torstai 20. toukokuuta 2010

Mosaiikkihuone

Saatiin Suomeen yhtäkkiä kesä! Ihanat helteet on hellineet ja nostaneet kerrostaloasunnon sisälämpötilan taas 30' joten parveke on ollut viime päivinä meidän oleskeluhuoneenamme :)

Ja mikäs siellä parvekkeella sen mukavampaa hommaa olis kuin mosaiikkitöiden teko..niitä onkin taas tullut tehtyä melkoisesti, osa moneenkin kertaan, kuten tämä mun "ihmeköynnökseni"..
Ensin leikkasin verkosta lehden muotoisia paloja, (verkko n. 1 mm rei'illä, kovaa ja terävää käsitellä)päällystin sitten lehdet saneerauslaastilla ja annoin kuivua. Kun kuivat, päällystin uudelleen saneerauslaastilla ja laitoin samalla mosaiikkipaloja kiinni. Taas kuivuminen ja kun valmis, saumasin saumauslaastilla...tulos IHAN KAMALA :D..ihan liian tumma parvekkeen valkoiselle kaiteelle roikkumaan..siis uusiksi meni..
Rapsutin hieman tummaa saumauslaastia kivien välistä pois ja täytin ne uudelleen, nyt vaalean harmaalla saumauslaastilla..ja ei kun odottelemaan kuivumista..tulos, Ei paljoakaan parempi :D

..nyt lehdet näyttää ihan liian hailuilta parvekeseinää vasten..piirsin jo lehtiruotojakin isompiin lehtiin vaan ei antanut näköä vieläkään tarpeeksi..taas miettimään..Mietin että, kun vaalea laastihan imee likaa melkoisen helposti itseensä, niin miksei se sitten imisi myös jotain vesipitoista väriä..ja eiku kokeilmaan.
Löysin vanhat peitevärit kaapinperältä ja niinpä aloin maalaamaan...en enää muuta keinoa keksinyt, seuraava vaihtoehto on viedä koko köynnös roskiin..maalailin laastia ja se imikin maalia melkoisesti.. annoin kuivahtaa ja pesin pois kaiken mitä irtosi, laitoin köynnöksen takaisin parvekkeelle ja siinä se on! Nyt kelpaa..ainakin melkeen :D..sillä vielä voisi tuon rautalangan peittää paperinarulla, sopis ehkä paremmin..kokeilin..joo, näin taitaa olla parempi..Sitä voi tosissaan tehdä töitä monteenkin kertaan mutta lopulta sitä sitten on tyytyväinen, vaikka aika hirmuisesti työtä teettikin :D

"Ihmeköynnös" on 180 cm pitkä, meillä kun on tosi iso parveke :)
-
Tein parvekkeen seinälle myös amppelin.Amppeli on rakennettu samasta verkosta kuin nuo lehdetkin.
Ensin muotoillaan verkosta haluttu malli, se päällystetään kipsinauhalla ja jätetään kuivumaan (nämä vaiheet tein jo aiemmin kaarakassa)
Kotona kun taas tästä innostuin niin sekoitin saneerauslaastia ja levitin koko työn sillä, sekä sisä-että ulkopuolen ja taas kuivumaan. Kun kuiva päällystys jälleen saneerauslaastilla ja samalla kivet paikoilleen, lopuksi taas saumaus ja kuivuminen...monen monta hidasta vaihetta ennenkuin on valmis!

Amppelin mitat; korkeus n. 56 cm ja ympärysmitta leveimmästä kohtaa 63 cm.

Sisäpuolta en saumannut, painelin saneerauslaastiin vaan simpukoita..tuli aika hauska :)Tänä aamuna tuossa katselin amppelia ja aattelin että jotain tuokin vielä kaipaa...oikeita kukkia en halua tuohon mullan kanssa istuttaa, joten kokeilin tehdä paperinauhasta kukkasia.
hmm.. kyllä ne sinne sopii, kukkien varsien paperinauhan sisälle laitoin rautalankaa niin ovat hyvin "ohjailtavissa :)Meidän parvekkeesta on tullut oikea mosaiikkihuone. Sanoin isännällekin jo että "menneneekö tämä jo yli, tämä hillitön mosaiikkien teko samaan tilaan!?" Isäntä katseli ympärilleen ja tuumas, että "hyvältähän tämä näyttää, ja ainakin tästä huoneesta näkee mitä se rouva tässä perheessä oikein harrastaa :D"
-
Ja kun kesä on ja mosaiikkihuoneessa ollaan niin ei kai sinne voi juomiakaan kantaa jollei ole asianmukaista tarjotinta! Niinpä piti sinne mosaiikkitarjotinkin tehdä ;D
Tarjottimen teossa isäntäkin auttoi niin että hän maalasi nuo reunat ja kahvat valkoisiksi :)


( on niin kirkasta päivää että kukkanurkkauskuvakin on ylivalottunut)


Aurinkoisia kesäpäiviä kaikille! :)

13 kommenttia:

Pami kirjoitti...

Onpas kivoja!! Etenkin tuo ihmeköynnös on nyt oikein mukavan näköinen!

malli45 kirjoitti...

Kiva tuli ihmeköynnöksestäsi!
Kauniit ruukut ja tarjotin!
Kauniita kesäpäiviä!

Marjut kirjoitti...

Oletpa taas tehnyt hienoja juttuja. Ihmeköynnös on hieno ja ruukku myös. Tuollainen tarjotin kelpaisi minullekin:)

Pirena kirjoitti...

Olet sinä ihmetaituri, niin erilaisia töitä taas esittelet.

vekki kirjoitti...

Hienojahan nuo ovat mitä teit. Tosi mukavan säväyksen antaa tuo pinta ruukkuihinkin. Ehkä lehdet on vähän raskaita, mutta ideana tosi hauska. Minulla on laatikoittain vanhoja astioita odottamassa mosaiikki-innostusta.

intsu kirjoitti...

Voi vautsi,että sun parvekkeesi on upeaakin upeampi! Sä olet niin monitaitoinen! Kyllä sä tuollaisilla voisit vähän tienatakkin meidän myyntipöydässä! Kyllä noista sais kivasti rahaa,luulisin!

Heleena kirjoitti...

Ihania töitä! Köynnös on erikoinen ja nyt tiedetään, että saumauslaastia voi maalata ;D

Sude kirjoitti...

Täytyy myöntää, että minustakin ihmeköynnös noin tummana oli aika kam... :)Nyt se on tosi hienon näköinen ja käy varmaan kauniisti yhteen ruukujen kanssa.Kivan näköistä, kun on paljon mosaiikkitöitä ryhmänä.

Seijasisko kirjoitti...

Aivan upeita ovat mosaiikkityösi!

Tellu kirjoitti...

Vai tälläistä siellä on touhuttu :) Mahtavia erilaisia mosaiikkitöitä. Minulle kelpais kyllä tummalehtinenkin kipsinauha. Lehtiä voisi laittaa (jos raaskii)askelmaksi kukkapenkkiin, vai kestäisköhän ne astumista.

Tuo seinäruukku on kyllä upea! Ihanasti käytit simpukoita. Ja tarjotin vielä kruunaa kesähetket.

Mä nauttisin siitä näystä, että parveke on täynnä valmiita ja tekeillä olevia mosaiikkitöitä. Ei mene ollenkaan yli, puutarhaohjelmassa esiteltiin kerran pariskunnan piha, jossa lähes kaikki oli tehty mosaiikista pöydät jne.

Tellu kirjoitti...

Meni vähän sanat sekaisin...siis minulle kelpaisi tummalehtinen ihmeköynnös ja piti kysymän, mitä se kipsinauha oikein on?

Sipi kirjoitti...

Kiitos kommenteistanne :)

Tummana nuo lehdet on ihan kauniita valoisalla paikalla kun lasikivet niissä oikein loistavat, mutta tuossa parvekekaiteella kun ovat pimeämmässä paikassa ne näyttivät ihan liian synkiltä.

Tekemäni lehdet ovat tosi ohuita, niin että vähänkin taittaessa napsahtavat helposti poikki, Tellulle siis vastaus että eivät kestä päälle astumista..jos haluat puutarhaan lehtiä ne kannattaa tehdä/valaa kunnon sementistä :)

Kipsinauhaa saa ostettua Apteekista, se on sitä samaa nauhaa millä kipsataan poikki menneet raajatkin :)

Anonyymi kirjoitti...

Hei! Kivoja mosaiikkitöitä! Niitä on aina kiva katsella:) Minun töitäni löytyy www.systeri.kuvat.fi. Antoisaa askartelusyksyä !!