keskiviikko 14. heinäkuuta 2010

hellekelin hommia

Nyt eletään kuuminta kesäaikaa, lämpöennätyksiäkin kirjataan hyvä ettei joka päivä!
Näillä keleillä ei sisätiloissa viihdy joten parveke on ollut aamupäivisin, kun sinne ei vielä paista, paras paikka harrastaa..Tässä muutamia mosaiikkihommia..Lautasella lasimosaiikkipaloja, huono on kuva.. lautanen jo matkannut kotoa muualle.

Alemman kalan koko 19*33 cm. Kala tehty verkko+saneerauslaasti, päälle lasimosaiikkipaloja +saumaus.


Tangomarkkinatkin saatiin pitää helteisessä säässä.


Mulla oli tangoilla tämä virkattu mekko päälläni. Kuvan oton jälkeen isäntä poistuu hetkeksi ja joku mies tuli mulle juttelemaan ;
-mies: "Anteeksi, mutta oli pakko tulla kysymään että oletteko ihan itse virkannut tuon mekon? Se on todella kaunis!"
-minä: "Kiitos, ja kyllä olen itse virkannut :)"
-mies katselee vielä hyvän aikaa mekkoani ja tuumaa lopuksi että ;" On siinä kyllä saanut useammankin ristipiston tehdä!"
-minä: "No joo on saanut tehdä ja varsinkin just niitä ristipistoja :D"
Miehen vaimo saapuu paikalle ja mies kehuu mekkoani hänellekin, nainen mulkaisee mua kerran, tuhahtaa, tarttuu miestä käsivarresta ja niin miestä vietiin!
Olihan hauska tapahtuma, minä tosissaan aattelin että siinäpä erikoinen mies kun tunnistaa virkkauksen, mut ei se sitten ihan niin ollutkaan kun sekas sinne sitten niitä ristipistojakin ;D
-
Jari Sillanpään esiintyminen oli jälleen tangojen parasta antia! Vaikkemme mitään varsinaisia "sillanpääfaneja olekkaan, on Jarin show aina näkemisen arvoinen, sillä miehellä kun taitoa, huumoria ja virtaa piisaa pitemmänkin shown vetämiseen :)


-
Helteisinä päivinä alettiin Isännän kanssa "askartelemaan meille uusia tuoleja. "Roskalavalta pelastettiin jo aiemmin tuolien puiset istuinosat, joihin isäntä sitten väänteli/hitsasi/teki uudet jalat ja kiinnitti niihin sitten istuinosat paikoilleen.

Ostin palan kangasta ja leikkasin ne suurinpiirtein tuolien kokoisiksi ja lakan avulla painelimme ne kiinni istuimiin..molemmat siis teimme omat tuolimme.
Oma lakkani oli kirkasta, vesiohenteista lakkaa ja isännän käyttämä lakka oli kirkasta venelakkaa joka kuitenkin taittaa värinsä kellertävään.

Ensin siis lakkaa hyvä kerros tuoliin ja painellaan kangas tarkasti päälle, sitten sivellään kankaan päälle lakkaa useita, useita kerroksia, annetaan kuivaa aina lakkausten välillä..näin muodostuu kestävä , vahva pinta tuoliin joka kestää kulutusta ja pesua.
Laitoimme kankaat vain tuolien noja- ja istuinosiin, niinpä reunat jäivät puun värisiksi...

ei näyttänyt hyvältä, joten otin ohuen siveltimen ja maalia ja maalasin kankaan kuviot jatkumaan tuolien reunoille. Näyttää paljon paremmalta, valmiimmalta :)


Tässä molemmat tuolit vierekkäin. Molemmissa siis sama kangas mutta eri lakoista johtuen näyttävät erivärisiltä keskenään : isännän tuoli musta/kellertävä ja omani musta/valkoinen.


Muutoin ovat tuolit nyt valmiita mutta tuli sotkettua maalin kanssa sen verran että tuolien jalat täytyy vielä siistiä. Kova homma oli tuolien tekemisessä, mut tuli niistä ihan hauskat ja vähän erilaiset tuolit :)

12 kommenttia:

malli45 kirjoitti...

Kauniita ruukkuja!
Vaikka olinkin kaupungissa, vain turhauduin Tangomarkkinoiden aiheuttamista tiesuluista ym. Kilpailuja toki katsoin tv:stä.
Tuolit ovat nyt saaneet viime silauksen: hienot! Hienot ne oli viimeksikin.
Kaikki miehet ei ymmärrä käsitöistä mitään; hän ymmärsi tuloksen!

Heleena kirjoitti...

Oi, oi tätä hellettä! Ja sisällä vielä asteen verran enemmän!
Mielettömän mahtava löytö nuo tuolit ja taitava isäntä laittaa putkijalat.
Kangaskin on niin just ja reunamaalaukset! Upean upeat!

Marjut kirjoitti...

Olette sitten molemmat tosi taitavia; kauniit tuolit:) Vai ristipistoja virkatussa mekossa:DDD

intsu kirjoitti...

Kyllä kertakaikkiaan on kauniit tuolit. Sun mosaiikkityöt ovat kaikki kauniita myös. Mä aivan ihastuin tuohon kalaan. Sä olet taitava ja niin monipuolinen käsitöissäs. Juu,mekkosi on tosi kaunis,ei ihme jos kerää miestenkin katseita:)

Eila kirjoitti...

Tosi kivat tuolit!
Ja tosi hauska juttu tuo mekon huomioiminen!

hanhan kirjoitti...

Upeat tuolit!

Sude kirjoitti...

Ihanat tuolit! Minullakin on parvekkeela yksi roskiksesta löydetty tuoli, jonka ajattelin kantaa sinne takaisin, kun on niin ruma. Vaan minäpä taidankin kokeilla tuota sinun ideaasi siihen ensin. Vau, kiitos ideasta :)
Enpä ihmettele, vaikka sinulla olisi vientiä ollutkin tangomarkkinoilla. Olet niin tyttömäisen näköinen virkatussa hameessasi :)

paivis kirjoitti...

Mahtavat tuolit, mosaikkiruukut ovat myös kauniita.

Mari kirjoitti...

Kyllä minäkin olisin isännän kiskonut pois, jos olisi toisen naisen mekkoa mennyt kehumaan... ;) Tai sitten olisin jäänyt itsekin ihastelemaan niitä "ristipistoja". :)

Sipi kirjoitti...

Kiitos kommenteistanne :D
Tuolien alkuperäisen idean sain/näin Kaarakassa. Siellä on päällystetty kankaalla muovisia tuoleja, siellä liimasivat kankaan ensin paikoilleen ja vasta sitten lakkasivat, mut me jätimme liimaosan kokonaan pois ja hyvin tarttui pelkällä lakallakin kiinni.
Pitkäjänteistä touhua on mut lopputulos on hieno kun malttaa antaa lakkausten kunnolla kuivua välillä. Kaarakan kankaat oli vielä itse värjättyjä joten jokainen tuoli siellä on erilainen ja tosi hieno :)

Seijasisko kirjoitti...

Kylläpä nauratti tuon miehen varmman ihan vilpitön ihastus mekkoosi. Koko tilanne kyllä on aika koominen. En tosin kyllä ittekään tykkäisi jos että Roisto innostuisi vuolaasti kehumaan ylisanoin jonkun vieraan naisen mekkoa.:D

Kauniita mosaIikkitöitä ja ihanasti päällystetyt tuolit!

Rippa kirjoitti...

Upeat persoonalliset tuolit olette tuunanneet. Kelpaa niitä esitellä UNIKKIA.