keskiviikko 13. lokakuuta 2010

Kolme kurssia

Olen ollut taas ahkerasti Etelä-Pohjanmaan käsi-ja taideteollisuus ry.ssä, tuttavallisemmin Kaarakassa :)
Kolme kurssia eli taitopajaa käytynä.
Ekalla tehtiin koruja rautalangasta (musta+hopea) ja helmistä.
Tein pari rannerengasta, korvikset, kaulakorun ja sormuksen. Sormuksessa pohjana isännän aiemmin tekemä nappisormus. Rannerenkaissa on korukieppiin pujoteltuja helmiä, tuo kieppi on mukavaa käyttää kun se pysyy kokoajan muodossaan. Musta-hopea setti on sukkapuikkoon kieputettua lankaa, muotoiltu ja ommeltu niin ettei purkaannu :)
-



-

Elokuussa sain synttärilahjaksi pari kaunista kangaspalaa, Lapuan Kankurit Metsäpolku-nimistä pellavaa. Ystäväni sanoi lahjaa antaessaan että jos tekisin kankaista itselleni kirjan ja niihän minä sitten tein :)
-

-
Opettelin tätä kirjaa tehdessäni Japanilaista kirjansidontaa, mikä olikin aika jännää kun piti isolla porakoneella porata ompelureikiä koko kirjan läpi. Kyllä siinä meinasi hiki tulla kun pelkäsin että poratessani kirjan sivut singahtelee terän alta, tai että poraan reiät vinoon.. No, hyvin se meni ja ihan siistit reiät tulivat kansiin ja lehtiin :)
-
-
Sivut leikkasin kopiopaperista, valkoista ja vaaleaa lilaa epämääräisessä järjestyksessä.
-
-
Kaarakassa kirjan tekijä tekee kaiken alusta asti itse, eli suunnittelee koko kirjan; mitä sidontaa haluaa käyttää, millaiset kannet ja lehdet haluaa ja minkä kokoinen lopullinen kirja on..kanteen laitettavan kankaankin voi halutessaan itse värjätä tai painaa. Itse myös mitataan kansipahvit ja lehdet ja leikataan ne yksitellen mattoveitsellä rautaviivotinta käyttäen. Näin tehden käden jälki näkyy mukavasti myös valmiissa kirjassa toisin kuin kirjoissa jotka on leikkuutettu koneellisesti kirjapainossa.
-
Neulekoulussa neuloin itselleni pipon domino-tekniikalla.
Hyppyri-pipo
Ohje; E-P.n käsi-ja taideteollisuus ry (Kaarakka)
Lanka; teeteen Primavera ( 75 % merinovillaa ja 25 % silkki )
tasan kaksi kerää ( a' 50 g=115 m )
Puikot; 2,5
-

-

-
Hassun hauska pipo, pienillä puikoilla tehden tuli tosi tiivis ja lämmin, tällä sitä tarkenee varmasti kovemmillakin pakkasilla :)