sunnuntai 21. marraskuuta 2010

Taas jotainPitkästä aikaa valmistui yksi sytomyssykin.
Lankana Novitan Suvi 100% puuvilla,(kampanjalanka muutaman vuoden takaa)
Koko 58-60 koukku 4Itselleni neuloin mustan ison baskerityyppisen päänlämmittimen ja paksu, lämmin pipo siitä tulikin koska lankana on Novitan RoseMohairLux (seassa paljon hopeakimalletta jota en kuvaan saanut näkyviin ) ja SandnesAlpakkaaPieni ystäväni harrastaa kilpatanssia ja hälle ompelin kassin jossa on mukava kuljettaa tanssikenkiä harjoituksiin ja kisoihin. Kassiin silitin kuvan jonka otin tytön viime kilpailusta. Huovutettu sydän kuvan reunassa on hakaneulalla varustettu rintakoru.Tekaisinpa myös uuden ruusuvadinkin, edellinen vati oli meille ihan liian iso joten annoin sen pois ja tein itselleni pienemmän. Tähän vatiin meni 1,6 mm rautalankaa 7,5 metriä...ja taivutin reunat nousemaan nopeammin ylös, jolloin pohjan osakin jäi pienemmäksi. Vadin halkaisija on 32 cm. Tämä on nyt hyvä :)Eilinen päivä meni Tampereen messuilla. Mukava siellä oli kierrellä, väkeä vain oli välillä ihan ruuhkaksi asti, mutta eipä siellä silmiini osunut oikein mitään uutta tai erikoista joten ostoksetkin jäi melkolailla vähiin..ostin muutaman kerän lankaa ja muutoin lähinnä vain askartelukamaa.


Mukavin messuostokseni oli kaksi pussia metalliputken paloja. Näitä myi Charlotta.

Metalliputkista saa rakennettua kestävän himmelin, ovat ihan oljen vahvuisia ja himmelinrakennusta aatellen myös pätkittynä pieniksi paloiksi. Etsin netistä ohjetta olkitähteen ja yhden hyvän ohjeen sieltä löysinkin. Hetihän sitä piti kokeilla ja hieno tähti siitä syntyikin! (innostuin niin että tein näitä samantien kolme :D)


Tämä toinen kuva on otettuna hiukan yläviistoon.
Tähtieni halkaisija on uloimmasta sakarasta mitattuna 16 cm.


Kokoamiseen käytin rautalankaa joten tämä on nyt oikein monivuotinen kesto"olki"tähti :)

Hyvä ohje tähteen löytyy Risusydämeltä.

9 kommenttia:

Heleena kirjoitti...

Wau, ihania kaikki!
Mahtava "olki"-himmeli<3
Itse vasta toivun messuista ja ostokset on kassissa. Olet ehtinyt koota jo kolme tähtihimmeliä valmiiksi. Voin vain kuvitella miten tanssiystäväsi iloitsee kassista....

intsu kirjoitti...

Sulla on valmistunut vaikka mitä. Kivoja myssyjä ja nuo olkitähdet ovat upeita. Kyllä oli jalat tosiaan väsuyksissä eilen köävelemisestä ja vähän silmätkin kaiken katselusta.

Sude kirjoitti...

Kaunis on himmelisi, eikä tarvitse nyt joka joulu uutta tehdä :)

Anneli kirjoitti...

Ihana tuo metallitähtesi !
Ja paljon muutakin nättiä olet taas tehnyt :)

Pami kirjoitti...

Ihanan näköinen himmeli!!

enkulin käsityöt kirjoitti...

Oletpa ollut tosi ahkera. Ihana tuo himmeli.

Pirena kirjoitti...

Kiitos tuosta himmelilinkistä.

Malli kirjoitti...

Hyvä pipo ja kaunis baretti!
Himmelisi kaunis! Ostin vähän isompia himmeli"olkia" Tuukan tuvalle.
Mukava nähdä täydessä bussissa ja hallissa hymy;)

Sipi kirjoitti...

Kiitos taas kommenteistanne :)
Ostin messuilta kaksi pussillista noita "metalliputkia, niistä tuli kaikkiaan kuusi tähteä. Sain viimeistä tähteä tehdessäni yhden putken hajalle ja paljastui että metalliputkina myydyt putket ovatkin hopeamaalilla maalattuja lasiputkia :o
Olis luullut että asiasta on maininta pussissa, lasi kun on huomattavasti metallia heikompaa!