sunnuntai 17. huhtikuuta 2011

Aurinko lämmittää

jo niin ihanasti että on ollut mukavaa taas hommailla parvekkeella kun siellä viimein tarkenee olla.

Hommaillut olenkin siellä kaikkea mahdollista, kuten ommellut, silittänyt, tuftannut, neulonut, kuumentanut lasia ja kirjonutkin :)

Tein makuuhuoneeseemme huoneentaulun.


Enpä muista koskaan ennemmin kirjonnasta innostuneeni, mutta tämä lause jotenkin pysäytti mut yks päivä kauppareissulla ja pisti ajattelemaan. Olen vähän sellanen "ylimurehtija" tyyppi, mietin menneitä ja tulevia ja kun sitten tämän lauseen luin, aattelin että niinhän se on, mitä sitä miettii eilisiä ja huomisia kun oikeesti voi vaikuttaa vaan tähän olemmassa olevaan päivään ja tämän päivän kun yrittää elää hyvin niin se riittää. Niinpä sitten kirjailin taulun ja ihan kivahan siitä tulikin :)

Lasikorujahan me tehtiin aiemmin Kaarakassa ja innostuneena niistä sitten puhelin tutuille ja kuinka ollakkaan, mulle tarjoutui ihan yllättäen mahdollisuus lainata tuttavan tuttavan uunia että saan itsekin kokeilla miten sitä lasia sulatellaan. Tämä uuni oli ollut ihan muussa käytössä mutta siinä saa kuumennettua aina 1100 asteeseen joten pitihän mun sitä kokeilla. Kokeilla nimenomaa, sillä nettiä lukemalla en kauheasti viisastunut kun löytyvät ohjeet ovat lähinnä vain suuntaa antavia ja lasista riippuen sulatuslämpötilat ja -ajatkin vaihtelevat melkoisesti. Rohkeasti vain siis kokeilemaan ja melkoisen epämääräisiä lasiklönttejä niistä kokeiluista sitten syntyikin :D


Kuva on taas illalla huonossa valossa otettu vaan eipä ne yhtään paremmilta näyttäis päivänvalossakaan eli aika moni tarttis uutta sulatusta ja vain pieni osa on käyttökelpoisia, pari riipusta ja pienet sormuskivet. Vaikeaa ja aikaa vievää puuhaa!

Muutaman onnistui kuitenkin..tämä on minusta kiva, pirteä ja värikäs, ollut jo kaulassakin kun isäntä teki siihen heti hopeisen taustan että sain sen ketjuun roikkumaan.


ja tämä on aika hauska, ihan vahingossa syntynyt, aivan kuin joku toukka..teen tästä varmaan rintaneulan :)


Ja kun olen niin laiska näiden päivitysten kanssa niin laitetaan jo pääsiäisjututkin esille.
Näitä kanasia tehtiin Kaarakassa. Ensin neulahuovutettiin huopaan kuvioita ja sitten ommeltiin ja täytettiin. Täytteenä vanua ja melkoinen kasa herneitä että pysyvät tukevasti aloillaan... eivätkä esimerkiksi riehaannu kulkemaan pääsiäismunien perässä ;)


Kankainen pupujussikin ommeltiin Tildan malliin ja Tilda-kankaasta. Pupulle jos tekis vielä etutassut ja pistäis tassuun jotain katseltavaa niin vois vaikuttaa sitten iloisemmalta..pupulle ommeltiin etuosaan kaulalle muutama laskos joten siitä tuo alaspäin katsova, minusta vähän surullinen ilme, jotenkin on semmonen reppana :)


Eihän tässä olekkaan enää kuin viikon verran joten ei muuta ku Pääsiäistä =)14 kommenttia:

Mammutti kirjoitti...

Paljon kaikkea kaunista olet tehnyt! Nuo kanaset on jotenkin niin symppiksen ihania!

Heleena kirjoitti...

Suloinen huoneentaulu ja lause on kirjottuna mulle uusi!
Lasit onnistuivat hyvin...
Tiput ja puput luovat pääsiäistunnelmaa, tautalankatipu on söötti <3

kio kirjoitti...

ihania juttuja taas!
Erinomainen lause kirjottuna

Sude kirjoitti...

Ihana huoneentaulu. Todella kaunis.
Mukavan näköisiä lasikorujakin. Tuo mustalla alustalla oleva valkoinen kolmio nousi minun suosikikseni :)

Rippa kirjoitti...

Ihana huoneentaulu lause on uusi tuttavuus.Herttaisia pääaiäiskanoja.Aivan loistavia töitä olet tehnyt.Hyvää pääaiäiatä,

Rippa kirjoitti...

Piti kirjoittaman Hyvää pääsiäistä

vekki kirjoitti...

Hyvää pääsiäistä myös. Kivoja töitä olet tehnyt. Tuo kirjonta on aivan upea. Tiedän jotkut keräävätkin näitä entisaikaisia huoneen tauluja.

Anneli kirjoitti...

Paljon ihania juttuja olet taas valmiiksi saanut :D

enkulin käsityöt kirjoitti...

Ihana tuo huoneentaulu, Samoin nuo kanat ovat kivoja. Hyvää pääsiäistä.

Malli kirjoitti...

Kivoja lasikokeiluja! Tuo toukka <3
Mun kanat ja puput odottavat sitä kissinhiekkaa vielä.
Tapaamme tiistaina!? Kaarakassa!

Marjut kirjoitti...

Kaikkea kivaa olet taas tehnyt:) Kanat ovat minun suosikkejani. Oikein hyvää pääsiäistä!

Daisy kirjoitti...

Huoneentaulusi pysähdytti monella tapaa. Hieno kirjonta tietenkin. Mutta sanoma. Noin kun osaisi elää, eikä ainakaan tulevia suruja etukäteen murehtisi. Aurinkoista kevättä.

Amalia kirjoitti...

Taas yhtä sun toista ja vaikka mitä ihanaa. Toi riipusjuttu on tosi kiva.

Omppumato kirjoitti...

Aivan ihana tuo Tilda-pupu. Todella hellyttävä!