin syttyi, paloikin oikein roihuten..jopa niin, että ympärillä oleva peltokin paloi melkoisella liekillä! Jännitystä katsomiseemme lisäsi se että palokuntaakin tuli paikalle sammutustöihin oikein kaksi autollista..tämä vuosi täällä varmasti muistetaan, että viimeinkin se kokko syttyi ja tuli kulotettua siinä samalla pellotkin :D

Kaapin täytettä tuli tästä mun aiemmin tekemästäni, Rosee-liivistä.
Sehän oli ihan nätti mutta valkoisen värinsä puolesta sitä tuli käytettyä tosi harvoin, niinpä aattelin että värjään sen vihreäksi.


Kaarakassa sitten valittiin väri ja mikrokuumennettiin varoiksi vähän normaalia värjäystä voimallisemmin että väri tunkeutuisi varmasti jokaiseen sopukkaan..
(muistaakseni näin, semitonen väri, etikka, suola ja kuumennus nesteessä 4*4 min + 2*5min, joka välissä puristellen ja painellen että väri kulkeutuisi joka paikkaan ja lopuksi keittäminen vielä vedessä että loppu irtoväri saadaan pois)
.. mutta kuinkas sitten kävikään..


Liiviä kun vähänkin vetää, silloin rosee-kukan terälehdet aina vähän siirtyilevät, niin jokapuolelta kuultaakin valkoinen lanka eli eipä mennytkään väri joka paikkaan, vain kaikki pintaosat ovat värjäytyneet mutta heti jos on kaksikin lankaa päällekkäin toinen on ollut toisen esteenä eikä väri olekkaan kulkeutunut sinne..Huoh, pilalla on.. tämä ihan muistiksi itselle ja varoitukseksi muillekin että merseroitu puuvilla ei värjäydy ainakaan valmiina työnä, ei vaikka kuinka tarkasti yrittää!
Vähän mua kyllä harmittaa!

Neuloin nyt itselleni tunikan, aattelin että jos vaikka vapuksi..
Malli 75. naisen neulottu tunika / Novita kesä 2011 ja lankana on PuroBatik. Lankaa meni vain 442 g , ohjeen mukaan xs.n kokoon olis kuulunut kulua 550g :o

Tein muutoin ohjeen mukaisesti, ainoastaan hihoja en levittänyt niinkuin ohjeessa ja pituudesta nappasin pois muutaman kerroksen, mut, mut..
takaa katsottuna näyttää aika hyvältä..


ja ihan kiva on näinkin kun helmoja levittää, vaan eihän sitä näin voi kokoaikaa kulkea..

ja kun seisoskelen paikoillani niin näkyy ettei tunika ole ollenkaan oikean kokoinen! Mun mielestä tämä ei voisi enää huonommin istua.. isäntä tuossa kuvatessaan tuumas että onhan se kyllä melkosen iso..minä sitä "mulkasin niin alkas korjaamaan että oikean paidan kanssa puettuna vois olla ihan jees :D
Minä kyllä edelleen aattelen ettei tässä pelkkä paidan vaihtaminen auta.

Tämä rutina muistiksi taas itselle että neuleita Pitää sovitella tai edes mittailla välillä eikä vaan päästellä menemään!Vois tietty ottaa leveyttä sisällekin mut se olis tehtävä kai koneella ommellen jos meinaa saada saumanvarat sitten leikotuksi pienemmäksi.. saattaapi kyllä jäädä vain kaapin täytteeksi...tämäkin.

Nyt tarttee miettiä uutta Vappu-vaatetta, enää ei kerkiä sellaista neulomaan mut onneksi on kaupat olemassa :)

11 kommenttia:

Anneli kirjoitti...

No voi harmi, miten paljon ongelmia :(
Minulle on myös käynyt värjäyksessä noin, ja päätin etten enään mitään värjää.

Heleena kirjoitti...

Kylläpä luudilla lentävät noidat saivat kyytiä, kun noin mustaa savua tuppaa ja suoraan tänne meille päin. Niin sinen taivas ja valoisaa, jotta taitaa kulua aikaan, kun seuravan kerran pääsiäistä vietetään lähes vappuna. Harmi tuon värjäyksen kanssa...
Mitä, jos pärvööttäisit mekon etukappaleen tai.....

Malli kirjoitti...

Kiva oli kokkoilla! Me tulimme vähän myöhässä, tietenkin; pikkuihmiset eivät meinanneet malttaa lähteä, joskaan ei poiskaan.
Mistä sä löysit noin pahan paikan siitä liivistä? Eihän se tuolta näyttänyt, paitsi taisi olla märkä, kun näin.
Tunika ei näytä pahalta, mutta jos ei itse tykkää, niin ... kauppaan!
Katit on vielä keskiviikkoon, joten käymme vain piipahtamassa Kaarakassa.

Sipi kirjoitti...

Joo, on se harmi kun värit pilaa koko jutun, villalangan värjäyksissä ei ole mitään ongelmaa mut toi merseroitu puuvilla onkin vähän kovempi juttu! No tulipa tämäkin testattua :)

Heleena; En millään viittis pärvöttää, pitää vielä kattella pienennänkö jotenkin vai koetanko sopiiko se tyttöselle :)

Malli; Niinpä, ei se märkänä myttynä pahan näköinen siellä Kaarakassa ollutkaan mutta kuivana kun vedin päälle asettuivat kukat oikeaan paikkaansa ja valkoiset langat ilmestyivät näkösälle! Ei tuota enää pitää voi, vaikka aattelin jo että pitäiskö ostaa vihreä tussi ja sutata sillä nuo valkoiset langat piiloon :D

Marjut kirjoitti...

Ikävää, kun värjäys meni pieleen eikä tunikakaan ole mieleinen. En ole koskaan värjännyt sen paremmin lankaa kuin valmista neulettakaan, mutta ilmeisesti tarkkana pitää olla.

Mari,Prosessineuloja kirjoitti...

No höh, jospa edes se tunika olisi ollut passeli. Entä jo annat pölyn laskeutua ja purat sen? Teet sitten jotain kivaa siitä langasta.

PS. aika hyvin on oppinut miehesi, kun osaa noin hyvin korjata sanomisiaan :D Meillä on vielä harjoitukset kesken.

Kaisa kirjoitti...

Joskus se on tuota, että tökkii. :( Harmittaa varmasti tuo värjäys! Mutta jospa esittelisit sen kaikille tarkoituksella batiikkiseksi värjättynä..? :)

Minä olen kauhean huono sovittamaan ja mittaamaan, vaikka tällä kropalla ehdottomasti pitäisi. Luotan vain ohjeeseen, ja sitten ihmettelen kun ei istu.

Kuule, etkös sinä osannut kirjansidontaa? Mun pitäisi kysyä joskus palvelusta. :)

Sipi kirjoitti...

Kiitos myös teille Marjut, Mari ja Kaisa kommenteistanne. Kyllä se vähän harmittaa kun hommat menee mönkään, mutta onneksi niistä kaikista aina oppii jotaina..kai :D
Kaisa; hmm, kuullostaapa mielenkiintoiselta ;)

Pirena kirjoitti...

Tässä itseäni lohdutan, että ei se aina kaikilla muillakaan onnistu. Meinaan vaan, että harvemmin mikään onnistuu ekalla kerralla. Useimmin menee pieleen.
Mukavaa Vappua nyt kuitenkin. Kyllä se päivä vielä paistaa risukasaankin. Ai mutta teillä taidettiin se polttaa, mitä tuosta luin.

Myrkytär kirjoitti...

Tuota Novitan tunikaa minäkin kovasti suunnittelin toteutettavien listalle, mut en olekaan tämän luettuani yhtää varma, että uskallanko noin isotöistä neuletta ruveta tekemään, jos kerran sinäkään et saanut onnistumaan. Olet sentään tehnyt merkittävästi enemmän noita neuleita kuin minä.

Sipi kirjoitti...

Pirena; Näin se menee, aina ei kaikki onnistu vaikka kuinka muka tarkasti yrittää :)

Myrkytär; Tee vain tunika, tämä on tosi kaunis malli ja ainakin tuosta PuroBatikista toteutettuna se on ihanan laskeutuva ja näyttävä. Mittaa vain välillä itseesi niin varmasti onnistut, minä itse kun olen niin lyhyt niin ei nuo ohjeiden mitat aina osu ihan kohilleen :)

Niin ja se muuten istui ihan täydellisesti tyttöselle joten ei mikään hukkaan mennyt työ ollut tämäkään :)

Pilalle värjätty liivi sensijaan on oleillut kaatopaikalla jo hyvän aikaa!