keskiviikko 16. helmikuuta 2011

Pusero ja arvonnan tulos

Kiitos kaikille arvontaan osallistuneille!
Osallistujia olikin niin paljon että päätin lopulta arpoa yhden palkinnon sijasta kaksi..Arvonta suoritettiin viime yönä puolenyön jälkeen ja isäntä toimi "onnettarena nostaen kiposta kaksi nimeä ja ne nimet olivat Enkuli ja Omppumato! Onnea molemmille :)
Molempien blogeihin laitoinkin jo ilmoitukset joten ilmoittakaapa pikimmiten osoitteitanne minulle niin paljastetaan sitten myöhemmin mitä paketeista löytyi :)
-
Sitten taas käsitöihin..olen varmaan vähän hidas mutta ihastuin jo 2007 IK.ssa olleeseen Colette-pulloveriin ja vasta nyt tammikuussa 2011 sain luotua sen puikoille :)



Ohjetta luin monteenkin kertaan läpi, mittailin itseäni ja vertailin mittoja ohjeeseen, ei onnistu vaikka kuinka päin yrittäisi, mikään mitta ei ollut sama. Lopulta lähes hylkäsin ohjeen ja aloin vaan laskemaan silmukoita omien mittojeni mukaan.



Neule tehdään pyörönä, ensin kainaloihin asti, sitten neulotaan hihat pyörönä samaan kohtaan ja yhdistetään sitten kaikki samalle pyörölle, luodaan nappilistan kohdalle steekki, joka leikataan lopuksi auki jne..kaikki vaiheet tein kuten ohjeessa mutta ihan eri mitoilla..ohjeessa silmukoita luodaan 252 ja mulla niitä vain 189, mikä aiheutti kyllä hetkittäin hikoilua ja tuskaakin kavennuksia ym muotoiluja tehdessä..oli muka hirmuisen vaikea tehdä kokoajan pyöröillä kun ei oikein pystynyt välillä edes sovittamaan. Mittailin siis vain ahkerasti, kaventelin ja taas mittailin ja hikoilin :D ..olihan urakka!
Lopuksi kun neule oli valmis ja piti uskaltaa ottaa sakset käteen ja leikata nappilista auki-huh, kyllä siinä aatteli että jos nyt lähtee purkautumaan niin...onneksi kaikki meni hyvin ja ompelukoneen takkuamisesta huolimatta kiinnipitävä ommel tosissaan piti silmukat kiinni :)
Harmi kun en muistanut ottaa siitä vaiheesta kuvaa. Aukileikkauksen jälkeen poimin nappilistaan silmukat ja neuloin valmiiksi.
Ommeltavia saumoja tähän ei tullut ainuttakaan, tai no nappilista, aukileikkauksen alareunan yhdeksän silmukkaa piti ommella kiinni neulottuun nappilistaan ja kainaloiden alle lepäämään jätetyt muutama silmukka myös, mutta varsinaisia saumoja ei ainuttakaan.
Mielestäni neule onnistui lopulta ihan yllättävänkin hyvin. Lankojen väritkin on just niinkuin ajattelin, en halunnut että kuvat erottuu liikaa. Muotoilut menivät kohilleen, vaikkeivät niin kauniisti kuin ohjeessa, ainoastaan hihojen yläosa jäi hiukan oletettua löysemmäksi. Hihansuissa ja kauluksessa on resorin tilalla pientä palmikkoa josta tykkään.

Lanka; viininpunainen Nalle ja vihreä Corallo (italialainen lanka, koostumus sama kuin nallessa eli 75% villa 25% polyamidi)
Kulutus yhteensä 361 g
Puikot 3,5 pyöröt
Ohje; Colette InterweaveKnits Winter 2007, voimakkaasti muuteltuna.



Auringon valossa parvekkeella kuvattuna neuleen väritkin aivan oikeat.



Colettessa on kissan kuvia, minä näen ne enempi kettuina ja siksipä eilen illalla tein joulunaikana syödyistä pihlajanmarja karkkipapereista kettupussukan tälle neuleelle kaveriksi..samalla vauhdilla syntyi myös toinen pussukka, se on koottu Geisha-papereista...isäntä näki tässä arki- ja juhlapussukat vierekkäin :)