torstai 17. maaliskuuta 2011

Erilainen pipo

Liv-tv.stä tulee lauantaisin ja sunnuntaisin (sekä perjantaina uusintoina) ohjelma Neulontakerho. Olen sitä seuraillut mutta vain yhden hauskan ohjeen olen sieltä bongannut, se oli kolmioista koottava pipo. Nyt sitten kokeilin millainen siitä tulee..aika hauska :)Käytin tässä kaikkia muista neulomuksista jääneitä lankoja, kaikki ohuita lankoja; Woolia, Nalle Aloeveraa, Marimbaa jne.

(näissä kuvissa näkyy kolmioissa olevan vähän tummia kohtia, se on kosteutta, suihkutin pipon mallini päähän eikä kaikki olleet näköjään vielä täysin kuivuneet kuvaukseen :))Hauska tapa tehdä pipo, jos tähän laittais vielä vuorin olis hyvä, tai jos tekis kolmiot kaksinkertaisina ainakin noihin sivuosan korvallisten kohtiin että näkyis oikea puoli neuleesta molemmin puolin niin olis oikeinkin sievä :)Ompelu vaiheessa tuli mieleen että onkohan sillä väliä kuinka päin nuo kolmiot asettelee, se ei jäänyt ohjelmasta mieleen.. Itse ompelin palat kiinni kuinka sattuivat käteen tarttumaan eli toisissa paloissa on neulontasuunta ylös-toisissa sivullepäin. Kolmiothan ovat joka sivulta saman levyisiä että ei kai sillä ole väliä ja ainakaan kokeiluvaiheessa se ei tuntunut päässä erilaiselta että toiminee näinkin, ainakin se joustaa joka suuntaan :)Neulontakerho-ohjelma on niin nopeatempoinen ettei siinä meinaa mukana pysyä, sain kuitenkin piirrettyä kaavion kuinka kolmiot asetellaan pipoa varten ja laitankin tähän vielä kuvan asettelusta, jos vaikka innostutte muutkin tällaisia tekemään :)

14 kommenttia:

Heleena kirjoitti...

Ihana! Kukaan ei usko, mutta mulla on tässä edessäni paperilla kaavio tuon pipon paloista. Liv:n neulontakerho meni viikonloppuna ohi. Kävin katsomassa koneelta ja otin tuon pipon teko-ohjeet. Mä vasta suunnittelen.
Sulla on jo valmiina!

Päivi, Lankakomero kirjoitti...

Tosi kiva, tuohon saa eriväriset langanloput tuhottua. Pipo löytyy Ravelrysta: http://www.ravelry.com/patterns/library/the-sundown-lid-a-geodesic-hat. Taidan minäkin tehdä tuollaisen vähän muunneltuna, että vältän nuo saumojen ompelemiset.

Sude kirjoitti...

Olitpas nopea, minä vasta ihmettelin ohjetta :)

Marjut kirjoitti...

Tosi pirtsakka ja hauska pipo!

MariJ kirjoitti...

Hieno pipo! :)

Mun mielestä siinä ohjelmassa on vähän "outoja" ohjeita, eikä yhtään helpota se, että ne nakkaavat sitä lankaa kummallisesti puikolle. ;) Ja nopeatempoinenhan se on - toisaalta onko pakko aloittaa kaikkien töiden näyttäminen siitä, miten luodaan silmukat? ;) Viimeksi se konttineule oli hyvä ja hyödyllinen ohje, mutta sitäkin ihmettelin, miksi siitä piti tehdä kirjankannet, kun se malli olisi parhaimmillaan esim. konttisukissa. Mutta amerikkalaiset on omanlaisiaan, onhan sitä ohjelmaa ihan muuten vaan kiva seurata ja aina sieltä jotain ideanpoikasta tarttuu matkaan. :)

Sipi kirjoitti...

Pakko kans sanoa kuin MariJ,että aika outoja ohjeita siinä ohjelmassa on, mutta se on kai tarkoitettu enempi sellaisille jotka eivät ole paljoakaan aiemmin neuloneet :)
Tuo pipo on ollut minusta hauskin ja ehkä toteutus kelpoisinkin malli, "kunnon langasta se on varmasti mukava ja lämmin talvipakkasilla kun laskeutuu niin hyvin korville ja poskille, ja senhän saa vaikka napin tai nyörien avulla kiinni leuan allekin.
Jos teen toisen tällaisen joskus niin poimin varmaan silmukat aina edellisestä kolmiosta niin säästyy ompelulta ja lankojen päättelemiseltä.
Ja tosiaan, kyllä meidän neule-tyyli tuntuu huomattavasti helpommalta kuin se jatkuva lankojen nakkelu mitä siinä näkee :D

Anneli kirjoitti...

Tosi hauska pipo !
Eipäs uskoisi että tuosta kolmioista yhdistetystä "kuviosta" tulisi pipo :D

Pitsisukka kirjoitti...

Vekkuli pipo, hauska! Täytyypä piipahtaa Livillä katsomassa.

intsu kirjoitti...

Voi sulla on nyt tuollainen. Katsoin minäkin sen ohjelman. Siinä on tosiaan turhankin nopea tempo! Ei oikein pysty samalla tehdä käsityötä ,kun sitä ohjelmaa katsoo,jos meinaa oppia jonkun kohdan.

enkulin käsityöt kirjoitti...

Onpa upea

Tarja kirjoitti...

Upea pipo !

Sipi kirjoitti...

Kiitos kommenteistanne!
Pipo oli nopea ja mukava tehdä:)

Huomasin tuossa edellisessä kommentissani erittäin pahan mokan, sieltä puuttuu yksi tärkeä sana, pipo eli oikeesti lause menee näin..."kunnon PIPOlangasta se on varmasti mukava ja lämmin..

Noissa käyttämissäni langoissa ei mielestäni ole mitään vikaa, ne vaan ovat tähän pipomalliin ehkä liian ohuita kun lähestulkoon näkyvät läpi..mutta jos pistää pipoon vuorin niin tietysti sekin asia korjaantuu..tai käyttää pienempiä puikkoja että saa tiiviimmän neuloksen :)

Yhden sanan pois jäänti voi muuttaa merkityksen kummasti!

Malli kirjoitti...

Onpa hauska pipo!
Mulla jäi sun postaus ja ohjelma väliin. Neulontakerhon aikaan tulee AINA urheilua, niin jää katsomatta. (On meillä kakkosTVkin, mutta...)

Äipän touhut kirjoitti...

Olethan neulonut hauskoja pipoja. Näin tuon ohjeen Liv:n neulontakerhon ohjelmassa (sinisävyinen) Tuo punervavärinen pipo on myös hauska.