tiistai 6. huhtikuuta 2010

Pääsiäiset on vietetty

mutta muutama pääsiäisaiheinen työ jäi vielä esiteltäväksi..Kaarakassa oli rautalankakurssi juuri ennen pääsiäistä ja sinne menin vääntämään muutaman linnun.
Keittiön ikkunalla roikkuu nyt tällainen Kaarakan mallilla tehty lintu, jossa on rautalankaa, helmiä ja lasikiviä.....ja tämmöisen pääsiäistipun tein ihan omasta päästä :)


-
Isäntä on kuluttanut sukkansa ihan puhki asti, joten uusien tekeminen oli tarpeen..


Novitan TicoTicosta ne sitten neuloin ja kokeilin samallanäitä uusia puikkojani.
Puikot on neliskulmaiset mikä tuntui ensin todella kummalliselta käteen mutta kun vauhtiin pääsi puikkojen kulmikkuuteen ei enää kiinnittänyt yhtään huomiota..ja ihan normaalia pyöreitä silmukoitahan noilla onneksi sai aikaiseksi :D
Neliskulmaisten puikkojen sanotaan helpottavan neulomista esim sormien kivut vähenee, neulomisjälki ja -vauhtikin paranee ja mitä kaikkea..no sen huomasin ettei noilla pysty tekemään yhtä tiukkaa kuin pyöreillä puikoilla mikä sinällään helpottaa neulomista kun silmukat liikkuivat puikolla helpommin..Neliskulmaiset puikot täytyy myös valita puolta numeroa suuremmiksi kuin pyöreät vastaavat eli jos neuloo sukat normaalisti 2,5 puikoilla täytyy neliskulmaisista valita 3..asiasta voi lukea enempikin Kollage yarns sivulta.

Näiden yhtien sukkien teon perusteella en mene vielä vannomaan olivatko nuo sitten paremmat kuin normaalit sukkapuikot..pitää jatkaa vielä testailua :)

Pääsiäisenä virkkautui myös yksi tipunkeltainen sytomyssy.
Lankana Novitan Tennessee.

Pääsiäismunista kuoriutui kaikenlaisia yllätyksiä mutta minä sain oman yllätykseni jo hieman ennen pääsiäistä ;)

10 kommenttia:

Marjut kirjoitti...

Voi että, nuo lintusesi ovat sitten hienoja.

Mammutti kirjoitti...

Ihanat "rautatiput"!
Minua toisaalta kiehtoo ja toisaalta epäilyttää nuo neliskulmaiset puikot. Jos jossain kaupassa osuu silmään, niin saatanpa kokeilla, vaikka ne hullulta kuulostaakin...
Hyvää viikon alkua!

Mari,Prosessineuloja kirjoitti...

Nuo puikot kuulostavat mielenkiintoisilta... kerro lisää kokemuksia sitä mukaa kun olen enemmän neulonut niillä! tiput ovat hienoja!.. vähän minua naurattaa, että nyt voit aina "vääntää rautalangasta" jos joku ei ymmärrä asiaa, kun olet kurssillakin ollut :D

intsu kirjoitti...

Voi että on hienot kanaset. Tuosta "omasta päästä" Tehdystä tuli heti suosikkini. Se on niin jotenkin heti sellainen kanaemo:)Ticosta tuli hyvän näköiset sukat. Mulla ei ole vielä nelikulmaisia puikkoja ja en meinaa uskoa,että ne olisi hyvät. Pitäis hommata myös,että sais testailtua.

vekki kirjoitti...

Tosi kivat linnut. Vai vielä neliskulmaiset puikot. En kyllä vielä usko niihin.

Heleena kirjoitti...

Mahtava tuo pulu! Vai sorsako lie, jalat ihanat. Sille tulee jo painoakin, silti hyvin tasapainossa. Mukavat sukat ja jälleen yksi sytomyssy, hieno! Kaikki ne on !

malli45 kirjoitti...

Komia lintu!
Kaunis myssy! Upea lahjasi!

Hilkka kirjoitti...

Mielenkiintoista tuo rautalankatyö. Ihan tekisi mieli yrittää.
Kiinnostavaa tietoa neliskulmaisista puikoista, en ole koskaan kokeillut.

Amalia kirjoitti...

Ihanat rautalankahässäkkä tipuset. Höh, ihmettelee huuli soikeana neliskanttisia puikkoja ;)

Taija K kirjoitti...

Minä en kyllä huomannut eroa koon suhteen neliskanttisilla puikoilla neuloessani. Käytin ihan samaa kokoa kuin olisin käyttänyt pyöreilläkin puikoilla. Mutta olen tosiaan vasta yhdet sukat neliskanttisilla neulonut, ettei vielä passaa sanoa kovin painavaa sanaa =D